Στον Πλατύκαμπο δύο Ολυμπιονίκες

*ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ OGHISTOS CUP 2023

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2023 11:40

Στο κλειστό γυμναστήριο Πλατυκάμπου που αναμορφώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με ενέργειες του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού θα βρεθούν την Κυριακή δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες της πάλης, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Oghistos Cup 2023 που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο Σύλλογος «Ογχηστός».


Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Καρντάνοφ (χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000 στην ελευθέρα πάλη στα 54 κιλά ) και τον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν (χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του 2004 στην ελληνορωμαϊκή στα 55 κιλά).
Ο Αλέξανδρος Καρντάνοφ γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1976 στο Βλαντικαφκάς της Ρωσίας  και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της ελευθέρας πάλης στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000 στην κατηγορία των 54 κιλών, κερδίζοντας με 5-4 τον Λευκορώσο Τζέρμαν Κοντόεφ. Επίσης, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2004.
Ο Άρτιομ Κιουρεγκιάν γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1976 στο Λενικανάν της Αρμενίας. Αποφάσισε όμως να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, λόγω καταγωγής της μητέρας του και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Το 1982, ο Άρτιομ Κιουρεγκιάν κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της πάλης μέσα από τον σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήρθε το 2004 αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης, στη Σουηδία. Λίγο μετά στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, αν και τραυματίστηκε στον ημιτελικό, αγωνίστηκε, κέρδισε τέσσερις αντιπάλους και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 55 κιλών, μετάλλιο που το είχε υποσχεθεί στην Ελληνίδα μητέρα του και στην κόρη του.
«Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στον Πλατύκαμπο φιλοξενείται το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Oghistos Cup 2023. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Κιλελέρ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον Σύλλογο «Ογχηστός». Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 32 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περισσότεροι από 300 αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, ενώ θα παρευρίσκονται δύο Ολυμπιονίκες. Στηρίζουμε τον Ογχηστό, έναν σύλλογο πρότυπο που προσφέρει πρωταθλητές και κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και εύχομαι αυτό το τουρνουά να γίνει πρόδρομος της αναβίωσης μιας άλλης διοργάνωσης πάλης, των Αχιλλίων, που ήταν ένα εξαιρετικό διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά που γινόταν κάθε χρόνο στη Λάρισα» τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία των αγώνων, τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματος όσο και για τη συμβολή στην τοπική οικονομία και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.
Ο Αχιλλέας Χατζούλης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κιλελέρ μίλησε για την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνεται στην περιοχή μας ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών αθλητών.
Μια τέτοια διοργάνωση δεν γίνεται από μόνη της. Αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο δεν είχε προχωρήσει στην ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί ένα τέτοιο τουρνουά. Αλλά και χωρίς τον φανταστικό σύλλογο που έχει πάρα πολλά παιδιά και στον οποίο επικεφαλής με τεράστια προσφορά είναι ο Χάρης Χονδρονάσιος. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που βοηθάνε για να καλύψουμε ανάγκες για τη διοργάνωση του τουρνουά. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας, που συμβάλλουν στη διοργάνωση αυτού του μεγάλου τουρνουά».
Με ένα καλάθι τοπικών προϊόντων μπροστά του ο Χάρης Χονδρονάσιος, προπονητής του Συλλόγου «Ογχηστός», ομοσπονδιακός τεχνικός Κλιμακίου Εθνικών Ομάδων Πάλης Κεντρικής Ελλάδας, έδωσε μια άλλη διάσταση των αγώνων λέγοντας: «Στόχος μας πέρα από τη διοργάνωση είναι και η προβολή του πλούτου και των προϊόντων του τόπου ώστε οι αγώνες να αφήσουν και ένα σημαντικό αποτύπωμα στην περιοχή. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη μεγάλη στήριξη στην προβολή του πανελλήνιου τουρνουά. Ανοίγουμε την Κυριακή τις πύλες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πλατυκάμπου για να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 300 αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά που στηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ. Φιλοδοξούμε η οργάνωση αυτή να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να έχουμε πολλές ανάλογες διοργανώσεις. Ευχαριστώ τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους αθλητές που συνέβαλλαν στη συγκέντρωση όλων αυτών τοπικών προϊόντων».
Τέλος ο Αντώνης Λιάνος, υπεύθυνος Οργάνωσης Αγώνων από την Εθνική Ομοσπονδία Πάλης είπε τα ακόλουθα: «Το συγκεκριμένο τουρνουά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια. Θέλουμε το άθλημα να γίνει ακόμη πιο γνωστό. Συνεργαζόμαστε με τον Χάρη Χονδρονάσιο και τρέχουμε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Παράλληλα η συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ βλέπουμε ότι αποδίδει καρπούς, καθώς η συμμετοχή των συλλόγων και των αθλητών είναι πολύ μεγάλη. Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και είμαστε σίγουροι ότι η διοργάνωσή μας θα είναι επιτυχημένη».
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κώστας Καλαμπάκας, που μετά το τέλος είχε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τις 120 αθλητικές δράσεις που θα έχει σε όλη τη Θεσσαλία η Περιφέρεια το 2023.

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass