Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον «Φιλαθλητικό»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 18:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:18

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αποτελούμενο από το βουλευτή Δημήτρη Γελαλή και, τα μέλη του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κωσταρόπουλο, Γιώργο Βαγιόπουλο και τον Γιάννη Αρζομανίδη,  συναντήθηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτεχνικού σωματείου ενόργανης γυμναστικής «Φιλαθλητικός Λάρισας»  Αριστείδη Συράκη και Θωμά Γκριμπάρη.

Από την πλευρά του Δ.Σ. του σωματείου τονίστηκε ιδιαίτερα πως μέσα στο γενικότερο δυσμενές οικονομικό κλίμα, τα ερασιτεχνικά σωματεία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να επιβιώσουν, προσφέροντας με προσωπικές θυσίες των μελών τους κοινωνικό έργο, κάτι για το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει τελείως εγκαταλείποντάς τα κυριολεκτικά στη μοίρας τους.

Από το κλιμάκιο, μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι «με βάση πάντα το ίδιο οργανωμένο σχέδιο η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει τη στοιχειώδη βοήθεια αλλά παραδίδει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες σε ιδιώτες με απώτερο σκοπό το κέρδος. Με αυτή τη λογική επιδιώκει την επιβολή ενός επιπλέον χαρατσιού στους ερασιτεχνικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τις κρατικές εγκαταστάσεις όπως είναι το ΕΑΚ Λάρισας, δυσκολεύοντας την λειτουργία τους ακόμη περισσότερο και οδηγώντας τους στον μαρασμό.

 

Οι κυβερνώντες βασισμένοι στην αντίληψη της εμπορευματοποίησης που θεωρεί τον αθλούμενο και τον αθλητή καταναλωτή και πελάτη μιας αγοράς, παρακάμπτουν τις συνταγματικές επιταγές, σύμφωνα με τις οποίες το κράτος οφείλει να είναι αρωγός στην κάθε αθλητική δραστηριότητα και κατά την προσφιλή κυβερνητική πολιτική των χαρατσιών απαιτούν από τους πολίτες να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για εγκαταστάσεις που έχουν πληρωθεί πολλαπλά μέχρι σήμερα από τους φορολογούμενους».

Συζητήθηκαν ενέργειες που είναι ανάγκη να γίνουν ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ομάδες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με αθλητικές δραστηριότητες κάθε είδους, κόστος που στην ουσία μετακυλύετε στον οικογενειακό προϋπολογισμό και διατυπωθήκαν προτάσεις για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κρατικής πολιτικής στον αθλητισμό που θα αλλάξει το σημερινό αθλητικό μοντέλο στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass