ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εφυγε μια παλιά δόξα του λαρισινού ποδοσφαίρου

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 13:20

Η οικογένεια Δικόπουλου ήταν από τις λίγες που αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν για τον λαρισινό αθλητισμό τη δεκαετία του 1950, καθώς τρία από τα πέντε αδέλφια συμμετείχαν ενεργά στα αθλητικά δρώμενα και κυρίως τα ποδοσφαιρικά της Λάρισας. Ο Νίκος και ο Κώστας είχαν αποβιώσει, ενώ χθες τον δρόμο για το μεγάλο ταξίδι πήρε ο Δημήτρης σε ηλικία 88 ετών. 

Οι δύο είχαν παίξει στον Άρη Λάρισας, ο Νίκος που αργότερα είχε περίπτερο στην πλατεία Νομαρχίας και ασχολήθηκε ως παράγοντας στον Άρη Λάρισας κυρίως και την ΑΕΛ και ο Δημήτρης (Τάκης) που έγινε κατασκευαστής οικοδομών και έζησε μέχρι χθες στα Χανιά.
Ο τρίτος ο Κώστας υπήρξε διαιτητής (έπαιξε και ο Δημήτρης, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία) έχοντας στο ενεργητικό του έναν τεράστιο αριθμό αγώνων στην τότε Α Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου και ήταν αναγνωρισμένος διαιτητής UEFA. Ήταν ο αριθμός νούμερο 1 στο μητρώο διαιτητών του ΣΥΔΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και με καλούς του φίλους όπως ο αείμνηστος Τιμολέων Λάτσιος, ο Γιάννης Τσιωνάς, ο κουμπάρος του Κώστας Τσιούρης και τόσοι άλλοι (Κουτσούκης, Λουτρίδης, Κοργιτάκος). Αργότερα άνοιξε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην οδό Φιλελλήνων.
Ο τέταρτος αδελφός ο Αθανάσιος Δικόπουλος ήταν προϊστάμενος του ΟΤΕ, απόφοιτος της Παντείου. Η μοναδική γυναίκα της οικογένειας ήταν η Μερόπη Δικοπούλου, υπάλληλος του ΟΤΕ, σύζυγος Γεωργίου Γκουράβα. Η νονά της, που πήρε και το όνομά της, ήταν η  Μερόπη Ψυχούλη, το γλυπτό της οποίας κοσμεί το Παλαιό Κοιμητήριο και είναι του Ελληνα Τηνιακού γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.
Ο εκλιπών Δημήτρης Δικόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1935 και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο το 1952 στην ανεπίσημη ομάδα του Ατρομήτου Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη Λάρισας, παίζοντας αρχικά στη δεύτερη ομάδα και μετά στην πρώτη στη θέση του ενδιάμεσου αριστερού χαφ και μετά ως αριστερό χαφ.
Στη συνέχεια άφησε το ποδόσφαιρο και έγινε εργολάβος σιδεράς τη χρυσή εποχή της αντιπαροχής των οικοδομών στην Αθήνα από το 1960 έως το 1970.
Κατόπιν μετακόμισε στα Χανιά όπου έζησε σαράντα και πλέον χρόνια. Σήμερα στην πόλη της Κρήτης θα γίνει η κηδεία του.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass