Κέρδισε τον Κόλα, έχασε τον Νούνιες…

Η ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΣΤΟ AEL FC ARENA ME ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1-0 - ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 11:30

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βαγγέλης Κουσιώρας

Σε ενδιαφέρουσα φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη χθες στο AEL FC ARENA, η ΑΕΛ επικράτησε του συντοπίτη της Ηρακλή με σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι που έγινε λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2.


Ένα ματς στο οποίο γηπεδούχοι ήταν οι «κυανόλευκοι» και η ΑΕΛ φιλοξενούμενη «στο γήπεδό της», όπως ακούστηκε στην ανακοίνωση με την οποία ο Ηρακλής Λάρισας την καλωσόρισε στο AEL FC ARENA, σ’ ένα ιστορικό -όπως επίσης τονίστηκε- φιλικό.
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στους δύο αδικοχαμένους πιλότους μας, τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό, Μάριο Τουρούτσικα, με πρωτοβουλία των δύο ΠΑΕ, αλλά και την αρωγή της ΕΠΣΝΛ.
Στη μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι τρεις πρόεδροι, Δημήτρης Μπουχλαριώτης της ΕΠΣΝΛ, Αχιλλέας Νταβέλης της ΠΑΕ ΑΕΛ και Λάμπρος Ιωακείμ της ΠΑΕ Ηρακλής, κατέθεσαν καταχειροκροτούμενοι ανθοδέσμες μπροστά από τις εικόνες των δύο ηρώων με την επιγραφή «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου.
Ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φαρμάκης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουγκούδης, αριστερά ο Καμπέρης, σέντερ μπακ ο Γκαλίτσιος με τον Γιαννίτση, αμυντικά χαφ ο Χατζής και ο Λίταινας, πιο μπροστά του ο Κέρι με τον Τσουμάνη, που έπαιζαν πότε δεξιά και πότε αριστερά, δεκάρι ήταν ο Λούκας Γκαρσία και σέντερ φορ ο Κάσας.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Ταουσιάνης επέλεξε δύο συστήματα.
Σε φάση άμυνας εφάρμοζε το 4-1-4-1 και σε επίθεσης το 4-3-3. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Σουλούκος, δεξιά στην άμυνα ο Καλουτσικίδης, αριστερά ο Κοσσονού, κεντρικοί αμυντικοί ο Ηλιάδης και ο Κόλα, εξάρι ο Θωμαΐδης, στα χαφ οι Νικολιάς, Παπαγεωργίου Κ., Αντράντα και Πεντρόσο, ενώ σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Νούνιες.
Κατά τα άλλα, στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΛ, τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο, ήταν ανώτερη του Ηρακλή, που προσπάθησε φιλότιμα και έδειξε πως είναι σε καλό δρόμο, μετά τις τελευταίες προσθήκες που έκανε.
Στο 8’ σε σουτ του Νικολιά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Ηρακλή, ενώ στο 9’ σε σουτ του Τσουμάνη η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 20’ ο Αντράντα αστόχησε σε μοναδικό τετ-α-τετ, προϊόν της συνεργασίας Νούνιες και Πεντρόσο. Στη δεύτερη καλύτερη στιγμή, στο 27’, ο Νούνιες ήταν αυτός που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα στο 29’, σε σουτ του Νούνιες, η μπάλα κόντραρε στον Καμπέρη και εν συνεχεία την απομάκρυναν αμυντικοί του Ηρακλή.
Επίσης, στο 31’ ο Νικολιάς βρήκε τον Νούνιες, εκείνος όμως στο σουτ που επιχείρησε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαρμάκη.

 

ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕ ΝΟΥΝΙΕΣ
Στο 40’ τα χαμόγελα για την καλή παρουσία της ΑΕΛ «έσβησαν», όταν ο Νούνιες τραυματίστηκε στον αστράγαλο (πιθανό διάστρεμμα), για να βγει υποβασταζόμενος προκαλώντας ανησυχία και από σήμερα θα αρχίσει η θεραπεία για να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αγωνιστικούς χώρους. Πάντως χθες η ακτινογραφία που έβγαλε δεν έδειξε ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αρχικά είχε φανεί.
Ωστόσο, ο Τσιριγώτης που μπήκε στη θέση του ήταν στο 45’ εκείνος που έκανε την επικίνδυνη καρφωτή κεφαλιά σε σέντρα του Καλουτσικίδη, που μπλόκαρε ενστικτωδώς ο Φαρμάκης, οδηγώντας το ματς στην ανάπαυλα με ένα 0-0, με το οποίο οι «βυσσινί» αδίκησαν τον εαυτό τους απέναντι σ’ έναν ανταγωνιστικό πλέον Ηρακλή.

 

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 60’ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Σουλούκος, Κόλα και Τσιριγώτης ήταν στο μεταξύ οι μόνοι που ξεκίνησαν στην επανάληψη για την ΑΕΛ, ενώ ο Ηρακλής συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Στο 52’ σε σουτ του Λούκας Γκαρσία η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 55’ είχαμε μια μικροένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές Λίταινα και Πλέγα, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις η μεταξύ τους λογομαχία.
Η ένταση πάντως αυξήθηκε και αγωνιστικά, με τον Μιλτιάδη να βρίσκει με έξοχη ασίστ στον χώρο τον Τσιριγώτη κι εκείνος με έξυπνο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, ανοίγοντας το σκορ στο 60’ και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ ως παίκτης της ΑΕΛ.
Στο 64’ από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, οι του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι και γι’ αυτόν τον λόγο αποδοκιμάστηκαν από μια μικρή μερίδα φιλάθλων Χατζής και Γκαρσία κατά την αντικατάστασή τους.
Στην εκπνοή της αναμέτρησης στο 90’, ο Τσιριγώτης με ατομική ενέργεια προσπάθησε να πλασάρει στον Παπαγιάννη, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα αποκρούστηκε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Μαυριάς και στην κεφαλιά του Μαξιμένκο η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στην τελευταία φάση της φιλικής αυτής συνάντησης, στο 90’+1’, σε γύρισμα του Χρηστίδη από αριστερά, ο Μπόσιο έπιασε το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε, απομακρύνθηκε στη συνέχεια από αμυντικούς της ΑΕΛ.
Γενικά μπορούμε να πούμε πως η ΑΕΛ κέρδισε στη χθεσινή αναμέτρηση τον Κόλα, που αγωνίσθηκε με επιτυχία τόσο ως κεντρικό μπακ όσο και ως δεξί μπακ στην επανάληψη, ενώ και ο Τσιριγώτης εκτός του γκολ είχε μία ακόμα ευκαιρία για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ηρακλής Λάρισας που μπήκε την τελευταία στιγμή στη Super League 2 καταβάλλει μια υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρει και να παραμείνει στην κατηγορία, που θα είναι ένας πραγματικός άθλος…
Διαιτητής ήταν ο κ. Αντωνίου, που είχε συνεργάτες τους κ. Στάικο και Μάνο, όλοι από την Ένωση Λάρισας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης (65’ Παπαγιάννης), Γκαλίτσιος (73’ Λαγωνίδης), Κάσας (65’ Συρεγγέλας), Λούκας Γκαρσία (70’ Μπάμης), Χατζής (70’ Ζαφειρίου), Λίταινας (65’ Μπόσιο), Γκουγκούδης, Γιαννίτσης (73’ Μπαλαμώτης), Τσουμάνης (54’ Λεσάι), Κέρι (54’ Χρηστίδης), Καμπέρης (82’ Σούμπαση).
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Ηλιάδης, Κόλα, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου Κ., Αντράντα, Νικολιάς, Πεντρόσο, Νούνιες (41’ λ.τ. Τσιριγώτης).
Χρησιμοποιήθηκαν στο 46’ οι Μαξιμένκο, Μαυριάς, Νίνο, Μιλτιάδης, Μαϊδανός, Γαρουφαλιάς, Γωγουβίτης, Πλέγας, ενώ στο 82’ εισήλθαν και οι Ζησούλης, Νινίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass