Ξέσπασε στο β’ μέρος η ΑΕΛ

Κέρδισε στο Πολύκαστρο τον Απόλλωνα Πόντου με 3-0 - Τα γκολ: Κ. Παπαγεωργίου (48’), Μαυριάς (78’), Νούνιες (79’)

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2023 11:10

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, η ΑΕΛ κατάφερε να περάσει με επιτυχία το εμπόδιο του Απόλλωνα Πόντου, κερδίζοντας στο Πολύκαστρο με σκορ 3-0.


Παιχνίδι το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής για τον Α’ Όμιλο της Super League 2, με τους «βυσσινί» να δυσκολεύονται στο πρώτο μέρος, αλλά και να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στο δεύτερο, δείχνοντας πως η ομάδα θα διεκδικήσει μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος την επάνοδο στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο δυνατός αέρας που φυσούσε ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τους 22 ποδοσφαιριστές να παιχθεί καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που προσπάθησε εξαρχής να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και να προσθέσει τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς.
Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας κ. Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-3-3, ενώ ο κ. Καλαϊτζίδης του Απόλλωνα Πόντου επέλεξε το 4-4-2.
Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 15’, με ένα άστοχο σουτ του Νικολιά, στο 21’, από σέντρα του Καλουτσικίδη, έδιωξαν με αυτοθυσία οι αντίπαλοι αμυντικοί προ του Νούνιες την μπάλα.
Ο Καλουτσικίδης κινήθηκε από δεξιά, πάτησε περιοχή, έσπασε στον Νούνιες που άφησε έξυπνα για τον Μαυριά, αλλά εκείνος μόνος απέναντι στον Πίτκα νικήθηκε απ’ τον γκολκίπερ του Απόλλωνα.
Στο α’ μέρος κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ηλιάδης και Μαξιμένκο, τα δύο στόπερ της ΑΕΛ, όταν αναγκάστηκαν να κόψουν ισάριθμες απόπειρες αντεπίθεσης από το πουθενά.
Όσο για την ένταση στο φινάλε του ημιχρόνου, που έφερε κάρτες στον πάγκο του Απόλλωνα, προέκυψε από διαμαρτυρίες, όπου ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Θωμαΐδη.

 

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΜΟ
Η ΑΕΛ εκμεταλλεύθηκε τον δυνατό άνεμο στην επανάληψη και αν η δουλειά δεν έγινε στο 48’, όταν από σέντρα του Θωμαΐδη και καρφωτή κεφαλιά του Νούνιες υποχρέωσε τον Πίτκα στην απόκρουση του αγώνα, στο κόρνερ που ακολούθησε δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου με εκτέλεση κόρνερ κι εκμεταλλευόμενος στο απόλυτο τις καιρικές συνθήκες αιφνιδίασε τον γκολκίπερ του Απόλλωνα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για το 0-1.
Ο Ταουσιάνης έβγαλε στο 60’ και τον Ηλιάδη, γύρισε στο κέντρο άμυνας τον Πλέγα, μετακίνησε τον Νικολιά στον άξονα κι έριξε στην επίθεση και τον ξεκούραστο Πεντρόσο, μεταβάλλοντας ουσιαστικά το σχήμα σε 4-1-4-1.
Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, στο 60’, από τον Πεντρόσο και την επιμονή του μέσα στην αντίπαλη περιοχή ξεκίνησε τριπλή μεγάλη ευκαιρία του Νούνιες, που σχεδόν εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίτκα, ούτε με αλλεπάλληλες προβολές ούτε με ψαλιδάκι.
Το επόμενο επικίνδυνο σουτ, που έφυγε λίγο άουτ, έγινε επίσης απ’ τον Αργεντινό στο 74’, στην προσπάθεια των «βυσσινί» για το 2ο γκολ που θα «τελείωνε» το ματς.
Τελικά, το 2ο ήρθε μαζί με το 3ο. Στο 78’ συγκεκριμένα ο Νούνιες έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε, αλλά ο Πίτκας αλλοίωσε την πορεία της μπάλα κι ήρθε ο Μαυριάς να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα για το 0-2.
Με τη σέντρα, οι «βυσσινί» κινήθηκαν από δεξιά και η σέντρα του Καλουτσικίδη, βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Νούνιες, που σημείωσε το 3-0 (79’).
Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΛ, που ακολουθεί τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό και αρχίζει ουσιαστικά η μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν καλύτερες ημέρες .
Καλή η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη (Ηπείρου), που είχε άξιους συνεργάτες τους κ. Μωϋσιάδη και Θανασιά (Ηπείρου), ενώ 4ος ήταν ο κ. Μπούμπας (Ηπείρου).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Δαλιανόπουλος 70’ – Ηλιάδης 35’, Μαξιμένκο 44’.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος (72’ λ.τ. Ζουρνατζάκης), Μουμίν, Φωκαΐδης (69’ Τσαγκαλίδης), Νασέρ, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Ντιαλόσι, Λαμπίρης, Εσαλό.
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης (60’ Πεντρόσο), Μαξιμένκο (45’ Κόλα), Πλέγας, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου Κ., Νούνιες (85’ Τσιριγώτης), Νικολιάς (83’ Νίνο), Μαυριάς (83’ Αντράντα).

 

Τέσσερις κίτρινες ο Ηλιάδης

Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου. Κίτρινη κάρτα είδε ο Χάρης Ηλιάδης που έφθασε τις τέσσερις και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2, ενώ ακόμα «κιτρινίστηκε» ο Μαξίμ Μαξιμένκο. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Γκοτζαμανίδης, για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, θα χάσει και τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός έδρας).
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ:
4 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κώστας Πλέγας, Αμέτ Κοσσονού, Χάρης Ηλιάδης.
2 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκος Νίνο, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Φαμπρίτσιο Πεντρόζο, Μιχάλης Τσουμάνης.
1 ΚΙΤΡΙΝΗ: Μάριος Όγκμποε, Γιώργος Μαϊδανός, Νίκος Γκοτζαμανίδης (Θα την εκτίσει με Αναγέννηση Καρδίτσας), Δημήτρης Θωμαΐδης, Πέτρος Καλουτσικίδης, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Σπύρος Γλυνός, Δημήτρης Μαυριάς, Μαξίμ Μαξιμένκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass