ΑΕΛ σε… ετοιμότητα

Κέρδισε σε φιλικό αγώνα τον Αλμωπό Αριδαίας με 3-0 - Επιστροφή του Όγκμποε και των φιλάθλων στη ΘΥΡΑ-1

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 11:35

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ βρίσκεται σε ετοιμότητα για όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2, με βάση την εικόνα που έδειξε στον φιλικό αγώνα στο γήπεδο Αλκαζάρ κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας, όπου κέρδισε με 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Μαυριά (18’, 25’) και ένα του Νικολιά (29’).

Αν κάτι θα θυμόμαστε από το συγκεκριμένο φιλικό, είναι η επιστροφή του Όγκμποε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στις 26 Νοεμβρίου 2022, στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη… Το δεύτερο είναι ότι μετά από 26 χρόνια είδαμε τους Monsters στη ΘΥΡΑ-1.
Αγωνιστικά, ο τεχνικός Γιάννης Ταουσιάνης έδειξε να αξιοποιεί περισσότερο τη δεινότητα στο σκοράρισμα του Νικολιά και του Μαυριά που συγκλίνουν προς το κέντρο και ανεβαίνουν στα πλάγια ο Πλέγας με τον Αντράντα. Είδαμε, επίσης, στο αρχικό σχήμα να μένει εκτός ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ σίγουρα η καλή απόδοση του Μαυριά βάζει σε δεύτερο ρόλο τον Νίνο. Τέλος, είδαμε τον Γαρουφαλιά σε θέση δεξιού μπακ, ενώ δεν έπαιξε αυτήν τη φορά στη συγκεκριμένη θέση ο Κόλα, όπως στο προηγούμενο φιλικό με τον Ηρακλή Λάρισας.
Όλα αυτά, βέβαια, μπορεί να είναι δοκιμές και όχι ακριβή συμπεράσματα του αγωνιστικού σχήματος όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Το φιλικό ουσιαστικά διήρκησε μισή ώρα, αφού μετά το 30’ μάλλον ήταν αγγαρεία για τις δύο ομάδες. Μόλις έγινε το 3-0, δεν υπήρχε σχεδόν καμία αξιόλογη προσπάθεια και από τις δύο ομάδες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Κόλα (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Θωμαΐδη, Πλέγα, Αντράντα και στην επίθεση τους Μαυριά (δεξιά), Τσιριγώτη και Νικολιά (αριστερά).
Στο πρώτο τέταρτο οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία. Αρχικά, ο Νικολιάς στο 12’ έκανε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε άουτ, ενώ στο 16’ εκτέλεσε κόρνερ ο Έππα για τον Αλμωπό Αριδαίας, αλλά το γυριστό σουτ του Τσιμπούκα κατέληξε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Στο 18’, μετά από ωραία σέντρα του Καλουτσικίδη, ο Μαυριάς με κεφαλιά κάνει το 1-0, ενώ στο 25’ σημειώνει το 2-0 με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Ενδιάμεσα υπήρχε ένα σουτ του Θωμαΐδη στο 23’ που κατέληξε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά στο φάουλ του Μανωλάκη στο 28’ δεν πρόλαβε την μπάλα ο Πατρινός που κατέληξε άουτ.
Στο 29’ με ατομική προσπάθεια ο Νικολιάς κάνει το 3-0 και εκεί τελειώνει το φιλικό παιχνίδι…
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η μόνη αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Μανωλάκη στο 45’ που κατέληξε άουτ…
Στο δεύτερο μέρος και οι δύο τεχνικοί έκαναν αλλαγές, η ποιότητα του αγώνα έπεσε και ουσιαστικά υπήρχαν μόνο δύο φάσεις… Στο 64’ ένα μακρινό σουτ του Θωμαΐδη που κατέληξε άουτ και στο 68’ μια σέντρα του Μιλτιάδη που δεν πρόλαβε ο Τσιριγώτης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα…
Αν κάποιοι ξεχώρισαν, ήταν οι δύο σκόρερ, ο Μαυριάς με τον Νικολιά, ο Θωμαΐδης που έκανε παραγωγική δουλειά στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα ο Ηλιάδης πήγε καλά και δίκαια πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Κάποιοι από την ΑΕΛ υπήρξαν θεατές, όπως οι δύο τερματοφύλακες Θεοδωρόπουλος και Σουλούκος, που ήρθαν ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα.
Σαν τεστ για την ΑΕΛ ήταν θετικό, ενώ για τον Αλμωπό Αριδαίας μάλλον… αρνητικό.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Κοντογιώργου, Μίχου και Βαλιώτη Θωμά.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (80’ Γαρουφαλιάς), Κόλα (46’ Μαξιμένκο), Ηλιάδης (65’ Γκοτζαμανίδης), Μαϊδανός (46’ Κοσονού), Θωμαΐδης (79’ Ζησούλης), Αντράντα (65’ Μιλτιάδης), Πλέγας (46’ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (46’ Πεντρόσο), Μαυριάς (65’ Νίνο), Τσιριγώτης (77’ Ογκμποε).
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Τυριακίδης): Ντόκιτς (46’ Τεντζέρης), Τσιμπούκας (84’ Τουλής), Κυριακίδης (46’ Μακρυδάκης), Σουλιώτης (87’ Τσιακούδης), Ασλαμπάλογλου, Ταχματζίδης (71’ Καρυπίδης), Εππάς (46’ Παπαδόπουλος), Κέρθι (71’ Λεσάι), Παρασκευάς (84’ Μπρέγκνα), Μανωλάκης, Πατρινός (46’ Πόποβιτς).

 

Νίκη της Κ-15

Με γκολ των Αβραμούλη και Μπασδέκη, η Κ-15 σημείωσε στην Ανάβρα νίκη επί του Άρη με 2-1 και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Β’ Όμιλο, διεκδικώντας την είσοδο των «μικρών» στα play off του πρωταθλήματος της SL1.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πανσερραϊκός-Βόλος     3-3
Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός     1-2
ΑΕΛ-Άρης     2-1

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     Αγ.     Βαθ.
1. ΠΑΟΚ    11    31
2. ΑΕΛ    11    26
3. Άρης    11    22
4. Παναιτωλικός     11    13
5. Δόξα Δράμας    12    10
6. Βόλος     11    6
7. Πανσερραϊκός    11    2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass