Νίκη στο φινάλε ο Ολυμπιακός, διαμαρτυρίες ο Παναθηναϊκός

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 7:16

Με νικητή τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια μάχη των φετινών τελικών της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δύσκολα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 73-70 και επέκτειναν σε 51 νίκες το αήττητο σερί τους στην Α1 και στις 14 συνεχόμενες απέναντι στο μεγάλο

αντίπαλό τους (σε όλες τις διοργανώσεις).
Ο Σάσα Βεζένκοφ με 20 πόντους (τους 16 στην πρώτη περίοδο) και ο Τόμας Ουόκαπ με 13 πόντους και 7 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ από τους «πράσινους» ξεχώρισαν ο Γκριγκόνις με 17 πόντους και ο Λι με 14 και 8 ασίστ.
Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για μεθαύριο Πέμπτη 8/06 (21:15) στο ΟΑΚΑ, με το πρωτάθλημα να κρίνεται στις τρεις νίκες.
Ίσως στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, ο Ουόκαπ «εκβίασε» φάουλ από τον Αγραβάνη στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης και με εύστοχες βολές έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ του Γκριγκόνις υπό καλές προϋποθέσεις και κάρφωμα του Φαλ (69-66). Οι «πράσινοι» το πάλεψαν ως το τέλος, αλλά ο Σλούκας με 4/4 βολές «σφράγισε» τη νίκη των «ερυθρόλευκων», καθώς η απέλπιδα προσπάθεια του Λι στο φινάλε κόπηκε από Παπανικολάου και Φαλ.
Τα δεκάλεπτα: 26-14, 41-33, 61-48, 73-70
Διαιτητές: Πουρσανίδης-Τσαρούχα-Τσιμπούρης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 13 (3 τρ., 7 ασ.), Λούντζης 7 (1), Φαλ 11 (5 ασ.), Βεζένκοφ 20 (2 τρ., 7 ρ.), Παπανικολάου 3 (1), Λαρεντζάκης, Σλούκας 12 (1), Μπολομπόι 6, Πίτερς 1, ΜακΚίσικ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Λι 14 (2/10 τρ., 8 ασ.), Παπαγιάννης 7 (9 ρ.), Ουίλιαμς 2, Γκριγκόνις 17 (2), Μαντζούκας 3 (1), Π. Καλαϊτζάκης 8, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 3 (7 ρ.), Πονίτκα 9 (1), Γκουντάιτις 7
ΖΗΤΑ ΤΙΜΩΡΙΑ Ο ΠΑΟ
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε επισήμως τη θέση της για τη διαιτησία στον προχθεσινό πρώτο αγώνα των τελικών με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.
Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «διαιτητικά εγκλήματα», ζητούν την τιμωρία των τριών ρέφερι του ντέρμπι και θεωρούν «δεδομένη» την τιμωρία της πειραϊκής ομάδας για την επίθεση οπαδών της στην αποστολή του «τριφυλλιού» κατά την άφιξή της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Ο Παναθηναϊκός είναι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζει αυτό που του αναλογεί στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι και θα είναι αμείλικτος, όταν κάποιοι προσπαθούν να «κλέψουν» τον ιδρώτα των παικτών του. Θεωρούμε αυτονόητο πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα καρατομήσουν τους φυσικούς αυτουργούς για τα αίσχη του πρώτου τελικού. Δεν ζητάμε τίποτα, δεν παρακαλούμε για τίποτα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ισονομία από αυτούς και αυτές που καθορίζουν την έκβαση των αγώνων.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και η σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, όταν η τρίτη φετινή μας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την Basket League κρίνεται από διαιτητικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που βλέπει όλη η Ελλάδα. Όσο για την «υποδοχή» στο ΣΕΦ; Θεωρούμε δεδομένη τη βαριά τιμωρία από τους αρμόδιους δικαστές και τον ΕΣΑΚΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass