Στέψη στη Νέα Φιλαδέλφεια, κρίνεται η 3η θέση στην Τούμπα

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ PLAY OFF ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 9:14

Στη σημερινή 10η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος της Super League, τελευταία στη σεζόν, τα βλέμματα στρέφονται στην OPAP Arena, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Βόλο και αναμένεται να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά και στο γήπεδο της Τούμπας, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και θα κριθεί η τρίτη θέση, αντίστοιχα.


Η νίκη στη Θεσσαλονίκη, επί του Άρη (2-1 με ανατροπή) σε συνδυασμό με αυτήν του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον Πειραιά (1-0), έφερε την ΑΕΚ μια ανάσα από την κατάκτηση του 13ου τίτλου στην Ιστορία της και πρώτου από το 2018. Για την ακρίβεια, έναν βαθμό μακριά από αυτόν. Ακόμη και με «Χ» κόντρα στον Βόλο, τον οποίο υποδέχεται στην OPAP Arena, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα σφραγίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, βάζοντας πλώρη για το double, καθώς βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παίζουν τον δικό τους «τελικό» για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Το ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως έχουν το περιθώριο να παίξουν και για το «Χ», με τους «ασπρόμαυρους» να χρειάζονται μόνο τη νίκη, ωστόσο να έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού τους και τον άλλον τελικό, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο αν κερδίσουν, θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Europa League.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
20:00, ΑΕΚ-ΝΠΣ Βόλος
20:00, Παναθηναϊκός-Άρης
20:00, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ    65-17    80
2. Παναθηναϊκός    46-15    77
3. Ολυμπιακός    70-25    70
4. ΠΑΟΚ    57-31    67
5. Άρης    54-40    50
6. ΝΠΣ Βόλος    35-62    40

 

Πρώτος στα πλέι άουτ ο ΟΦΗ

Το αυτογκόλ του Διαμαντή Χουχούμη στο 84ο λεπτό και αυτό του Γκρόνινγκ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισαν τη νίκη στον ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0 και ταυτόχρονα την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα που διεξήχθη. Στο πρώτο χρονικά ματς της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League, η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας κατάφερε να «κλειδώσει» την 7η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2022/2023, έχοντας και την τύχη με το μέρος της, καθώς οι γηπεδούχοι «σημάδεψαν» τρεις φορές τα δοκάρια (δύο ο Καρέλης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκράτερολ, Χουχούμης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς, Ξενιτίδης (80’ Κολοβός), Τσιγγάρας (74’ Νικολάου), Μπουζούκης (64’ Ντουάρτε), Ντίας, Βοΐλης (80’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Ζοάο Πέδρο).
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Διαμαντής, Γιοχού, Γιαννούλης (60’ Μπιφούμα), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Τοράρινσον (76’ Μαρινάκης), Μπάκιτς (76’ Αποστολάκης), Φελίπε (86’ Φαλατάχ), Ντικό (76’ Γκρόνινγκ).

 

Σήμερα ο τελικός Κ-15 της Super League 1
 
Σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα γίνει ο τελικός Κ-15 της Super League 1 στις 13:30 μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass