Δεν το πίστεψε ο Ν. Κεραυνός...

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 86-69 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ 50ού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ «ΔΕΚΑ» (19:30, ΚΛ. ΑΛΚΑΖΑΡ)

Δημοσίευση: 19 Απρ 2023 11:36

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Τελική Φάση του 50ού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που φιλοξενείται στη Λάρισα ο Ν. Κεραυνός, ο οποίος έχασε με 86-69 από τον Ολυμπιακό χθες στο Κλειστό της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου.


Η λαρισινή ομάδα βάσει της γενικής της εικόνας που παρουσίασε θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ωστόσο δεν πίστεψε στις δυνάμεις της στον βαθμό που θα έπρεπε, υπερτίμησε τον αντίπαλό της και «πλήρωσε» το μέτριο α’ ημίχρονο. Αν και στο β’ ημίχρονο ανέβασε στροφές και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο είχε εκπληκτική απόδοση, μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι, τελικά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και οδηγήθηκε στο αρνητικό αποτέλεσμα.
Στα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης στο Κλειστό της Νεάπολης, η παρουσία του κόσμου (πάνω από 1.500 άτομα), που έδειξε ότι η πόλη διψάει για μπάσκετ. Το «παρών» έδωσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, όπως επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Καλαμπάκας, ο αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει» κ. Μαμάκος, ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος κ. Δρυστέλλας, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος, μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ κ. Κουρδής, μέλη της διοίκησης κ.ά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι πολλές χαμένες βολές 19/34, η αδυναμία να ελέγξει το ριμπάουντ 53-28 και κάποιες βεβιασμένες επιλογές σε χαρακτηριστικά σημεία του αγώνα όπως στο 26’ κι ενώ το σκορ ήταν 54-50, σε συνάρτηση με κάποιες λάθος αποφάσεις της διαιτησίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν το πρώτο 20λεπτο τα φάουλ ήταν 16-8 υπέρ των «ερυθρόλευκων», ενώ πολύ γρήγορα φορτώθηκαν με φάουλ οι Αργυρούλης, Πάσχος και Γιακούλας (ο τελευταίος μάλιστα αποχώρησε με 5 φάουλ στο 35’).
Ο Ν. Κεραυνός ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, με πολλές χαμένες προσπάθειες στην επίθεση, παρ’ όλα αυτά προηγήθηκε με 7-5 στο 5’, ωστόσο ο Ολυμπιακός με μια αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να «χτίσει» μία διαφορά 8 πόντων (21-13).
Το ίδιο άσχημο ήταν το ξεκίνημα και στο 2ο δεκάλεπτο με το ταμπλό να δείχνει 30-13 στο 12’. Ο Ν. Κεραυνός μείωσε σε 39-28 (στο 17’), όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο 42-28 (στο 18’) για να τελειώσει το ημίχρονο με 47-35.
Στο 3ο δεκάλεπτο άρχισε η αντεπίθεση των «πρασίνων», που με τους Πολιτόπουλο, Γιακούλα, και Αργυρούλη και με ένα επιμέρους σερί 15-7 μάζεψαν τη διαφορά στους 4 πόντους (54-50, στο 26’). Από κει και πέρα όμως, ο Ν. Κεραυνός δεν διαχειρίστηκε σωστά το μομέντουμ και με ένα εις βάρος του αντιαθλητικό φάουλ που εκμεταλλεύτηκε το έπακρο ο Ολυμπιακός, καθώς και δύο σερί τρίποντα του Παπασταύρου, ο αντίπαλος πήρε εκ νέου διψήφια διαφορά στο σκορ 64-50 (στο 28’).
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να φορτώνουν με πόντους το λαρισινό καλάθι στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου κι σε συνάρτηση με την αποχώρηση του κορυφαίου της λαρισινής ομάδας Γιακούλα έφτασαν στο +21 (76-55) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ (στο 35’).
Ο Ν. Κεραυνός αντέδρασε και βρήκε λύσεις με κάποια τρίποντα από τους Αντωνόπουλο, Πάσχο και Σιμόπουλο μειώνοντας σε 77-65 (στο 37’), αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε την κατάσταση στα τελευταία λεπτά και έφτασε άνετα στο τελικό 86-69.
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 47-35, 66-54, 86-69
Διαιτητές: Δέλλας, Σιδέρης, Λιώνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσαλδάρης): Αγγελόπουλος, Μαυραντζώτου 10, Παπασταύρου 19 (5), Κουζούκας 3, Λαμπρόπουλος 10, Σπάρταλης 18, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας 7, Σεγκούρα 19 (1), Σωτηρόπουλος, Γιακάι.
Ν. ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Πάκας): Πολιτόπουλος 9 (1), Αργυρούλης 11, Αντωνόπουλος 8 (2), Πάσχος 8 (1), Μηνάς, Γιακούλας 21 (2), Σιμόπουλος 8 (2), Λιάμπος 2, Τσουκαλέλης, Παπαϊωάννου, Δρυστέλλας 2.
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός-Ν. Κεραυνός    86-69
ΔΕΚΑ-Ηράκλειο    71-54
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Περιστέρι-Ζαφειράκης Νάουσας    82-58
Προμηθέας-Παναθηναϊκός    73-89
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός    2
ΔΕΚΑ    2
Ν. Κεραυνός    1
Ηράκλειο    1
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Περιστέρι    2
Παναθηναϊκός    2
Προμηθέας    1
Ζαφειράκης    1
ΣΗΜΕΡΑ
Νεάπολης, 17:00, Παναθηναϊκός-Περιστέρι
Νεάπολης, 19:30, Ζαφειράκης Νάουσας-Προμηθέας
Αλκαζάρ, 17:00, Ηράκλειο-Ολυμπιακός
Αλκαζάρ, 19:30, Ν. Κεραυνός-ΔΕΚΑ

 

KERAYNOS_18.JPG

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:
Γιορτή για τους νέους του ελληνικού μπάσκετ
*ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Κάνουμε αυτήν τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων γιατί είναι μια γιορτή για τους νέους του ελληνικού μπάσκετ». Αυτά ήταν τα λόγια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που έδωσε το «παρών» στην πρώτη μέρα του 50ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Μπάσκετ. Και συνέχισε: «Θέλουμε να είναι αληθινά γιορτή και να χαρεί ο κόσμος το άθλημα. Όταν είσαι άρτια οργανωτικά και ο κόσμος αγκαλιάζει εξαρχής μια τέτοια γιορτή, τα περιθώρια για ασχήμιες στενεύουν και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Μετέχουν εξαιρετικές ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΔΕΚΑ, ο Προμηθέας Πατρών, ενώ υπάρχει και ο Κεραυνός που εκπροσωπεί τη Θεσσαλία. Είναι χαρά που φιλοξενούμε αυτήν τη διοργάνωση που είναι σημαντική και θα έχει απήχηση στον κόσμο. Για πρώτη φορά μια διοργάνωση μπάσκετ γίνεται στη Λάρισα, αξιοποιώντας τόσο το Κλειστό της Νεάπολης όσο και το Κλειστό του Αλκαζάρ».

 

KERAYNOS_28.JPG

Αντ. Πάκας: Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ν. Κεραυνού Αντώνης Πάκας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ήταν ένα ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε τη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν λίγο άστοχοι, ενθουσιαστήκαμε λίγο παραπάνω και φυσιολογικά ήρθε η διαφορά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα, δεν έχουμε μεταγραφές, δεν είμαστε ομάδα ΚΑΕ, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πάμε για το καλύτερο».
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γιακούλας επισήμανε τα εξής:
«Οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη και έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Είχαμε τη στήριξη των φιλάθλων μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Πλέον βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass