Χάλκινος Πανελληνιονίκης ο Στ. Αποστολίδης της ΕΑΛ

ΣΤΑ 74 ΚΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 12:02

Με έξι παλαιστές συμμετείχε το τμήμα της ελευθέρας πάλης της ΕΑΛ Πήγασος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που διεξήχθη στα γειτονικά Τρίκαλα.

Σε μια διοργάνωση που συμμετείχε η «αφρόκρεμα» της ελληνικής πάλης, καθώς το πρωτάθλημα αποτελούσε πρόκριση για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές της ΕΑΛ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.
Πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες των 61 κιλών ελευθέρας, στα 74 κιλά όπως και στα 125 κιλά αντίστοιχα, οι παλαιστές της ΕΑΛ έπαιξαν τρεις μικρούς τελικούς για το χάλκινο μετάλλιο. Τελικά αυτός που κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο ήταν ο Στέργιος Αποστολίδης στα 74 κιλά. Ο παλαιστής της ΕΑΛ πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά της κατηγορίας, όπου ηττήθηκε από τον αθλητή Μακρυλάκη από την Κρήτη. Στον μικρό τελικό της κατηγορίας κέρδισε τον Αουρσαλίδη από τη ΝΕΜΕΣΙΣ, με εγκατάλειψη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είναι το πρώτο του μετάλλιο στη μεγάλη κατηγορία των Ανδρών και αποτελεί σίγουρα μεγάλη δικαίωση για τον Στέργιο Αποστολίδη, που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι παλαιστές της ΕΑΛ, ο περσινός χάλκινος νικητής, Κώστας Χάμος στα 61 κιλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος και την κούραση από την απώλεια κιλών και φτάνοντας με μία νίκη και δύο ήττες στον μικρό τελικό της κατηγορίας, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Σερραίο Μανώλα, τερματίζοντας στην 4η θέση. Όπως και στα 125 κιλά ο Ραφαήλ Κυριακόπουλος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μικρό τελικό της κατηγορίας κατακτώντας τελικά την 5η θέση.
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές της ΕΑΛ, Γιώργος Κυριακόπουλος και Λάμπρος Ρίζος στα 97 κιλά, όπως και ο Αποστόλης Μπαλμπούζης στα 125 κιλά, που όμως δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις θέσεις για τα μετάλλια.
Την αποστολή συνόδεψαν ο προπονητής του τμήματος Πέτρος Κρίκης και οι βοηθοί προπονητές Απόστολος Στάμου και Ανδρέας Κλειούσης, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο έφορος του τμήματος Αλέξανδρος Νίτσιος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των παλαιστών που άφησαν ελπίδες για το μέλλον.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΛ Πήγασος συνεχάρησαν τον Στέργιο Αποστολίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, όπως και συνολικά όλη την αποστολή για την αξιέπαινη προσπάθειά της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass