Ηρωική ισοπαλία για τον Απόλλωνα

*Χθες στην παγωμένη Φιλιππούπολη με αντίπαλο την Αριδαία (0-0) *Παρόντες οι ποδοσφαιριστές, άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2023 11:45

«Απολλωνάρα για πάντα». Τα συνθήματα από τρεις-τέσσερις πιτσιρικάδες υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας μέσα στη γενική παγωμάρα που υπήρχε χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ήταν μια μικρή όαση ελπίδας στην απαισιοδοξία που υπάρχει για το αύριο του συλλόγου.
«Παρόντες» ήταν οι έντεκα Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της ομάδας, ο τεχνικός Βαγγέλης Στουρνάρας με τον Μιχάλη Μπίζιο στον πάγκο και περίπου 40 φίλοι του Απόλλωνα Λάρισας, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να παραχωρεί λευκή ισοπαλία κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας, που ήρθε στη θεσσαλική πρωτεύουσα για να κερδίσει τον αγώνα.


«Απούσα», όμως, και έκανε αίσθηση η απουσία της διοίκησης σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα επιφυλάξει η επόμενη ημέρα, καθώς αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση μεταγραφών.
Διάφορα σενάρια έχουν να κάνουν για μεταγραφές... Βραζιλιάνων, όπως έγινε και πριν λίγες ημέρες, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν λόγια του αέρο ή όπως λέει ο λαός «παρηγοριά στον άρρωστο».
Θα δούμε, λοιπόν, σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο, εάν ο Απόλλωνας επιβιώσει και μπορέσει να συνεχίσει την ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Super League 2, εάν τα σενάρια επαληθευτούν θετικά.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Απόλλωνας, το καμάρι της Φιλιππούπολης, η ομάδα που ανέδειξε κατά το παρελθόν και ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα, θα «σβήσει» από το λαρισινό ποδόσφαιρο και είναι κρίμα...
Πρόθυμη να βοηθήσει για την ανεύρεση λύσης είναι η διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα, που βρέθηκε χθες στη Φιλιππούπολη και συνεχάρησε τους παίκτες με τον προπονητή τους για τις προσπαθειές τους.
ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Όσον αφορά τη χθεσινή αναμέτρηση, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα αγωνίστηκαν με πολύ φιλότιμο και προσπάθησαν μέχρι το τέλος ακόμη και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, διαψεύδοντας εκείνους που είχαν προβλέψει το διπλό...
Και ο Αλμωπός Αριδαίας δεν υπολόγισε πως θα συναντήσει τόσο σθεναρή αντίσταση από τους γηπεδούχους, αιφνιδιάστηκε στο πρώτο μέρος και την επανάληψη όπου πίεσε περισσότερο δεν μπορούσε εύκολα να βρει διαδρόμους.
Η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 19’ για τους φιλοξενούμενους, όταν σε σέντρα του Μανωλάκη, στην κεφαλιά που έπιασε ο Παρασκευούδης η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 30’ φάουλ εκτέλεσε ο Εππάς και με το σώμα προσπάθησε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα ο Παπαδόπουλος, όμως, ο Οικονομόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 34’, σε σουτ του Ζαχαριάδη, ο Ντόκιτς μπλόκαρε την μπάλα.
Στην επανάληψη ο Αλμωπός πίεσε περισσότερο και στο 47’ σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Πέττα ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έδιωξε την μπάλα.
Στο 55’ είχαμε μια περίεργη φάση, όταν σε σουτ Παπαδόπουλου, σε καραμπόλες κεφαλιών του Ποτόσογλου και Πέττα, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Σε σουτ του Πέττα στο 71’ η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι και στο 80’ σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου απομάκρυναν την μπάλα πάνω στη γραμμή ο Οικονομόπουλος και αμυντικοί του Απόλλωνα. Για τη φάση αυτή οι της Αριδαίας υποστήριξαν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.
Στο 82’ σε σουτ του Πέττα απέκρουσε ο Οικονομόπουλος την μπάλα, ενώ στο 88’ ο Ζαχαράκης βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή και οι του Απόλλωνα ζήτησαν πέναλτι, χωρίς όμως ο διαιτητής να θεωρήσει πως υπήρξε παράβαση.
Και στο 90’+2’, σε σουτ του Παπαδόπουλου, η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Γεώργιου Μελιτζανίδη (Ημαθίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Αργύρη Νταβέλα και Νικόλαο Τοροσιάδη (Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Νούσιος (29’), Κλιγγόπουος (72’), Διβανές (47’), Ποτόσογλου (81’), Οικονομόπουλος (90’+4’) / Σουλιώτης (72’), Ασλαμπάλογλου (76’) και αναπληρωματικός παίκτης του Αλμωπού στον πάγκο στο 78’.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Οικονομόπουλος, Κοτσιανούλης (73 λ.τ. Μπεκιαρίδης), Ζαχαράκης, Ποτόσογλου, Μπαλογιάννης, Κλιγγόπουλος, Αυλωνίτης, Χαλάτσης, Διβανές, Νούσιος (89’ Χουμόλι), Καλούσης.
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Τσιμπούκας, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Πέττας, Έππας (65’ Πόποβιτς), Κέρθι, Παρασκευάς, Παπαδόπουλος, Ρίβας (58’ Καρυπίδης), Μανωλάκης.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass