Χρυσό ο Τεντόγλου, ασημένιος ο Καραλής

*«Ντρέπομαι να πω κάτι για αυτό που συνέβη στα Τέμπη» είπε ο πρωταθλητής του άλματος εις μήκος

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2023 13:30

Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και το απέδειξε χθες για ακόμα μία φορά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Μίλτος Τεντόγλου, «έγραψε Ιστορία» στον ευρωπαϊκό κλασικό αθλητισμό, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τρεις διαδοχικές φορές.


Παρά το γεγονός ότι -όπως έχει δηλώσει- δεν του... αρέσει ν’ αγωνίζεται πρωί, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Ο Τεντόγλου, κυριάρχησε με το... καλημέρα στον τελικό, με άλμα στα οκτώ μέτρα και 30 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματά του, μετρήθηκαν στα 8.16 μ., άκυρο, 8.05 μ., 8.07 μ. και 8.29 μέτρα.
Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19 μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ
Αυθόρμητος, ειλικρινής και αυθεντικός, όπως πάντα, ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκίνησε με τα λόγια του μετά την απονομή του μεταλλίου, καθώς αναφερθείς στην τραγωδία στα Τέμπη είπε ότι ντρέπεται να μιλήσει γι’ αυτό που συνέβη συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων...
«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Πραγματικά, ντρέπομαι να πω κάτι. Αλήθεια. Το είπε και ο Νυφαντόπουλος. Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, πόσο μάλλον εμείς και κανένας, που θα απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων. Εμείς εδώ κάνουμε έναν αγώνα κι ό,τι και να κάνουμε δεν έχει σημασία γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να μην πεις τίποτα» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Τεντόγλου. Για τον αγώνα και την ατμόσφαιρα στην εξέδρα είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν εδώ και έκαναν φανταστική κερκίδα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός αγώνας όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα, αν γινόταν βράδυ το αγώνισμα είμαι σίγουρος πως θα έκανα 8,50 μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα».
«ΑΡΓΥΡΟΣ» Ο ΚΑΡΑΛΗΣ
Το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Με άλμα στα 5,80 μ. ο άλτης του Χάρη Καραλή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου. Ο Καραλής το 2018 ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 τέταρτος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το χθεσινό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν με 5,80 μ. (χωρίς χαμένη προσπάθεια), ενώ ο Καραλής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Πολωνό Πιοτρ Λίσεκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass