«Κολαστήριο» το Πανθεσσαλικό…

ΔΙΕΚΟΠΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΕΛ ΣΤΟ 51' ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1 - ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ «ΚΑΙΕΙ» ΤΗΝ ΑΕΛ - ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2023 11:05

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Η Θεία Κωμωδία είναι ίσως το εμβληματικότερο έργο του Ιταλού ποιητή Δάντη Αλιγκέρι, όπου αφηγείται το φανταστικό του ταξίδι στην κόλαση. Το έργο γράφτηκε πριν επτά αιώνες, αλλά παραμένει σύγχρονο…


Χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο γράφτηκε μια ποδοσφαιρική κωμωδία, που οδήγησε σε ένα «κολαστήριο» επεισοδίων με λοστούς, καδρόνια, σίδερα και ό,τι λογής αντικείμενα υπήρχαν στο συγκεκριμένο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του θεσσαλικού ντέρμπι Νίκη Βόλου-ΑΕΛ. Το παιχνίδι τελείωσε άδοξα στο 51' κι ενώ η λαρισινή ομάδα ήταν μπροστά με σκορ 2-1, αφού ο διαιτητής Τσιάρας ζήτησε εκκένωση του γηπέδου, αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ. Το γεγονός ότι υπήρξε μόνο ένας τραυματίας (οπαδός της Νίκης Βόλου) είναι ευτύχημα.
Ποια θα είναι η τύχη του αγώνα; Άγνωστη… Ο διαιτητής γράφει, κατά πληροφορίες, στο φύλλο αγώνα ότι υπήρξαν δύο διακοπές, η πρώτη γιατί φίλαθλοι της Νίκης Βόλου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η δεύτερη επειδή κινήθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΛ. Προχώρησε σε οριστική διακοπή, καθώς δεν υπήρχε εγγύηση για την ασφάλεια του αγώνα.
Η έκθεση του παρατηρητή δεν είναι καλή για την ΑΕΛ, αφού αναφέρει ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ σπάσανε εκδοτήριο πριν μπούνε στο γήπεδο, οριοθέτησε η ασφάλεια της ομάδας χώρο για τους οπαδούς της (υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής) και ότι ήταν προκλητικοί. Τέλος, αναφέρεται ότι το γήπεδο δεν εκκενώθηκε, καθώς δεν έβγαιναν από αυτό οι οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Οι εκθέσεις των δύο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας θα σταλούν στον αθλητικό δικαστή που θα αποφασίσει για την τύχη της αναμέτρησης. Όποια ομάδα θεωρηθεί υπαίτια της διακοπής μηδενίζεται και έχει -1 βαθμό. Επίσης, και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας και πιθανόν να παίξουν από ένα έως τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών (!).
Μια ποδοσφαιρική «κωμωδία» σε αγώνα της Super League 2…
Μην ξεχνάμε ότι, στα 50 λεπτά αγώνα, η Νίκη Βόλου ήταν ασφαλώς καλύτερη, στο πρώτο ημίωρο κέρδιζε 1-0 με γκολ του Τζιώρα, αλλά η ΑΕΛ με δύο φάσεις πέτυχε δύο γκολ. Ένα με κεφαλιά του Όγκμποε στο 41' και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 45'+4'.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα: Παπαγεωργίου Θ. (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή: Θωμαΐδη, Πλέγα, Παπαγεωργίου Κ. και στην επίθεση: Πεντρόσο (αριστερά), Όγκμποε, Νικολιά (δεξιά).
Η ομάδα της Νίκης Βόλου ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 1’ έγινε απειλητική, όταν ο Λαρισαίος Τάσος Κρητικός έκανε πλαγιοκόπηση από αριστερά, αλλά απέκρουσε ο Θωμαΐδης για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.
Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν πάλι, όταν στο 6’ ο Μιράντα έκανε σέντρα από δεξιά και ο Τζιώρας κάνει διπλή κεφαλιά για να κάνει διπλή απόκρουση ο Σουλούκος και η μπάλα καταλήγει κόρνερ…
Τελικά η υπεροχή της Νίκης Βόλου «καρποφόρησε» στο 18’, όταν ο Γαβριηλίδης σούταρε από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Σουλούκος απέκρουσε και ο Τζιώρας ανενόχλητος έκανε το 1-0.
Στο 21’ η Νίκη Βόλου έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Μιράντα έκανε σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Λογαρά κατέληξε άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζιώρας έδωσε στον Κάσσο που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 38’ ήταν η σειρά του Κάσσου να μεταβιβάσει στον Γαβριηλίδη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.
Η Νίκη Βόλου δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 στις φάσεις που δημιούργησε και έγινε το 1-1… Ο Θωμαΐδης στο 41' έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ογκμπόε πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς.
Είναι η στιγμή που μπαίνουν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ στην κερκίδα και οι πανηγυρισμοί διπλοί… Άρχισε να υπάρχει ένταση στις κερκίδες, διεκόπη προσωρινά το παιχνίδι και συνεχίστηκε μετά από τρία λεπτά.
Στο 45'+3' ο Πεντρόσο μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανατρέπεται από τον Λογαρά και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι με τους παίκτες της γηπεδούχου να υποστηρίζουν ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής.
Τελικά η γνώμη του διαιτητή μετράει και ο Όγκμποε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι κάνει το 1-2.
Από την ΑΕΛ, ως τη στιγμή της διακοπής, κορυφαίος (ποιος άλλος…) ο Μάριος Όγκμποε και ακολούθησαν Πεντρόσο, Θωμαΐδης και Κ. Παπαγεωργίου. Ο Σουλούκος φάνηκε στη διπλή απόκρουση στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα.
Από τη Νίκη Βόλου ξεχώριζαν Τζιώρας και Μιράντα.
Για τον διαιτητή Τσιάρα του Συνδέσμου Καβάλας υπήρξαν παράπονα από τη Νίκη Βόλου για τον καταλογισμό πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι η ανατροπή έγινε εκτός μεγάλης περιοχής. Μπράβο για την τόλμη του να διακόψει το παιχνίδι.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Χριστοδούλου (Ημαθίας) και Σακάλογλου (Καβάλας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Λογαράς, Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Κρητικός, Τζιώρας, Μιράντα.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός (46’ Koσονού), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Θωμαΐδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ., Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πανσερραϊκός    43-17 αγ.
2. Αναγ. Καρδίτσας    34-16 αγ.
3. Α.Ε. Λάρισας    31-16 αγ.
4. Νίκη Βόλου    30-16 αγ.
5. ΠΑΟΚ Β'    27-16 αγ.
6. Π.Ο.Τ. Ηρακλής    26-15 αγ.
7. Μακεδονικός    24-18 αγ.
8. Παναθηναϊκός Β'    23-17 αγ.
9. Αλμωπός     21-18 αγ.
10. Διαγόρας Γ.Σ.    20-16 αγ.
11. Απόλλων Π.    17-17 αγ.
12. Ηρακλής Λάρισας    16-17 αγ.
13. Βέροια Ν.Π.Σ.    16-16 αγ.
14. Θεσπρωτός Α.Σ.    9-17 αγ.
15. Απόλλων Λάρ.    4-16 αγ.
* Μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας από το πρωτάθλημα Super League 2 2022-2023 στις 15/03/2023 και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, από τη 15η αγωνιστική και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της εν λόγω ΠΑΕ κατοχυρώνονται υπέρ της αντιπάλου ομάδας αυτής με σκορ 3-0.

 

Φταίει η... Αστυνομία

Στην… Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ρίχνουν ευθύνες οι δύο ομάδες για τα επεισόδια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Βιώσαμε ένα τραγικό παιχνίδι από άποψη ασφάλειας και σε επίπεδο γηπεδούχων, αλλά κυρίως σε επίπεδο αστυνομικής διεύθυνσης. Δεν μπορεί η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να εξασφαλίσει στους παράγοντες της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές τη φυγή τους (σ.σ. διαμαρτυρία, γιατί η ομάδα έφυγε δύο ώρες με τη λήξη του αγώνα).
Η έλευση ορισμένων φιλάθλων, οι οποίοι ήταν μερικές δεκάδες και οδηγήθηκαν εξαρχής σε ορισμένο σημείο προστατευόμενο, κινητοποίησε αμέσως τεράστια μερίδα από τους οργανωμένους φιλάθλους της Νίκης Βόλου, ώστε ν’ αρχίσουν αμέσως οι προπηλακισμοί και τα επεισόδια. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και το είδαν όλοι. Οτιδήποτε άλλο και να ειπωθεί υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου.
Ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει δύο φορές το παιχνίδι και φυσικά η Αστυνομική Διεύθυνση δεν μπορούσε να του δώσει την παραμικρή ασφάλεια.
Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο παιχνίδι να μην υπάρχει στοιχειώδης αστυνομική φύλαξη. Αυτά δεν τα ζούμε ούτε στα ερασιτεχνικά παιχνίδια. Δεν υπήρχε ούτε μία διμοιρία μέσα στο γήπεδο».
Κακή αντίδραση και λάθος χειρισμούς είχαμε και από την Αστυνομία και η αιτία της οριστικής διακοπής του αγώνα της Νίκης είναι ότι δεν αποχωρούσαν από το γήπεδο οι οπαδοί της ΑΕΛ, που κακώς βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Βασίλης Βενέτης. «Ζητήθηκε η εκκένωση του σταδίου… Καταφέραμε κι εκκενώσαμε εμείς από την πλευρά μας το γήπεδο και δεν έβγαιναν οι 100 οπαδοί της ΑΕΛ. Οι φίλοι της Νίκης υπάκουσαν στις προτροπές της διοίκησης, όμως, οι οπαδοί της ΑΕΛ δεν απομακρύνονταν. Και αυτοί εισήλθαν στο 40ό λεπτό διά της βίας στο Στάδιο. Δεν είχε επιτραπεί οργανωμένη μετακίνηση φίλων της ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, αλλά τελικά ήταν οργανωμένη μετακίνηση. Δεν δώσαμε εμείς εισιτήρια από πριν. Κακή αντίδραση και λάθος χειρισμούς είχαμε και από την Αστυνομία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Β. Βενέτης.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ:
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.…

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΥΦ. ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Του Σωτ. Κέλλα
Μετά από 15 χρόνια ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μεγαλύτερος σε αξία ποδοσφαιριστής που ανέδειξε η Λάρισα, ο Βασίλης Καραπιάλης, βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να δει το ντέρμπι Νίκη Βόλου-ΑΕΛ.
Είχε να επισκεφτεί το γήπεδο αυτό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007 μεταξύ ΑΕΛ-ΠΑΟ (2-1) και βέβαια έγινε με θέρμη δεκτός, αφού όλοι ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του.
«Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε» ήταν τα πρώτα λόγια του Βασίλη Καραπιάλη όταν τον συναντήσαμε για να μας σχολιάσει τα επεισόδια του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων δανειζόμενος το μισό μέρος της γνωστής παροιμίας «Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;».
Και συνέχισε… «Έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί, αφού εδώ και σαράντα χρόνια γίνονται τα ίδια. Και τότε που παίζαμε εμείς υπήρχαν επεισόδια, αλλά τώρα με τόσο λίγο κόσμο στα γήπεδα είναι πρωτοφανή τα επεισόδια και η διακοπή αγώνα».
Την ΑΕΛ την είχε παρακολουθήσει διά ζώσης και στο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΛ-Λεβαδειακού και χθες σχολιάζοντας το παιχνίδι μάς είπε: «Μόνο ο Μάριος έχει ένστικτο σκόρερ, οι άλλοι δύσκολα πετυχαίνουν τέρμα. Ο Όγκμποε καταπληκτικός μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα, ενώ εντύπωση μου έκανε και ο Τζιώρας».
Και συνέχισε: «Μακάρι να ανέβει η ΑΕΛ…».
Τον είδαμε να αγκαλιάζεται με τον γνώριμο του παλαίμαχο της ΑΕΛ Κώστα Σταματίου, ενώ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, που ήταν στο παιχνίδι, του είπε ότι άφησε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ακόμη θυμάται γκολ που έβαλε παίζοντας με την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, του ζήτησε να μάθει το μυστικό που κανείς δεν του έπαιρνε την μπάλα από τα πόδια του... Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι τον χαρακτήρισαν «Έλληνα Μαραντόνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass