MΠENET

Στον Βόλο ο τελικός, στη Λάρισα οι διαιτητές...

*Ο ΣΤΙΒ ΜΠΕΝΕΤ ΚΑΙ Ο ΦΕΛΙΞ ΜΠΡΙΧ * ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2023 12:00

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μπορεί να γίνεται στον Βόλο, αλλά οι διαιτητές προτίμησαν τη Λάρισα για τη διαμονή τους.
Την αρχή έκανε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη θεσσαλική πρωτεύουσα (είχε προηγηθεί επίσκεψη ως καλεσμένος της ΠΑΕ ΑΕΛ το …2022) και μάλιστα πραγματοποίησε ομιλία στους διαιτητές και παρατηρητές Διαιτησίας της ΕΠΣΛ, με μεταφραστή τον Λαρισαίο διαιτητή Κώστα Στάικο.


Μαζί του ήταν και τα μέλη της ΚΕΔ για τους διαιτητές Γ’ Εθνικής και ερασιτεχνικά κ.κ. Ελένη Λαμπαδαρίου και Αντώνης Καρατζίκας, ενώ αργότερα προστέθηκαν στην παρέα οι κ. Μάνταλος και Σπυρόπουλος.
Πριν την εκδήλωση δόθηκαν δώρα από την ΕΠΣΛ στους Μπένετ (την απονομή έκανε ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης), Καρατζίκα (από τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Λιόλιο, Βαλιώτη αντίστοιχα) και η Λαμπαδαρίου (από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ κ. Γκοτζαμάνη). Παρόντες από πλευράς της ΕΔ/ΕΠΣΝΛ ήταν και τα υπόλοιπα μέλη κ. Τσακνάκης Π., Μπουμαρσόπουλος Α. και Αγγελούλης Χ.
Ο κ. Μπένετ πραγματοποίησε ενδιαφέρον μάθημα και στάθηκε κυρίως στη χρήση καρτών από τους διαιτητές ενώ διέμενε στη Λάρισα. Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέδωσε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ τα διπλώματα στους νέους διαιτητές.
Όμως, η είδηση είναι ότι τη Λάρισα επέλεξε για τη διαμονή του ο Φέλιξ Μπριχ, που θα διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως γνωστοποίησε χθες η ΚΕΔ. Ο Μπριχ αναμένονταν τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο 47χρονος Γερμανός έχει «σφυρίξει» στον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ και Γιουβέντους το 2017, όπως και τον τελικό του Europa League, ανάμεσα σε Σεβίλλη και Μπενφίκα το 2014.
Βοηθοί του Μπριχ θα είναι ο Μαρκ Μπορσχ και ο Στέφαν Λουπ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου. Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Γερμανός Πέρι Γκίντερ, ενώ βοηθός του θα είναι ο Βασίλης Νικολακάκης.

ΑΥΡΙΟ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αύριο θα βρεθεί στη Λάρισα και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ Σωτήρης Τριανταφύλλου με την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο με τίτλο «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» που θα γίνει στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης.

 

DIAITHTES-2.jpg

Μπένετ: Του χρόνου περισσότεροι Ελληνες

Ο ΜΠΡΙΧ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ

Ο Στιβ Μπένετ, μετά το τέλος της ομιλίας του, έκανε δηλώσεις όπου τόνισε ότι τη νέα χρονιά οι Έλληνες διαιτητές θα παίζουν περισσότερο από τους ξένους, οι οποίοι θα μειωθούν σε αριθμό.
Δήλωσε ευχαριστημένος από τη διαιτησία τη φετινή χρονιά, λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει λάθη, αλλά όλοι κάνουν λάθη, είτε είναι  Έλληνες είτε ξένοι, και γι’ αυτό έχει καθιερωθεί και το VAR ώστε να γίνονται λιγότερα.
Επίσης, μίλησε για βελτίωση των Ελλήνων διαιτητών με σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα.
Τέλος, μιλώντας για τον διαιτητή του τελικού είπε ότι είναι εγνωσμένης αξίας, από τους καλύτερους στον κόσμο, παγκόσμιας κλάσης και μεγάλης εμπειρίας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass