Νίκες με φόντο τη σωτηρία για Σμόλικα και Βλαχογιάννι

*Στη χθεσινή 22η αγωνιστική της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ *Ανακατεύεται η «τράπουλα» στη μάχη της παραμονής *Καμία αλλαγή στην κορυφή

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2023 12:20
ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής συνεχίστηκε χθες το πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Η Α.Ε. Κιλελέρ διατήρησε το προβάδισμα των 7 βαθμών, κερδίζοντας στο Μακρυχώρι τον τοπικό Αετό με 4-0, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 2-1.
Κι ενώ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν σημειώθηκε κάποια αλλαγή, στη μάχη της παραμονής το ενδιαφέρον παραμένει αδιάπτωτο. Σμόλικας και Βλαχογιάννι πέτυχαν πολύ σημαντικές νίκες, με 2-0 στο Συκούριο επί του Κισσάβου και με 2-1 μετά από ανατροπή επί του Μαυροβουνίου αντίστοιχα, και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Αντίθετα, σε δύσκολη θέση πέρασε η Πελασγιώτιδα, που ηττήθηκε με 2-1 στους Γόννους από τον τοπικό Όλυμπο, ενώ σημαντικό έδαφος έχασε ο Αστέρας Μελισσοχωρίου, που ηττήθηκε με 3-0 στο Δαμάσι.
Από κει και πέρα ο Φαλανιακός επιβλήθηκε με το εμφατικό 6-0 του Τυρνάβου και βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, ενώ τέλος στη Νίκαια ο Παναγροτικός πήρε τη νίκη με 4-3 επί της Δήμητρας Γιάννουλης μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μακρυχώρι-Κιλελέρ    0-4
Γόννοι-Πελασγιώτιδα    2-1
Βλαχογιάννι-Μαυροβούνι    2-1
Παναγροτικός-Δήμητρα Γιάνν.    4-3
Φαλανιακός-Τύρναβος    6-0
Συκούριο-Σμόλικας    0-2
Δαμασιακός-Μελισσοχώρι    3-0
Αχιλλέας Φ.-Οικονόμος    2-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κιλελέρ    66-7    61
——————————————-
2. Αχιλλέας Φ.    63-12    54
3. Φαλανιακός    28-22    36
4. Μαυροβούνι    42-30    35
5. Γόννοι    29-29    34
6. Παναγροτικός    46-38    33
7. Οικονόμος     30-25    32
8. Δαμασιακός    29-25    31
9. Σμόλικας    28-26    28
10. Δήμητρα Γιάνν.    24-27    28
11. Βλαχογιάννι    26-33    28
12. Συκούριο     21-34    26
———————————————
13. Πελασγιώτιδα    34-43    25
14. Μελισσοχώρι    26-38    22
15. Μακρυχώρι    16-47    14
16. Τύρναβος    13-85    4
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/3, 17:00)
Κιλελέρ-Οικονόμος
Σμόλικας-Μακρυχώρι
Μελισσοχώρι-Αχιλλέας Φ.
Μαυροβούνι-Συκούριο
Πελασγιώτιδα-Δαμασιακός
Τύρναβος-Βλαχογιάννι
Παναγροτικός-Γόννοι
Δήμητρα Γιάνν.-Φαλανιακός
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ-ΚΙΛΕΛΕΡ 0-4
Εύκολη νίκη πέτυχε η Α.Ε. Κιλελέρ στο Μακρυχώρι επί του τοπικού Αετού με 4-0 και διατήρησε το προβάδισμα των 7 βαθμών στην κορυφή της κατάταξης.
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Βαγενάς (9’), Χριστοδούλου (30’), Μπαρούτας (79’) και Κατσαμάγκας (89’).
Διαιτητική τριπλέτα: Κοντογιώργος, Κοντογιάννης, Τσιρέβελος.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κ. Κατσάρας): Ντιντής Σ., Πανταζής (55’ Παπαγεωργίου), Τσακίρης (46’ Αναγνώστης), Χατζησαββίδης, Αντωνίου, Ντιντής Θ. (46’ Γκουγκουλιάς), Χασομέρης (46’ Αργύρης), Βαγενάς, Κατσαμάγκας, Κουβελάς, Χριστοδούλου (55’ Μπαρούτας)
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κολομητρούσης): Σουπεκιώτης, Γραβάνης, Γιαννακόπουλος (75’ Κυρίτσης), Πέππας, Παπανικολάου (65’ Μπιτσαράς), Χουτεσιώτης, Γκαμπούρας, Λάλλας, Χίσα (70’ Χατζής), Χοτάι (70’ Καζάκος), Χριστοδουλόπουλος (70’ Μπλάντας).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    2-1
Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων, καθώς επικράτησε με 2-1 του Οικονόμου Τσαριτσάνης.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4’, όταν ο Ματούλας έκανε κάθετη πάσα από τα αριστερά, ο Πασσιάς σούταρε, η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Παπακωνσταντίνου και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Στο 15’ ήταν η σειρά του Οικονόμου να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια, όταν ο Δραχαλίβας έκανε το βολέ, ο Λάιος στην προσπάθειά του να διώξει δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα με το κεφάλι, αυτή κατέληξε στον Τσούτσα και αυτός με πλασέ νίκησε τον Σταυράκη. Στο 27’ ο Μακρής έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Αχιλλέα με δυνατό σουτ.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Κώστα Νεμπεγλέρα πήρε τους τρεις βαθμούς.
Διαιτητική τριπλέτα: Ι. Ντελέζος, Δεδικούσης, Γκαρέλης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Κ. Νεμπεγλέρας): Σταυράκης, Κούλπας, Χατζηλίαδης, Καραμπούζης, Κουρτεσιώτης, Λάιος (78’ Κρικώνης), Καραλούλης (59’ Αετόπουλος), Ματούλας, Πασσιάς (68’ Τσατσελάρι), Παπακωνσταντίνου, Μακρής (59’ Γκαραλιάκος).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης-Ν. Καραμήτσιος): Ν. Δραχαλίβας, Μιφτάρι, Καραμπίνας, Νικολακούλης (46’ Γεωργούλης), Γανός (65’ Αλεξόπουλος - 78’ λ.τρ. Μάρκου), Αυλογιάρης, Τσούτσας, Πούτας (46’ Δριστέλας), Ντούφας (65’ Δ. Μουλτσιάς), Στ. Δραχαλίβας, Βλαχάκης.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 6-0
Εύκολο έργο είχε ο Φαλανιακός απέναντι στον ουραγό Τύρναβο, τον οποίο νίκησε με το ευρύ 6-0 και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ για τους γηπεδούχους χρίστηκαν οι Κυρίτσης (17’, 74’), Τσιάκος (21’, 78’ πέν.), Ντανίκας (47’) και Κολοβός (71’).
Διαιτητική τριπλέτα: Σκάρπας, Βαλιώτης, Μπασίνος.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης Ν. (76’ Καρυώτης Αντ.), Πανταζής Γ. (76’ Καραπατσακίδης), Στάμος (82’ Παρασκευάς), Πάνου, Γκανάτσας, Καρακίτσιος, Κυρίτσης, Τσιάκος, Ντανίκας (66’ Ανατολίτης), Πανταζής Μ., (66’ Κολοβός).
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Αντ. Γαλάρας): Τσούκας, Πέτρου, Μπαλκουράς, Παπαγεωργίου (61’ λ.τ. Λάζος), Σιούτης (46’ λ.τ. Ματράκης), Κατσαρός (76’ λ.τ. Μούτσο), Καρράς, Μπάκος (16’ λ.τ. Παππάς), Τσέσμα, Τσατσελάρι Ρ., Χότζα.
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 2-1
Ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη της παραμονής έκανε η Δόξα Βλαχογιαννίου, η οποία επικράτησε με ανατροπή του Μαυροβουνίου με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν δοκάρι με τον Ν. Μπατζέλα στο 8’ και δύο τετ-α-τετ με τους Στατήρη (15’) και Λιλολάρι (28’), για να φτάσουμε στο 31’, όταν ο Μπέτσης με απευθείας σουτ μετά από σέντρα του Δ. Μπάγκα έκανε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισαν με τον Λάλλο, ενώ στο 87’ ο Γελαλής με εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (στο παραθυράκι) διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε στη Δόξα την πολύτιμη νίκη.
Διαιτητική τριπλέτα: Γ. Φακής, Ντανταλής, Στεργιακούλης.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χ. Νούσιας): Μιγδάνης, Παληγιάννης, Γκουρομπίνος, Αθανασούλης, Φράντζας, Κοντοθανάσης, Λάλλος, Αλεξίου Ιωαννίδης Σεβ. (88’ Πέτρου), Γελαλής (90’ Φακίτσας), Ιωαννίδης Σπ. (55’ Κυπαρίσσης).
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιάφκας): Ριζόπουλος Αν., Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Σκαφιδάς, Μπάγκας Κ., Λιλολάρι, Μπατζέλας Ν., Μπέτσης, Φακίτσας (68’ Ακριβόπουλος), Στατήρης (68’ Θάνος), Πράπας (78’ Κουκούτσης).
ΓΟΝΝΟΙ-ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ 2-1
Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Όλυμπος Γόννων, κερδίζοντας αυτήν τη φορά την Πελασγιώτιδα με 2-1. Οι Μάντζαρης (14’) και Κολτσίδας (56’) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις ο Κουτσικούλης. Σημαντικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι χάθηκαν και από τις πλευρές.
Διαιτητική τριπλέτα: Δεληγιάννη, Δίχρης, Γκόγκος.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Ζαϊρές Γ., Γκουγκουλιάς, Γκαμπέτας, Μπούμπουλης Αθ., Τσιντζιλώνης, Μάντζαρης, Κολτσίδας (60’ Μπουζούκας), Γαγάρας, Κόκρας (77’ Τακούσιος), Κίτσιος (50’ Σερίφης).
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Τσιγγάνης (74’ Χριστοδουλάτος), Ιορδανίδης, Κουτσικούλης, Δάσιος Γ., Φώλιας, Δάσιος Δ., Δημητρόπουλος (67’ Σέντζας), Καλούσης (50’ Νικούλι), Οσμάνι, Κουσιώρας (67’ Γελαλής).
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ. 4-3
Σ’ ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις ο Παναγροτικός κέρδισε μετά από διπλή ανατροπή της Δήμητρα Γιάννουλης με 4-3, με τον Δ. Μανακούσιο να έχει τον τελευταίο λόγο.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Αθ. Παπακώστα (24’) και Γκανάβα (51’). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τους Κουρούτσαλη (60’), Αλατά (78’) και τον νεαρό Δαούλα (81’, με εντυπωσιακό σουτ στο «παραθυράκι»).
Το παιχνίδι δεν είχε κριθεί ακόμη, καθώς ανέλαβε δράση ο Δ. Μανακούσιος, που με δύο τέρματα στο 87’ (με πέναλτι που κέρδισε ο Μ. Πετράκης από τον Σαπάκο) και στο 90’+3’ (ύστερα από σέντρα του Γκανάβα) διαμόρφωσε το τελικό 4-3 για τον Παναγροτικό.
Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Κουρούτσαλης (71’) και Παπαθανασίου (86’), καθώς και ο προπονητής Γ. Μάτος.
Διαιτητική τριπλέτα: Δημερά, Νάκας, Γρηγοριάδης.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Μάτος): Νικολακούλης, Ακρίβος, Σώκος (80’ Πετράκης Μ.), Μανακούσιος Θ., Περήφανος, Παπακώστας Ηλ. (65’ Φασούλας), Παπακώστας Αθ., Ρακίτι, Γκανάβας (90’+4’ Ψαρούλης), Μανακουσιος Δ., Παπαθανασίου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Δ. Κοντοδήμος): Βιλανάκης, Ματσικόπουλος, Αλατάς, Κουρούτσαλης, Αρσένης (55’ Σαπάκος), Μπουκουβάλας, Μπαμπάλης (55’ Δαούλας), Καρέλας, Νάστας (71’ Αθανασιάδης), Γκαλγκανόπουλος (80’ Εμμανουήλ), Χατζηγρηγορίου (46’ Βασιλόπουλος).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ 3-0
Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος ο Δαμασιακός έθεσε τις βάσεις για τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Μελισσοχωρίου (3-0). Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33’ με την κεφαλιά του Σάρα μετά από σέντρα του Καρακάνου, ενώ στο 44’ ήταν η σειρά του Μπακαΐμη, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 88’ ο Πλίτσης.
Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρονίκος, Δ. Κοτούμπας, Σκριάπας.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Απ. Ευαγγέλου): Γεωργούλας, Οικονόμου (81’ Παπαδημητρίου), Καρακάνος, Μπακαΐμης Στ., Κυρατζής (69’ Μπακαΐμης Χρ.), Μουσιάρης Θ., Δούκας (61’ Πλίτσης), Μουσιάρης Δ., Λέτσιος Στ. (69’ Πέτρου), Σάρρα, Δεληχάς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Κουκούτσης, Γκαραβέλας (36’ Βασιλειάδης), Γουργιώτης, Κολοβός, Αβδουλάς, Μπιρόλ (66’ Σδράλης Αθ.), Χαρούλης (90’ Πιέτρι), Περδίκης, Παραφέστας, Νούσιας, Καραμάνος.

ΣΥΚΟΥΡΙΟ-ΣΜΟΛΙΚΑΣ 0-2
Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της σωτηρίας πέτυχε ο Σμόλικας Φαλάνης μέσα στο Συκούριο επί του Κισσάβου με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενουμένων ο Γκιόνα, που πέτυχε και τα δύο γκολ.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή των κινήσεων, έπαιξαν επιθετικά και πίεσαν τον αντίπαλό τους, δημιουργώντας ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ένα ακυρωθέν γκολ του Πλιάγκα ως οφσάιντ στο 7’ και κάποιες καλές στιγμές των Τριανταφύλλου, Κορδέλα και Πλιάγκα ήταν οι πρώτες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Σμόλικας σε μία γρήγορη επιθετική ανάπτυξη στο 15’ κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όταν η μπάλα κατέληξε στον Γκιόνα κι αυτός με ψύχραιμο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα (0-1).
Στο 38’ ο Πλιάγκας από πολύ καλή θέση σημάδεψε το δοκάρι, για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα διατηρήθηκε το ίδιο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στο 81’, όταν ο Γκιόνα έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ από δύσκολη θέση διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε κριθεί παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, που στο 90’+3’ άγγιξαν το γκολ με τον Τζιούρα, αλλά ο Παπαγιάννης με εξαιρετική ενέργεια κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι γηπεδούχοι, κυρίως, για το ακυρωθέν γκολ του Πλιάγκα, αλλά και για ένα πέναλτι που ζήτησαν σε χέρι αμυνομένου εντός μεγάλης περιοχής στο α’ ημίχρονο.
Διαιτητική τριπλέτα: Τζήλος, Αναστασίου, Καρακώστας.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Βελής (82’ Καραποστόλης), Χάμος, Μπολάκης, Κουλουκτσής, Πλιάγκας, Κορδέλας, Τριανταφύλλου (75’ Φαρμάκας), Κώτσιας, Τζιούρας, Αγγέλης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Πατσής, Πόνηρος, Πολύζος, Σκούπρας, Γούτος, Γκιόνα, Χατζούλης, Ζιώγας (59’ Μπαρούτζας), Γκαλμπογκίνης (90’+3’ Κουτσούκης), Νερπιέτρι (90’ Ντανίκας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass