Απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς

*Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχτηκε χθες στη Φιλιππούπολη ο Ηρακλής Λάρισας με τον Αλμωπό Αριδαίας *Ατυχη η λαρισινή ομάδα που έχασε, λόγω τραυματισμού, τον Γκαρσία στο 44’

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 12:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη της παραμονής έχασε ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος αναδείχτηκε χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αλμωπό Αριδαίας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2. Αυτήν τη φορά η παρουσία του Ηρακλή Λάρισας στη Φιλιππούπολη δεν συνοδεύτηκε με το ζητούμενο αποτέλεσμα όπως είχε γίνει την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης (22/12/22), όταν οι «κυανόλευκοι» είχαν πετύχει τότε την πρώτη τους νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας. Αντίθετα, ο Αλμωπός Αριδαίας φεύγει για δεύτερη φορά φέτος από τη Φιλιππούπολη με τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας, όπως είχε πράξει και κατά τη 13η αγωνιστική (28/1/23) με τον Απόλλωνα Λάρισας (εκείνο ήταν και το τελευταίο ματς σε επίπεδο Super League 2 στη Φιλιππούπολη πριν το χθεσινό).
Η λαρισινή ομάδα, γνωρίζοντας την κρισιμότητα του αγώνα, πάλεψε για τους τρεις βαθμούς, ωστόσο δεν επέδειξε την απαιτούμενη οξυδέρκεια για να δώσει σάρκα και οστά στις προσπάθειές της και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κυρίαρχο μέλημά του ήταν να διασφαλίσει τα νώτα του (αγωνίστηκε με πέντε αμυντικούς). Σ’ αυτό ωστόσο συνετέλεσε και η ατυχής στιγμή στο 42’ που αφορούσε τον σοβαρό τραυματισμό του Γκαρσία Λούκας, ο οποίος αποχώρησε δύο λεπτά αργότερα από το παιχνίδι, αλλά και η απουσία του τιμωρημένου Λίταινα.
Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, η αγωνία κλιμακώνεται για την ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, καθώς όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της διοργάνωσης τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Η ουσία είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. με τους Φαρμάκη κάτω από τα δοκάρια, Γκαλίτσιο και Γιαννίτση στο κέντρο της άμυνας, Καμπέρη και Γκουγκούδη αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, Μπόσιο και Χατζή ως αμυντικά χαφ, Γκαρσία Λούκας σε ρόλο επιτελικού μέσου, Λεσάι και Κέρι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τον Συρεγγέλα στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Τυριακίδης παρέταξε την ομάδα σε 5-3-2, με τους Ντόκιτς κάτω από τα δοκάρια, Σουλιώτη, Τσιμπούκα και Ασλαμπάλογλου κεντρικούς αμυντικούς, Μανωλάκη και Παρασκευά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, Κέρθι ως αμυντικό χαφ, Εππά και Πέλκα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και Παπαδόπουλο και Πατρινό, στην επίθεση.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν φτωχό σε κλασικές ευκαιρίες και σε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ.
Για τον Ηρακλή Λάρισας οι καλύτερες στιγμές καταγράφηκαν στο 15’ με το κοντινό σουτ του Συρεγγέλα (από σέντρα του Καμπέρη) που πέρασε λίγο άουτ, στο 56’ με τον Λεσάι -το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ- και στο 62’ με τον Χατζή, το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων οι πιο αξιόλογες στιγμές καταγράφηκαν στο 29’ με το σουτ του Πέλκα, στο 37’ (ίσως η πιο επικίνδυνη φάση του αγώνα) με την κοντινή κεφαλιά του Πατρινού που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 55’ και πάλι με τον Πέλκα που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και σούταρε για να αποκρούσει ο Φαρμάκης.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, αφήνοντας πικρή γεύση στους γηπεδούχους και φυσικά ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νταούλας (Δυτ. Αττικής), με βοηθούς τους κ. Σακκά (Θεσσαλίας) και Στεφανή (Καρδίτσας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Κεχαγιάς (Κοζάνης). Σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε η διαιτησία του αγώνα. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γκαλίτσιος (38’), Σουλιώτης (49’), Μπόσιο (54’) και ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας κ. Χατζηλιάδης (90’+2’), ο οποίος στο τέλος εξέφρασε παράπονα για τον χρόνο των καθυστερήσεων.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Χατζής, Γκαλίτσιος, Μπόσιο, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Γκαρσία (44’ λ.τ. Ζαφειρίου), Κέρι, Λεσάι (86’ Λαγωνίδης), Συρεγγέλας (70’ Κάσας).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Ντόκιτς, Σουλιώτης, Μανωλάκης, Τσιμπούκας, Ασλαμπάλογλου, Παρασκευάς, Κέρθι, Έππας, Πέλκας (72’ Πέττας), Παπαδόπουλος (88’ Ταχματζίδης), Πατρινός (62’ Τσιπούρας).
Γκαρσία: Ισως χάσει και το επόμενο ματς
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ενδέχεται να χάσει το επόμενο παιχνίδι ο Γκαρσία. Ο τραυματισμός του στο χθεσινό παιχνίδι είναι μυικός (υπέστη τράβηγμα), ωστόσο η κατάστασή του θα αξιολογηθεί σήμερα.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανσερραϊκός    0-0
ΠΑΟΚ Β’-Θεσπρωτός    2-1
Απόλλων Πόντου-Παναθηναϊκός Β’    2-1
ΑΕΛ-Μακεδονικός    2-0
Ηρακλής Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας    0-0
Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας    3-0 ά.α.
Ρεπό: ΝΠΣ Βέροια
ΣΗΜΕΡΑ 16.00
Διαγόρας-ΠΟΤ Ηρακλής
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός    57
2. ΑΕΛ    48-24 αγ.
3. ΠΑΟΚ Β’    44
4. Αναγ. Καρδίτσας    42
5. Νίκη Βόλου    40
6. ΠΟΤ Ηρακλής    39-22 αγ.
7. Παναθηναϊκός Β’    29
8. Αλμωπός Αριδαίας    28-24 αγ.
9. Διαγόρας    26-22 αγ.
10. Μακεδονικός    26
11. Απόλλων Πόντου    25-24 αγ.
12. Βέροια    24
13. Ηρακλής Λάρισας    22
14. Θεσπρωτός    17-24 αγ.
15. Απόλλων Λάρισας    4-24 αγ.
*Αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
*Αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
*Μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας από το πρωτάθλημα Super League 2 2022-2023 στις 15/03/2023 και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, από τη 15η αγωνιστική και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της εν λόγω ΠΑΕ κατοχυρώνονται υπέρ της αντιπάλου ομάδας αυτής με σκορ 3-0.
* Αφαιρείται ένας (-1) βαθμός από τη Νίκη Βόλου με απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου για τον αγώνα της με την Α.Ε. Λάρισα, στο πλαίσιο του μεταξύ τους αγώνα για τη 18η αγωνιστική.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/5)
Παναθηναϊκός Β’-Αναγέννηση Καρδίτσας
Βέροια-ΑΕΛ
Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου
Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β’
ΠΟΤ Ηρακλής-Ηρακλής Λάρισας
Πανσερραϊκός-Διαγόρας Ρόδου
Μακεδονικός-Απόλλων Πόντου
Ρεπό: Απόλλων Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass