Πιο κοντά στην Α1 Εθνική ο ΝΟΛ-EXALCO

* Κέρδισε τον Νηρέα Γέρακα με 9-5 έκανε το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α2 όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΘ με μειονέκτημα έδρας

Δημοσίευση: 24 Απρ 2023 11:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη
«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» προς την Α1 Εθνική κινείται η ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΛ, η οποία έθεσε νοκ-άουτ τον Νηρέα Γέρακα, καθώς χθες στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας νίκησε με 9-5 και έκανε το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Αυτό σημαίνει ότι η πολυπόθητη άνοδος στη μεγάλη Εθνική κατηγορία της υδατοσφαίρισης θα κριθεί στις αναμετρήσεις με τον ΟΦ Θεσσαλονίκης, τον οποίο αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας καθότι είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η λαρισινή ομάδα στην τρίτη αντίστοιχα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και ο επαναληπτικός στις 7 Μαΐου στη Λάρισα, ενώ εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό θα γίνει στις 9 Μαΐου ξανά στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες θα κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 Εθνική και παράλληλα θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Α2 Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΝΟΛ κέρδισε τον ΟΦΘ και στα δύο παιχνίδια και συγκεκριμένα με 7-5 στη Λάρισα και με 9-6 στη Θεσσαλονίκη.


Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, ο ΝΟΛ στηρίχτηκε στην πολύ καλή άμυνα, παίζοντας δυνατά επί του αντιπάλου του. Επιθετικά η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς παρατηρήθηκαν κάποια λάθη κυρίως στην κυκλοφορία (που επηρέασαν τα τελειώματα), ωστόσο στο β’ ημίχρονο ο ΝΟΛ δεν δίστασε να «ανοίξει» το παιχνίδι και να παίξει με κόντρες, απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται από τις γρηγορότερες στην κατηγορία.
Τα γκολ πέτυχαν για τον ΝΟΛ οι Μερκουριάδης 2, Γ. Στεργίου 2, Κουλουκτσής 2, Μεταξιώτης, Αθ. Δανιήλ και Δ. Στεργίου, ενώ από τον Νηρέα Γέρακα σκόραραν οι Μαυρεδάκης 2, Κασιμάτης 2 και Ανάγνου.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-2, 4-1, 1-1.
Για τον ΝΟΛ ο τεχνικός Δημήτρης Μπλάνας είχε στη διάθεσή του τους Μπεζιλιώτη, Πατούνα, Αληχανίδη, Μερκουριάδη, Δανιήλ Χρ., Κουλουκτσή, Στεργίου Δ., Δανιήλ Αθ., Ζαφειρίου, Στεργίου Γ., Μεταξιώτη, Κόκκινο, Παράσχο, Πατσίκα και Τσούτσα.
Δ. ΜΠΛΑΝΑΣ: ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΙΚΗ
Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του ΝΟΛ, Δημήτρης Μπλάνας επισήμανε τα εξής: «Παίξαμε με μειονέκτημα έδρας με μία ομάδα πολύ καλή, πολύ δυνατή και πολύ αθλητική. Ουσιαστικά στοχεύσαμε στο πρώτο ματς στο οποίο ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε το πρώτο βήμα. Η ψυχολογία ήταν υπέρ μας και σε συνδυασμό με τον παράγοντα έδρα στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) δεύτερο παιχνίδι πήραμε σχετικά εύκολα τη νίκη».
Σε ό,τι αφορά στον επόμενο αντίπαλο τον ΟΦΘ τον οποίο ο ΝΟΛ κέρδισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα δύο παιχνίδια, ο Δημήτρης Μπλάνας είπε:
«Πρέπει να ξεχάσουμε τα ματς της κανονικής περιόδου, γιατί αυτά τα παιχνίδια έχουν διαφορετική νοοτροπία. Ελπίζουμε να μην έχουμε απουσίες, να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass