Ο συλλέκτης της ΑΕΛ που έγραψε ιστορία…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2023 11:00

«O συλλέκτης» (1963), το πρώτο μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, τον καθιέρωσε δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνία ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους.

Ένας άλλος συλλέκτης, ο Λαρισαίος Χρυσοβαλάντης Μπέτσιος, καθιερώνεται ως ο πρώτος αθλητικός συλλέκτης της ΑΕΛ που δημιούργησε μάλιστα ένα ιδιωτικό μουσείο από τη συλλογή που έκανε με εκθέματα της λαρισινής ομάδας, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη θεσσαλική πρωτεύουσα. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες και η είσοδος είναι δωρεάν.
Χρειάστηκαν πολλές εργατοώρες και χρήματα για να εκτεθούν στον υπέροχο χώρο που δημιούργησε, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 90, περίπου 250 φανέλες, όλες αγωνιστικές της ομάδας, «match worn» όπως λέγονται στη διεθνή ορολογία των συλλεκτών.
«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι φανέλα παίκτη της ΑΕΛ θα ήταν σε Ηράκλειο, Σπάρτη ή Δράμα» μας λέει και προσθέτει «άκουγα εδώ και χρόνια για αθλητικό μουσείο, για μουσείο της ΑΕΛ, και αποφάσισα να κάνω εγώ την αρχή και να εκθέσω την ιδιωτική συλλογή, ώστε να πέσει ο «σπόρος» για να μπορέσει να γίνει κάτι μεγαλύτερο.
*Θα βρεις μεγαλύτερο χώρο αν αυξηθεί η συλλογή;
«Η αγάπη για την ΑΕΛ μεγαλώνει από γενιά σε γενιά και θα βρεθεί όποιος χώρος χρειαστεί για τα εκθέματα που στόχο έχω να αυξηθούν».
*Πόση… τρέλα χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια συλλογή;
«Οι περισσότεροι είναι τρελοί, με την καλή έννοια, με τις ομάδες τους. Ο Λαρισαίος είναι πολύ πιο δεμένος συναισθηματικά με την ΑΕΛ και κρατάει πάντα αυτό το κομμάτι από μια προσωπική εμπειρία. Είτε μετοχές, είτε αναμνηστικά είτε φανέλες είτε εισιτήρια αγώνων… Συλλογή με αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας, συναισθηματικής, αλλά και ιστορικής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass