Πελασγός:

Μια ξεχωριστή γιορτή του συλλόγου του Ολυμπιακού Πνεύματος…

*Τιμήθηκαν Κ. Αγοραστός, Απ. Καλογιάννης, Στ. Δημότσιος, Ι. Κουρδής *Δημιουργείται χώρος ρίψεων με παραχώρηση από τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 11:00

Αν κάποιος σύλλογος στη Λάρισα έχει συνδέσει το όνομά του με το Ολυμπιακό πνεύμα, αυτός είναι ο Πελασγός που διατηρεί τμήμα στίβου. Στα 35 χρόνια της λειτουργίας του κατάφερε και ανέδειξε μια χρυσή Ολυμπιονίκη, τη Φανή Χαλκιά (τώρα αντιπρόεδρος του συλλόγου), έστειλε τους πρώτους Λαρισαίους σε Ολυμπιάδα το 2000 στο Σίδνεϊ, τον Πρόδρομο Κορκίζογλου και την Ασημίνα Βανακάρα, ενώ και στην Ολυμπιάδα του Ρίο εκπροσωπήθηκε με τη Λίλη Αλεξούλη.


Χθες ο Πελασγός σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο τίμησε όσους συνεργάστηκαν για τη δημιουργία προπονητηρίου στίβου στο Αλκαζάρ, ενώ διά στόματος του δημάρχου Αποστόλη Καλογιάννη ανακοινώθηκε η παραχώρηση από τον Δήμο Λαρισαίων έκτασης για δημιουργία χώρου ρίψεων.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πελασγού Ηλίας Καφφές.

agorastos.jpg

Πρώτος βραβεύτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κώστας (την απονομή έκανε ο Ηλίας Καφφές), που σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει την πιο δυνατή αθλητική ομάδα και όλα γίνονται πραγματικότητα χάρη στις συνεργασίες με τους φορείς και τρανταχτό παράδειγμα αποτέλεσε εκτός από το Αλκαζάρ και το Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

kalogianis.jpg

Στη συνέχεια, τιμήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Καλογιάννης Απόστολος (την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Χαλίτσιος Χρήστος) που αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία χώρου ρίψεων. Τόνισε ότι στόχος είναι να έρχονται στη Λάρισα μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

dimotsios.jpg

Επόμενη απονομή ήταν στον εντεταλμένο σύμβουλο τεχνικών έργων της Περιφέρειας και παγκόσμιο πρωταθλητή στίβου Δημότσιο Στέλιο (την απονομή έκανε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας), που είπε ότι το προπονητήριο στίβου και το νέο ταρτάν στο Αλκαζάρ ήταν έργο αυτονόητο που θα δώσει ώθηση στον στίβο.

koyrdis.jpg

Τέλος, τιμήθηκαν ο πρόεδρος του ΕΑΚ Κουρδής Γιάννης (την απονομή έκανε η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη), που σημείωσε ότι ένας σκουπιδότοπος έγινε προπονητήριο στίβου και κάθε απόγευμα σε έναν χώρο που μέχρι τώρα φιλοξενούσε χώμα και αγριάδα, τώρα έχει παιδιά.
Ακολούθησαν και άλλες βραβεύσεις:
1)Τσιμούλης Δημήτρης (1ο Δελτίο Πελασγού - Βαλκανιονίκης 800 μ.) Την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαμπάκας.
2) Παπαγεωργίου Μαρούλα (Πανελληνιονίκης στο ύψος σε όλες τις κατηγορίες - Κορασίδων, Νεανίδων, Νέων και Γυναικών - Ρεκόρ Κορασίδων από το 1986 μέχρι το 2018). Την απονομή έκανε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου.
3) Κασσάρος Κωστής (3ο Πανευρωπαϊκό Παίδων 800 μ.). Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος.
Τιμήθηκαν ακόμα οι:
Πρώην Πρόεδρος
Παναγιώτης Αναστασίου (την απονομή έκανε ο διοικητικός Γιώργος Γκουζιώνης).
*Τιμητική διάκριση στη Σουφλιά Φωτεινή που πέτυχε 4η νίκη στα 400 μ. στην Κ-20 και 6η στην Κ-23, παράλληλα με την είσοδό της στην Ιατρική Σχολή (την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αλεξούλης).
*Τιμητική διάκριση στην Ελένη Οικονόμου που πέτυχε 3η νίκη στα 1.500 μ. στην Κ-23, παράλληλα με την είσοδό της στα ΤΕΦΑΑ (την απονομή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Καφφές).
Μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες
1) Δημουλάς Νικόλαος, 1η, 200 μ., Κ-16.
2) Τζίκας Δημήτριος, 1η, 80 μ., Κ-16.
3) Μανθοπούλου Λήδα, Αργυροπούλου Ελένη, Βερτέλη Αγαθονίκη, Ζιάρρα Ναταλία, 1η, 4Χ100 μ., Κ-18.
4) Χατζηγεωργίου Άγγελος, Γκιόλβα Χριστίνα, Ζιάρρα Ναταλία, Δημουλάς Νίκος, 1η, 4Χ200 μ., Κ-16.
5) Δαούλας Αθανάσιος, Γουιγούης Βασίλειος, Κοιλιάς Αλέξιος, 1η, 3Χ1.200 μ., Κ-16.
6) Τασιάς Χρήστος, 2η, 200 μ., Κ-16.
7) Κατσιάνη Χαρίκλεια - Γκιόλβα Χριστίνα - Παπακώστα Βασιλική - Κανελλοπούλου Άννα, 2η, 4Χ80 μ., Κ-16.
8) Παρασκευούδης Ιωάννης, 2η 80 μ., Κ-16.
9) Χατζηγεωργίου Άλκιστη - Μπλιάμπλια Μιχαέλα - Μπλιάμπλια Γαβριέλα, 2η, 3Χ1.200 μ., Κ-16.
10) Ζιάρρα Ναταλία, 3η, 150 μ., Κ-16.

pesgos1.jpg

pesgos.jpg
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Θανάσης Μαμάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δριστέλλας και η διαμερισματική σύμβουλος και ταμίας του ΕΑΚ Λάρισας Φωτεινή Τουρσουνίδου.
Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας, έκλεισε με την κοπή πίτας του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass