Ο αερομοντελισμός σε πρώτο πλάνο…

*Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2023 12:10

«Το F5J Meeting είναι μια γιορτή του αεροπορικού πνεύματος που ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και την πόλη της Λάρισας. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία φίλων και μελών διαφορετικών συλλόγων, με στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας του αερομοντελισμού και ταυτόχρονα την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού».

Αυτά τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια τις παρουσίας του στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στους αγώνες F5J Larissa Meeting που έγιναν στις 22 και 23 Απριλίου, με διοργανώτρια την Αερολέσχη Λάρισας, που από το 1975 αποτελεί από τους πρωτοπόρους συλλόγους, όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και σε διεθνές. Επίσης, στη διοργάνωση συμμετείχαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας που αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα. Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και η Παγκόσμια Αεραθλητική Ομοσπονδία.  
Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, που πρόσθεσε ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή ιδεών, η δημιουργία σχέσεων και δεσμών με άλλους πιλότους που έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους κορυφαίους πιλότους ανεμόπτερου της F5J».
Ο  αγώνας είναι ενταγμένος στο ημερολόγιο της FAI ως αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου F-5J  και παρουσίασε τηλεκατευθυνόμενα ανεμόπτερα κατηγορίας F-5J, με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος, της ευγενούς άμιλλας, καθώς και τη διάδοση της αεροπορικής ιδέας. Στις 12 έως 14 Μαΐου από την Αερολέσχη Λάρισας θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες F5j - F5jgr που είναι ενταγμένοι στο ημερολόγιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, δίνοντας έτσι περαιτέρω ώθηση στην προβολή του αθλήματος.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass