ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 2

Δρομολογείται επανεκκίνηση

*Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 13:00

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Ε» επήλθε όσον αφορά το θέμα της Super League 2, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με την Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής για το ποσοστό των χρημάτων των ομάδων από τη φορολόγηση του Στοιχήματος και μίλησε μαζί τους.


Αυτό που διαπίστωσε ο Υφυπουργός είναι ότι οι ομάδες έχουν καλή διάθεση και φάνηκε στην επιμονή τους για ραντεβού μαζί του. Μάλιστα, αυτό πραγματοποιήθηκε παρότι είχε προγραμματισμένο ραντεβού υγείας και δεν ήθελε να αναβληθεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, οι δύο πλευρές έδειξαν σημάδια προσέγγισης, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό για κάθε ομάδα μπορεί να αυξηθεί από 75.000 ευρώ σε 150.000 ευρώ, με τη σύμφωνη γνώμη και των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας.
Αυτό που διαπιστώθηκε από τον Υφυπουργό είναι η διάθεση για διασφάλιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, ενώ οι ομάδες από τη νέα σεζόν θα μειωθούν σε 22 από 30, καθώς θα υποβιβαστούν οκτώ (θα ανέβουν τέσσερις) και μάλλον δεν θα ξανασυμμετέχουν οι δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ, αφού αγωνιστικά μέχρι τώρα δεν είχαν κάποιο κέρδος.
Σε βάθος διετίας ίσως γίνει ένας Όμιλος με δεκαέξι ομάδες.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής της Super League 2 -που την απoτελούν οι Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω), Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea), Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου), Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)- ανέφερε τα εξής:
«Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.
Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.
Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Super League 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.
Αναλυτικότερα, θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 12:30 το μεσημέρι».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σήμερα θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να υπάρχουν και διοικητικές εξελίξεις, αφού ο νυν πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε ότι θα παραιτηθεί αν βρει η Επιτροπή τους πόρους, κάτι που δεν κατάφερε ο ίδιος. Αν η Επιτροπή παρουσιάσει το ποσό των 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα, θα έχουμε παραίτηση Λεουτσάκου και επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, πιθανόν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass