Στα άκρα η κόντρα για τη Super League 2

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 11:39

Του Σωτ. Κέλλα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των ομάδων της Super League 2, με τις τρεις λαρισινές ομάδες -ΑΕΛ, Ηρακλής Λάρισας και Απόλλωνας Λάρισας- να έχουν έντονες αντιδράσεις.

Πάντως, χθες πηγές του Υφυπουργείου Αθλητισμού ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση αν οι ομάδες δεν επιστρέψουν στα γήπεδ, ενώ σήμερα ετοιμάζεται να έρθει στη Βουλή η Κ.Υ.Α. για τη χρηματοδότηση των υπόλοιπων πρωταθλημάτων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών.
Ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας (Ε.Π.Σ.Ν.Λ.), στην οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση σχετικά με την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μην εφαρμόσει την Κ.Υ.Α. για τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος.
«Η μη εφαρμογή της Κ.Υ.Α. για τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος επιφέρει δραματική μείωση των χρηματικών ποσών που θα αποδοθούν στις ομάδες της Super League 2, προκαλώντας έτσι τον αφανισμό και την εξαθλίωση του ποδοσφαίρου». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως: «Επισημαίνεται το γεγονός ότι ο Νομός Λάρισας εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στη Super League 2, την ΠΑΕ ΑΕΛ, την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, οι οποίες έχουν σημαντική ιστορία και παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ στα τμήματα των ακαδημιών που συντηρούν συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών στην καθεμία».
Ανακοίνωση, αναφορικά με την απόφαση της Super League 2 για την επ’ αόριστο αναστολή της διεξαγωγής των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων SL2 και της Κ-19, εξέδωσε κι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, επιφυλασσόμενο παντός νομίμου δικαιώματός του, ομόφωνα αποφάσισε τη διακοπή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Κ-19 λόγω ανωτέρας βίας, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να μην έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα την υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 Κ.Υ.Α. και ως εκ τούτου δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.
Υπενθυμίζω ότι, μόλις πριν λίγο καιρό, το φθινόπωρο του 2022, 57 ΕΠΣ της χώρας ανέστειλαν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μετά από σφοδρή σύγκρουση με την Κυβέρνηση, ενώ το τείχος της αδιαλλαξίας και πρωτοφανούς υπουργικής αλαζονείας διαφάνηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει προς τον υφυπουργό Αθλητισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass