Ενας Λαρισαίος στην προεθνική Μπάσκετ των Εφήβων

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2023 12:25

Η οικογένεια Γιακούλα έγραψε ιστορία στο μπάσκετ με τον Δημήτρη, τον Φώτη και τον Γιώργο που έπαιζαν στην ΕΑΛ και φαίνεται ότι το κληρονομικό γονίδιο είναι ισχυρό για να αντιγραφεί και στον Χρήστο, γιο του Γιώργου, που επιλέχθηκε στην προεθνική Εφήβων στην τελική 24αδα από όλη την Ελλάδα και ο μόνος εκπρόσωπος όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και όλης της Θεσσαλίας, και το Σαββατοκύριακο μετείχε στις προπονήσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα.


Γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 2005 και με ύψος 1.98, ξεκίνησε το 2011 από τον Φοίνικα Λάρισας. Το 2012-2014 πηγαίνει στον Πελαργό, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα παίζει για τον Κεραυνό Λάρισας. Είναι τρεις φορές πρωταθλητής Θεσσαλίας στο παιδικό και μία στο εφηβικό.
Το 2022 καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, 6ος σκόρερ με 58 πόντους μέσο όρο δηλ. 11.3 ανά αγώνα. Το 2021 στη β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στο παιδικό ανακηρύσσεται 2ος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ το 2022 στην ίδια φάση του πανελλήνιου με το εφηβικό στη Θήβα, 1ος σκόρερ και mvp της διοργάνωσης.
Πέρυσι στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε ηλικία 16 ετών βγαίνει 4ος σκόρερ και 8ος στα τρίποντα, ενώ φέτος στο τέλος του 1ου γύρου είναι 3ος σκόρερ και πρώτος σε μ.ο. πόντων αφού σε δύο αγώνες δεν αγωνίστηκε καθόλου με 215 πόντους και 23.8 πόντους αντίστοιχα. Είναι μέλος του κλιμακίου της εθνικής Εφήβων βόρειου Ελλάδας, και μέλος των επίλεκτων παιχτών στο πρωτάθλημα των rising stars με την ομάδα των North.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass