ΑΕΚ και ΠΑΟ πήραν τα ντέρμπι

Ολυμπιακός: Σήμερα είδαν ακόμη και οι τυφλοί… Ανίκανη η ΕΠΟ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2023 9:05

Μέσα σε τρομερή ένταση ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των play off, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν μία τεράστιας σημασίας νίκη με 3-1.


Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν πάρα πολύ έντονα στον Ιταλό διαιτητή Νταβίντε Μάσα για το πέναλτι που καταλόγισε στο 80ό λεπτό υπέρ του Βίντα, αλλά και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, φωνάζοντας για επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ.
Οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ομάδα μάλιστα έφτασαν δίπλα στον 4ο διαιτητή για να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους και υπήρξε ένταση για 3-4 λεπτά. Μετά το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, όμως απομακρύνθηκαν γρήγορα απ' τους σεκιούριτι και την Αστυνομία και δεν τους επιτράπηκε να πλησιάσουν τους ποδοσφαιριστές ή τα μέλη των τεχνικών επιτελείων και τους διαιτητές.
Μετά από λίγα λεπτά μεγάλης έντασης, τα πνεύματα ηρέμησαν με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια.
Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: «Σήμερα είδαν ακόμη και οι τυφλοί τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νοθεία, η αλητεία και οι παράνομοι έδειξαν ότι δεν έχουν καμιά συστολή. Σας είχαμε πει ότι ο κόσμος μας είναι καζάνι που βράζει! Έκανε πολλή υπομονή.
Βάπτισαν πέναλτι μια φάση που δεν υπάρχει καμιά επαφή. Δεν πήγαν καν στο VAR όταν έγινε καθαρό φάουλ πριν από το γκολ της ΑΕΚ. Αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα. Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει Κυβέρνηση σκότωσαν το ποδόσφαιρο!».

 

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ
Τεράστιας σημασίας κι αξίας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off, έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 72 βαθμούς, σε μία μάχη σώμα με σώμα των «πράσινων» και των «κιτρινόμαυρων» για τον φετινό τίτλο της Super League. Ο Γκατσίνοβιτς στο 7', ο Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι στο 82' κι ο Μάνταλος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσαν τα γκολ της νίκης των «κιτρινόμαυρων», με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 54' με τον Μπακαμπού.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84' Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51' Βρουσάι), Βαλμπουενά (51' Μασούρας), Φορτούνης (84' Κασάμι), Μπακαμπού (77' λ.τρ. Ελ Αραμπί).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70' Γιόνσον), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (84' Φερνάντες), Πινέδα (89' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (84' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.


*Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία του λεπτά, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 5η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος της Super League. «Χρυσή» αλλαγή, σε ένα ακόμα ματς για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας την ομάδα του στην κορυφή της κατάταξης. Νωρίτερα, o Ντάγκλας Αουγκούστο (85'), που είχε και δοκάρι, είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μπερνάρ (38') με το οποίο είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι.
Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία).
Κίτρινες: Ντάντας, Κάργας, Τάισον, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο-Σάντσες, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον, Κλεϊχέισλερ, Σένκεφελντ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74' Ελ Καντουρί), Ντάντας (68' Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Τόμας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Σπόραρ (70' Ιωαννίδης), Μπερνάρ (81' Βέρμπιτς), Σάντσες (59' Κώτσιρας), Τσέριν (81' Κλέινχεϊσλερ), Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Παλάσιος (59' Μαντσίνι).


*Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League έχουν ως εξής:
ΝΠΣ Βόλος-Άρης    0-3
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός    1-2
Ολυμπιακός-ΑΕΚ    1-3

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός    72
2. ΑΕΚ    72
3. Ολυμπιακός    63
4. ΠΑΟΚ    60
5. Άρης    44
6. Βόλος    40

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 26 Απριλίου 2023
18:00 Βόλος-Παναθηναϊκός
19:00 Άρης-Ολυμπιακός
21:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass