Σεβίλλη, ομάδα μύθος

ΠΗΡΕ ΤΟ 7ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (4-1 ΤΗ ΡΟΜΑ) - ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΠΟΝΟ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 7:50

Η ομάδα «μύθος» του Europa League έκανε και πάλι το... θαύμα της στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Παρότι βρέθηκε να χάνει στον τελικό του Europa League από τη Ρόμα, η Σεβίλλη ήταν αυτή που πανηγύρισε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και για 7η φορά στην Ιστορία της κατέκτησε το τρόπαιο.
Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο γκολκίπερ Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μαντσίνι και Ιμπάνιες, με τον αρχηγό των Ιταλών (Μαντσίνι) να εξελίσσεται σε «μοιραίο παίκτη» για την ομάδα του, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε το αυτογκόλ της ισοφάρισης των Ισπανών στο 55’.
H ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε το γκολ με το άψογο πλασέ του Πάουλο Ντιμπάλα στο 35’.
Η κατάκτηση του τροπαίου από τη Σεβίλλη δεν «βόλεψε» τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήθελε νικήτρια τη Ρόμα για να βρεθεί απευθείας στα play off του Europa League, ωστόσο, μετά την εξέλιξη αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για να βρεθούν στους ομίλους από τον 3ο προκριματικό γύρο.
Οι Ανδαλουσιάνοι με 6 τρόπαια πριν τον χθεσινό τελικό στη διοργάνωση (Κύπελλο UEFA/Europa League), σε ισάριθμους τελικούς που συμμετείχαν (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020), κατάφεραν να «γράψουν» το 7Χ7 το 2023 και να μην επιτρέψουν στη Ρόμα του Μουρίνιο να βάλει τέλος στην παντοδυναμία τους.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Οκάμπος 1-0, Κριστάντε 1-1, Λαμέλα 2-1, Μαντσίνι Απόκρουση Μπόνο, Ράκιτιτς 3-1, Ιμπάνιες Απόκρουση Μπόνο και δοκάρι, Μοντιέλ 4-1
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)
Κίτρινες: Μιρ, Ράκιτιτς, Μοντιέλ, Οκάμπος - Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Μαντσίνι, Κριστάντε, Τσελίκ, Ζαλέφσκι
ΣΕΒΙΛΛΗ (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπόνο, Νάβας (95’ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι (120’+8’ Μαρκάο), Τέλες (94’ Ρέκικ), Φερνάντο (120’+9’ Χορντάν), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46’ Σούσο), Χιλ (46’ Λαμέλα), Εν Νεσιρί.
ΡΟΜΑ (Ζοζέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106’ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120’ Μπόβε), Τσελίκ (91’ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι (106’ Ελ Σαράουι), Έιμπραχαμ (75’ Μπελότι), Ντιμπάλα (68’ Βαϊνάλντουμ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass