Ερχεται το... «ZUMBATHON»

*ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2023 14:20

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00–14:00 διοργανώνεται φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «ZUMBATHON», στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΕΑΚΛ στο Αλκαζάρ.


Πρόκειται για μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και χορό, που γίνεται για 9η χρονιά, με σκοπό φέτος τη στήριξη του Ειδικού Σχολείου Λάρισας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα τμήματα Zumba fitness και Zumba kids των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τα αντίστοιχα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυχωρίου και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου.
Η φιλανθρωπική μας εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Τεμπών. Υποστηρικτές είναι επίσης το Ε.Α.Κ. Λάρισας και επιχειρήσεις της Θεσσαλίας.
Ο χορός Zumba, εμπνευσμένος από τον χορό και τη μουσική της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι το συνηθισμένο πρόγραμμα aerobic. Υποστηρίζεται ότι δεν χρειάζεται να δουλέψεις τόσο σκληρά, διότι η μέθοδος γυμναστικής Zumba έχει ως στόχο να αισθάνεσαι περισσότερο σαν να βρίσκεσαι σε πάρτι, παρά σε ένα μάθημα αεροβικής γυμναστικής. Αλλά, παρόλο που ίσως να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε πάρτι, συνεχίζετε ακόμη να έχετε τα ίδια οφέλη μιας έντονης αεροβικής άσκησης, που περιλαμβάνει καύση λίπους και θερμίδων, τόνωση των μυών και βελτιωμένη αεροβική γυμναστική.
Εκτός από τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς, η Zumba παρέχει μια προπόνηση για όλο το σώμα. Από την κυκλική κίνηση του κεφαλιού και των ώμων, κατά την προθέρμανση, που χαλαρώνουν τον λαιμό και θερμαίνουν το άνω μέρος του σώματος, μέχρι τις ασκήσεις ποδιών, οι οποίες ενδυναμώνουν και τεντώνουν τον γαστροκνήμιο μυ και τους αστραγάλους, αυτή η μέθοδος γυμναστικής αγγίζει σχεδόν κάθε μυ και άρθρωση. Επειδή το Zumba βασίζεται στη μουσική και στον χορό, φαίνεται να μιλάει μια παγκόσμια γλώσσα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όλων των εθνών. Επιπλέον, σε ένα μάθημα Zumba μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι όλων των επιπέδων, είτε αρχάριοι είτε προχωρημένοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass