Μάχη για αδειοδότηση…

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ SPORTRADAR ΣΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

Μάχη για την αδειοδότηση δίνουν αυτήν την περίοδο ΑΕΛ και Ηρακλής Λάρισας, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία των ομάδων της Super League 2, αφού στις 11 Απριλίου πρέπει να κατατεθούν οριστικά οι φάκελοι των ομάδων με εξόφληση κάθε είδους οικονομικής υποχρέωσης.


Μέχρι 31 Μαρτίου πρέπει να κατατεθούν τα αθλητικά κριτήρια, τα κριτήρια υποδομής, τα νομικά κριτήρια – πλην των οικονομικών κριτηρίων, τα οποία θα κατατεθούν μέχρι 11 Απριλίου.
Επίσης, χθες, στις δύο ομάδες έγινε σεμινάριο από τη Sportradar ενταγμένο στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χειραγωγημένων αγώνων. Πρόκειται για σεμινάρια που διενεργεί η εταιρεία Sportradar (αποκλειστική συνεργάτης της UEFA στον τομέα παρακολούθησης περιπτώσεων στοιχηματικής απάτης) υπό την αιγίδα του Προγράμματος Ακεραιότητας της ΕΠΟ και τα οποία θα παρακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.
Εισηγητής στην ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν ο εντεταλμένος συνεργάτης της UEFA, Αλέξανδρος Γαλάνης, ενώ στον Ηρακλή Λάρισας ο κ. Άκης Αγκιστριώτης, οι οποίοι ανέλυσαν σε προπονητές και ποδοσφαιριστές το φαινόμενο του παράνομου στοιχηματισμού και της χειραγώγησης αγώνων, επισημαίνοντας τις μεθόδους προσέγγισης και, φυσικά, τους κινδύνους που κρύβουν για την καριέρα όλων τους.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΗΡΑΚΛΗ
Σχετικά με τον αγώνα Ηρακλή Λάρισας-ΑΕΛ (0-3), ο Ηρακλής εξέδωσε διαμαρτυρία για τη φάση του πέναλτι, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των «βυσσινί». Αναφέρει τα εξής: «Ο Ηρακλής μέχρι σήμερα έχει αποφύγει τον πειρασμό να αναφερθεί και να βγάλει ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας παρότι έχει αδικηθεί πολλές φορές, γιατί θέλει να πιστεύει ότι ακόμα και οι καλύτεροι διαιτητές θα κάνουν λάθη.
Σήμερα αναγκαζόμαστε να δείξουμε το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής της αναμέτρησης κος Σιντόρης Μάριος του συνδέσμου Θεσπρωτίας, για τους εξής λόγους:
1. Είναι το 43ο λεπτό του αγώνα και με αυτό το πέναλτι γίνεται το 0-2 και μας στερείται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι από το ματς στο β’ ημίχρονο και κυριότερα,
2. Γιατί ο ίδιος ο κος Σιντόρης, παρουσία του παρατηρητή αγώνα, μας διαβεβαίωνε ότι κάνουμε λάθος και το χέρι ήταν απλωμένο. Ελπίζω έστω και τώρα να αναγνωρίσει το λάθος του.
Κατά τα λοιπά εμείς συνεχίζουμε απτόητοι την προσπάθειά μας για τη σωτηρία της ομάδας μας».

 

ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης χθες δεν μίλησε στους παίκτες, κάτι που θα κάνει σήμερα, δείχνοντας παράλληλα και το βίντεο της αναμέτρησης με τον Ηρακλή Λάρισας. Στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής με τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ηλιάδη και τους τραυματίες Θεοδωρόπουλο, Μαξιμένκο, Γαρουφαλιά.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Monsters για την παρουσία του πρώην προέδρου, Αλέξη Κούγια, στον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΛ (0-3) αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ας μας εξηγήσει κάποιος τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και γιατί καθόταν μαζί με ανθρώπους της ΠΑΕ και των δύο ομάδων. Μήπως δεν είναι ανεπιθύμητος για όλους; Μήπως οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν «κοντή» μνήμη και αφήνουν στην άκρη τα όσα βίωσε ο λαός της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια;».

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ:
Καλή επιτυχία στα εκτός Λάρισας καθήκοντά του...

Με αφορμή την προχθεσινή παρουσία του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, ο νυν ιδιοκτήτης, Αχιλλέας Νταβέλης, έκανε, μεταξύ άλλων, την παρακάτω δήλωση: «Είναι θλιβερό σε ένα απόγευμα γιορτής για το τοπικό ποδόσφαιρο της Λάρισας, ξαφνικά να ακούς το γήπεδο να σείεται από αποδοκιμασίες και βωμολοχίες κατά του τέως προέδρου της ομάδας μας, απλώς και μόνο επειδή εμφανίστηκε!
Είναι ακόμη πιο θλιβερό οι αποδοκιμασίες αυτές να επεκτείνονται σε πρόσωπα της οικογένειάς του.
Είμαστε δε εκείνοι που ζητήσαμε από την πρώτη μέρα ανάληψης της ευθύνης μας, να μην παρασυρθεί το κατά ομολογία υποδειγματικό φίλαθλο κοινό μας, σε εκδηλώσεις που δεν συνάδουν με την ιστορία και το μεγαλείο της ΑΕΛ.
Πάραυτα, η παρουσία του ίδιου του κ. Κούγια χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, σε μία ημέρα που η ΑΕΛ ήταν φιλοξενούμενη του Ηρακλή, όχι μόνο δεν βοήθησε στη διαχείριση του όλου ζητήματος, αλλά δημιούργησε μεγάλη αμηχανία και αδυναμία στον κατευνασμό του πλήθους.
Εφόσον όμως ο ίδιος επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει την έντονη παρουσία του στο τοπικό φίλαθλο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι έχει και το θάρρος να αναλάβει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.
Η ΑΕΛ σε κάθε περίπτωση παραμένει πιστή στις αρχές της και “αθεράπευτα” φιλόξενη, όπως και η πόλη της Λάρισας. Εάν οποιοσδήποτε συμπολίτης μας, με ή χωρίς θεσμικό ρόλο, χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια στη διαχείριση της παρουσίας του εντός του γηπέδου, είμαστε πάντα πρόθυμοι να το κάνουμε, αρκεί να το γνωρίζουμε!
Άστοχοι σχολιασμοί περί απροθυμίας μας να αποτρέψουμε τα δυσμενή, είναι εκτός τόπου και αποπνέουν κακοήθεια. Ο φιλοξενούμενος δέχεται την ευγενική φιλοξενία του οικοδεσπότη, υπενθυμίζοντας ξανά σε τυχόν ανοήμονες ότι η ΑΕΛ εχτές ήταν φιλοξενούμενη!
Θεωρούμε το περιστατικό λήξαν και ευχόμαστε στον τέως πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Κούγια υγεία και κάθε επιτυχία στα εκτός Λαρίσης καθήκοντά του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass