Ο Κρέιγκ Μπριν σκοτώθηκε σε δοκιμές στην Κροατία

Δημοσίευση: 14 Απρ 2023 7:35

Την απώλεια του Κρέιγκ Μπριν σε ηλικία 33 ετών θρηνεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Ο Ιρλανδός οδηγός της Hyundai σκοτώθηκε χθες, σε δυστύχημα που είχε σε δοκιμές στην Κροατία, ενόψει του αγώνα του WRC που θα διεξαχθεί εκεί το διάστημα 20-23 Απριλίου. Ο εκλιπών, ο οποίος επρόκειτο να μετάσχει σε μερικά από τα Ράλι που φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατέκτησε τον Φεβρουάριο τη δεύτερη θέση στο Ράλι Σουηδίας, το οποίο ήταν ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, ενώ ήταν έκτος στην κατάταξη οδηγών του WRC με 19 βαθμούς.
«Με βαθιά λύπη η Hyundai Motorsport επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός Κρέιγκ Μπριν έχασε σήμερα τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών ενόψει του Ράλι Κροατίας» αναφέρει σε μια σύντομη ανακοίνωσή της η ομάδα από τη Νότια Κορέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος οδηγός του WRC που πέθανε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του ήταν ο Πορτογάλος Αουγκούστο Μέντες στο Ράλι Πορτογαλίας το 1989. Από τότε, τέσσερις συνοδηγοί έχουν σκοτωθεί σε αγώνα, ο Γάλλος Φρανσίς Μαλοσέν στο Μόντε Κάρλο (1990), ο Νεοζηλανδός Ρότζερ Φριθ στην Αυστραλία (1993), ο Βρετανός Μάικλ Παρκ στην Ουαλία (2005) και ο Γερμανός Γιοργκ Μπαστούκ στην Ισπανία (2006).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass