Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο διεθνές τουρνουά τζούντο

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2023 12:20

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ το 2ο διεθνές τουρνουά τζούντο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο με φορέα υλοποίησης το σωματείο του Πολυμήχανου Οδυσσέα με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος με τη διττή ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, αλλά και του προέδρου του σωματείου έφερε εις πέρας όλο αυτό το εγχείρημα.


Παράλληλα, έγινε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο τυφλών αθλητών, δίνοντας ένα μήνυμα ζωής και ελπίδας από αθλητές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που είχαν γεμίσει το στάδιο.
Την προσπάθεια του κ. Αντωνίου τίμησαν 45 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όμορες βαλκανικές χώρες με δυναμικότητα 550 αθλητών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας υψηλό θέαμα σε περιβάλλον ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού , όπως άλλωστε πρεσβεύει το ίδιο το πνεύμα αυτής της Πολεμικής τέχνης - Ολυμπιακού αθλήματος, του τζούντο.
Ο κ. Αντωνίου κατά τη διάρκεια του αγώνα μιλούσε για το όραμά του στην ανάδειξη της Λάρισας ως πρωτεύουσας του τζούντο και υλοποιείται, όπως έλεγε, με σταθερά ανοδικά βήματα.
Από το 2019 και για κάθε χρόνο φέρνει (κερδίζοντας από άλλες πόλεις που επιδιώκουν σθεναρά την ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων) στη Λάρισα σημαντικές διοργανώσεις επιπέδου Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, ενώ τώρα ήρθε και η ώρα αυτού του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο.
Η αποδοχή του εγχειρήματος ήταν απόλυτη και δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ώστε το επόμενο να ξεπεράσει σε ημερήσια βάση τις 650 συμμετοχές.
Έγινε ξεχωριστή αναφορά από τον ίδιο στην άψογη συνεργασία του με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και το ΕΑΚ Λάρισας (διοίκηση και εργαζόμενοι) και τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει πολλαπλό αθλητικό - πολιτισμικό - οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη, κερδίζει επάξια την αποδοχή και αξίζει την περαιτέρω στήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, καθώς έχει μόνο οφέλη.
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο οι δύο σύλλογοι της Λάρισας (που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γ.Γ.Α., δηλ. Α.Σ. Πολυμάχανος Οδυσσέας και ο Προμηθέας) εκπροσώπησαν τη Λάρισα με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας δέκα χρυσά, δέκα αργυρά και είκοσι χάλκινα μετάλλια και έδειξαν ότι πλέον η «καρδιά» του τζούντο χτυπάει και στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Οι διοργανωτές εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους και αντιλαμβάνονται ότι, όταν υπάρχει μεράκι, φιλότιμο και επαγγελματισμός, όπως στην περίπτωση του κ. Αντωνίου και του σωματείου του, τότε μπορούν να συμβούν δράσεις και γεγονότα που τους κάνουν όλους να νιώθουν ευχάριστα, ενώ εξέφρασαν την ευχή στο επόμενο τουρνουά να ενισχύσει την προσπάθεια και ο Δήμος Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass