Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις στο Κύπελλο ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2023 12:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τη χθεσινή ημέρα του Κυπέλλου ΕΠΣΛ στη φάση των «16» του θεσμού. Συγκεκριμένα, η Αιγάνη έβγαλε νοκ-άουτ τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Αστέρα Μελισσοχωρίου (2-1) και μαζί με την Ανθούπολη, που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον, επίσης, κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Σμόλικα, κερδίζοντας με το ευρύ 4-0, αποτελούν τις μοναδικές ομάδες της Β’ ΕΠΣΛ που συνεχίζουν στους «8» της διοργάνωσης.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν οι ισχυροί και συγκεκριμένα ο Π.Ο.Ε. με 4-0 του Τυρνάβου, ο Δωτιέας Αγιάς με 2-0 της Γλαύκης και το Μαυροβούνι με 1-0 της Τερψιθέας αντίστοιχα.
Αναλυτικά οι χθεσινές αναμετρήσεις:
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ    4
ΣΜΟΛΙΚΑΣ    0
Θεωρητικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκπληξη, αλλά επί της ουσίας, και σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού, μόνο έκπληξη δεν ήταν η νίκη της Ανθούπολης επί του Σμόλικα Φαλάνης με 4-0.
Ένα παιχνίδι που κρίθηκε πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ήδη παραβιάσει τέσσερις φορές την αντίπαλη εστία και παράλληλα έχασαν ορισμένες αξιόλογες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.
Το 1-0 έγινε στο 8’, όταν μετά από πάσα του Μούτσα Μπλέντι, ο Κακαβίτσης μπήκε στη μεγάλη περιοχή επιχείρησε σέντρα-σουτ και ο Καραγιάννης με πλασέ σχεδόν πάνω στη γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 16’ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κακαβίτση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 38’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αντωνόπουλου, ο Πρίφτης έπιασε την κεφαλιά και ο Γούτος στην προσπάθειά του να απομακρύνει σημείωσε αυτογκόλ για να γίνει έτσι το 3-0.
Το 4-0 διαμόρφωσε στο 42’ ο Μούτσα Μπλέντι που ελίχτηκε άψογα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποφεύγοντας τους αντιπάλους του και πλάσαρε εύστοχα.
Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 14’ με τη διπλή ευκαιρία των Λιάκου και Πόνηρου, όμως, ο Αναστασίου κράτησε ανέπαφη την εστία του και απέτρεψε το 1-1.
Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Δεληγιάννη, Στεργιακούλης.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας-Κ. Μαντζιώκας): Αναστασίου, Σελήνης, Καραγιάννης (81’ Τίρχας), Σκάκος, Πρίφτης, Αντωνόπουλος, Μούτσα Μπλέντι (76’ Χίντα), Κακαβίτσης (76’ Παπαδάκος), Σέσι Μπλέντι (81’ Βλησαρούλης), Αλιάι (63’ Κατσαμπέλας), Μαριγκούδης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Παπανικολάου): Παπαγιάννης, Πολύζος (46’ Μπαρούτζας), Λιάκος (46’ Τάφα), Πατσής, Πόνηρος, Γούτος, Χατζούλης (61’ Ντανίκας), Γκιόνα, Κουτσούκης (76’ Λιανός), Νερπιέτρι (61’ Χαρισούλης), Ντούρας.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ    0
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    4
Εύκολα επικράτησε ο Π.Ο.Ε. με 4-0 επί του Τυρνάβου. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ με το σουτ του Αγγελούλη και ακολούθησε στο 27’ ο Κοντοθανάσης (0-2), ενώ στο 33’ ο Ιγγλέζος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3.
Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 49’ με πλασέ ο Γκαμπέτας.
Διαιτητική τριπλέτα: Διαμαντής, Νάκας, Κολοβός.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Αργυρούλης): Τσούκας, Τσέσμα, Στεμπάρι, Καρράς, Σιούτης, Κατσαρός (35’ λ.τ. Μούτσο), Παππάς, Γαλάρας (83’ Ζιόγκος), Ματράκης, Λάζος (64’ Τσατσελάρι), Πέτρου.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Στ. Αρσένος): Γκουτζουρέλας, Μπούσιας, Καραμούλας, Λαγός (46’ Κυρίτσης), Αγγελούλης, Κοντοθανάσης (46’ Τσιπλικιάρης), Γκαμπέτας, Μπέλλος (46’ Μουλτσιάς), Κούγκος, Καραγκούνης (46’ Κωνσταντινίδης), Ιγγλέζος (60’ Αγρογιάννης).
ΓΛΑΥΚΗ    0
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ    2
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Δωτιέας Αγιάς επικράτησε στη Γλαύκη της τοπικής Δάφνης με 2-0 και συνεχίζει στον θεσμό. Το αρνητικό, ωστόσο, για την ομάδα της Αγιάς είναι το γεγονός ότι «έχασε» τρεις βασικούς παίκτες, τους Κ. Χατζή, Γιαννακό και Ντάλλα, οι οποίοι τραυματίστηκαν και είναι αμφίβολο εάν θα αγωνιστούν την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Πιερικό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Το 0-1 έκανε ο Τσακάλι στο 5’, αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο νεοαποκτηθείς Καμερουνέζος με γαλλικό διαβατήριο μεσοεπιθετικός Γκουιντέκε, ενώ στο 81’ ο Γκουιντέκε, αφού απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτητική τριπλέτα: Σκάρπας, Μάνος, Ακρίβος.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ (Γ. Παπαντωνίου): Μητροδήμος, Παπαποστόλου, Ντόντος, Μπλέτσας, Μπατζογιάννης Π., Βράκας, Ντινούλης, Τσιώλης Ν. (60’ Μπατζογιάννης Δ.), Σβερκούλης, Βασιλειάδης (80’ Γκουντουβάς), Μαλάκος (46’ Καραγιάννης).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Χρ. Καπελιάνης): Πατέτσιος, Τσακάλι, Τάρτας (60’ Αναδολού), Σταθάκος, Χατζής (35’ λ.τ. Φουκαλάς), Γιαννακός (35’ λ.τ. Ντελής Ι.), Αποστολάκης, Ντάλλας (5’ λ.τ. Κορτσάρι), Πρέτσι (60’ Δρόσος), Εν Γκο, Γκουιντέκε.
ΑΙΓΑΝΗ    2
ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ    1
Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας έγινε στον Πυργετό, όπου ο Όλυμπος Αιγάνης (Αναγέννηση Ολύμπου) έθεσε εκτός συνέχειας τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Αστέρα Μαλεισσοχωρίου, κερδίζοντας 2-1.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Μπουλάρι, που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο 56’ με σουτ και στο 71’ μετά από ασίστ του Α. Τζίκα.
Οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίστηκαν με αρκετές ελλείψεις, είχαν δύο δοκάρια με τους Περδίκη στο 35’ και Αβδουλά στο 81’, για να μειώσουν σε 2-1 στο 85’ με τον Γκαραβέλα.
Διαιτητική τριπλέτα: Νίτσας, Τζιμούρτος, Μπατζιανούλης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΙΓΑΝΗΣ (Κ. Κουτσούκης): Κατσανούλης, Μπουλάρι (73’ Ρουμπιές), Πουρλιώτης, Καραβάνας, Δελητζάνης, Σινάνι Κ., Ρίτσι (46’ Περκέσι), Μπούζος (78’ Ζάχος Χρ.), Σινάν Τζ. (46’ λ.τ Ζάχος Κ.), Λεσάι (80’ Περόη), Τζίκα Α.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Κουκούτσης, Σδράλης Β., Βογιατζής (75’ Τζεμολάρι), Κολοβός, Αβδουλάς, Γκαραβέλας, Νούσιας, Καραμάνος, Περδίκης (46’ Σδράλης Αλ.), Νικόλι, Παπαδούλης.
ΤΕΡΨΙΘΕΑ    0
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    1
Στο β’ ημίχρονο ανέβασε στροφές το Μαυροβούνι και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Τερψιθέας με 1-0.
Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 73’ ο Κακαζούκης με δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ νωρίτερα στο 60’ ο Φακίτσας είχε δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες αλλά πέρασαν αναξιοποίητες.
Διαιτητική τριπλέτα: Στάικος, Μίτης, Ι. Βαλιώτης.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ε. Μπρισίμης): Σκούρας, Ροκάς, Σακογιάννης, Φανίδης, Ζούγκα Μαν., Ζούγκα Μαρ., Φούντας, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου, Βεργής, Καραγκιόζης (Μήτρος, Κυριάκος, Ζιώγας, Τζορμακλιώτης).
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιαύκας): Ριζόπουλος Αν., Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Μπάγκας Κ., Σκαφιδάς, Κουκούτσης (68’ Τατσέλος), Μπατζέλας Ν., Μπέτσης, Ριζόπουλος Δ. (46’ Λιλολάρι), Φακίτσας (78’ Μπατζέλας Β.), Πράπας (90’ Μουταφίδης).
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Βλαχογιάννι – Οικονόμος (15:00)
Πελασγιώτιδα – Φαλανιακός (15:00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass