Βεργώνης: Είχα ανάμεικτα συναισθήματα

Αλλά η ΑΕΛ σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να παίζει για τη νίκη

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 11:25

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Αλέξανδρος Βεργώνης χωρίς αμφιβολία ήταν το πρόσωπο του αγώνα της περασμένης Παρασκευής μεταξύ Βέροιας-ΑΕΛ 1-3.

Ο Βεροιώτης συνεργάτης στην τεχνική ηγεσία της λαρισινής ομάδας αποτελεί ποδοσφαιρικό «τοτέμ» της πρωτεύουσας της Ημαθίας, καθώς γεννήθηκε στη συγκεκριμένη πόλη, ξεκίνησε από αυτή το ποδόσφαιρο, έπαιξε 134 παιχνίδια (πέτυχε 12 τέρματα) διετέλεσε αρχηγός της ομάδας, ενώ πέρυσι ήταν στο τεχνικό τιμ μαζί με τον Δερμιτζάκη που πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.
Μιλήσαμε χθες με τον 38χρονο συνεργάτη του Παναγιώτη Γκουτσίδη που μας είπε για τα συναισθήματά του τη στιγμή της αναμέτρησης: «Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματά μου, αφού γνωρίζω τον αγώνα που κάνει η Βέροια για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά γνωρίζω από την άλλη τη νοοτροπία Γκουτσίδη, αλλά και της διοίκησης της ομάδας, που θέλει να κερδίζουμε κάθε αγώνα και να μη δίνουμε αφορμή για σχόλια. Ελπίζω η Βέροια στα επόμενα παιχνίδια να έχει καλύτερα αποτελέσματα και να πάρει νίκες για τη σωτηρία της».
*Η ΑΕΛ τι στόχο έχει στη συνέχεια;
«Στόχος είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ είναι περήφανοι για την ομάδα τους και η αξιοπρέπεια του συλλόγου είναι γι’ αυτούς πολύ σημαντικό».
*Η άνοδος πού πιστεύεις ότι κρίθηκε;
«Νομίζω στον πρώτο γύρο που χάσαμε στις Σέρρες σε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είχαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ άσχημη διαιτησία. Επίσης και με τον Ηρακλή και με την Αναγέννηση Καρδίτσας εντός έδρας δείξαμε νευρικότητα, άγχος και χάσαμε τους δύο αγώνες. Είχαμε και ατυχίες όπως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που μας ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι αντίπαλοί μας αντίθετα πήραν πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Χρειάζεται και τύχη».
*Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση τη νέα χρονιά;
«Έχουμε καλή ομάδα και καλύτερους παίκτες. Νομίζω ότι με μια μικρή ενίσχυση θα είμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα, αφού στόχος όλων μας στη ΑΕΛ και τη νέα χρονιά θα είναι να πάρουμε την πολυπόθητη άνοδο».
Ο Αλέξανδρος Βεργώνης σίγουρα βοήθησε σημαντικά για την καλή φετινή πορεία της ομάδας, ενώ του πιστώθηκε και η μεταγραφή του 20χρονου Κοσσονού. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1985 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Βέροιας. Ο παλαίμαχος άσος στην πλούσια καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Καλαμαριάς (27 αγώνες, 4 γκολ), ΗΛΤΕΞ Λύκοι, Ολυμπιακό Βόλου (23 συμμετοχές), ΑΕΛ (5 συμμετοχές), Ρόδο (30 συμμετοχές) και Βέροια (134 συμμετοχές. 12 γκολ). Το 2007 πήγε στην ΑΕΛ για δύο σεζόν. Δύο συμμετοχές έκανε στο πρωτάθλημα της Super League, δύο στο Κύπελλο Ελλάδας, μια σε Super Cup, τη σεζόν 2007-2008.
Μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής καριέρας το καλοκαίρι του 2021, ο Αλέξανδρος Βεργώνης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση και τη σεζόν 2021-2022 βρέθηκε στη Βέροια ως συνεργάτης του Παύλου Δερμιτζάκη. Τέλος, είναι πτυχιούχος στη Μαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass