Νέα χορηγική συμφωνία της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2014 20:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:09

Η νέα χορηγική συμφωνία της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα από τις δύο πλευρές. Η σύμβαση είναι τετραετούς διάρκειας, με καινοτομία πως για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη για τις υποδομές, αφού πάνω από 125 ακαδημίες για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών, σε όλη την Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν από την ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, και του προέδρου του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ.

«Πρόκειται για την κορυφαία χορηγική συνεργασία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι τετραετής και πρωτίστως αφορά τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και τις υπόλοιπες. Για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές. Ένα χώρο, των υποδομών, που η ΕΠΟ έχει λειτουργήσει αρκετά καλά, αλλά πιστεύουμε πως με αυτή τη χορηγία του ΟΠΑΠ θα μπορέσουμε και σε θέματα λειτουργίας και τεχνογνωσίας να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Είναι το αύριο του ποδοσφαίρου οι συγκεκριμένες ηλικίες» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρρής.

«Η ΕΠΟ είναι περήφανη που και τα προηγούμενα χρόνια είχε αυτή τη συνεργασία, αλλά και τώρα που ο ΟΠΑΠ λειτουργεί με νέο Διοικητικό καθεστώς, γιατί πιστεύει πως μπορούμε σε αυτή τη συνεργασία, με τον οργανισμό αυτόν, ο οποίος διαχρονικά βοηθάει, να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως στο τέλος αυτής της τετραετούς συνεργασίας, όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι και θα φανούν τα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζίγκλερ επισήμανε ότι «η Εθνική έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές μέσα από τις νίκες και τις επιτυχίες της και πολλές φορές έχει κάνει το ακατόρθωτο, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη σημασία έχει πως δείχνει πάντα αγωνιστικό χαρακτήρα. Με χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι μία επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αξίες».

 

Αναφορικά με το πρόγραμμα που αφορά στις υποδομές τόνισε πως «ατενίζουμε το μέλλον και ο κύριος σκοπός είναι να διασφαλίσουμε πως το μέλλον αυτό θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Αναπτύσσουμε και θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας μας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 αθλητικές ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι πάντως τελικός αυτός ο αριθμός, στις επόμενες χρονιές θα αυξηθεί. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Κλάουντιο Ρανιέρι, ανέφερε ότι «πήγα στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσω άτομα από την UEFA και όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικές είναι οι ακαδημίες. Είναι σημαντικό να χτίσουμε και τη νέα γενιά. Η ΟΠΑΠ είναι κοντά μας και μας βοηθάει».

Όπως ήταν φυσικό, βεβαίως, ρωτήθηκε και για τους δύο αγώνες που έπονται, με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία. «Ελπίζω να νικήσουμε. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλές ομάδες που παλεύουν αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τα παιχνίδια» είπε.

Ο διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Γιώργος Καραγκούνης, ανέφερε ότι «όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο, που δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι από αλλού, να έχουμε μεγάλες χορηγίες, όπως αυτή του ΟΠΑΠ. Είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να είμαστε πάντα μαζί στον ίδιο δρόμο, ειδικά τώρα που με αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο μέλλον για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σχολίασε πως «είναι σημαντικό ο αθλητισμός να τραβάει τα νέα παιδιά. Θα έλεγα στους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά, γιατί πραγματικά το χρειάζονται στο ξεκίνημα. Η συμβουλή στους νέους είναι πως ο δρόμος είναι μεγάλος και χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αν αγαπάνε αυτό που κάνουν, μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο και να πετύχουν πράγματα που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ». Ο Χάρης Μαυρίας, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε πως «μέσα από την ακαδημία μπορείς να φτάσεις ψηλά και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Εννοείται πως φτιάχνεις χαρακτήρα. Οι άνθρωποι στις ακαδημίες αυτό έχουν ως πρώτο στόχο και ύστερα το ποδοσφαιρικό ταλέντο κάθε παίκτη. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται τώρα με τον ΟΠΑΠ». Ο Κώστας Φορτούνης, τέλος, τόνισε ότι το χορηγικό πρόγραμμα «είναι σημαντικό για τις ακαδημίες. Όλα τα νέα παιδιά θέλουν δουλειά και υπομονή για το στόχο τους και μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν ψηλά».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass