Ενα λάθος έκρινε το παιχνίδι στο AEL FC ARENA

Πολύ καλός για 40’ ο Ηρακλής Λάρισας, έχασε από τον ανώτερο στην επανάληψη ΠΟΤ Ηρακλή με 3-0 - Ο Σάκης Τσιώλης συνεχάρη τον Χρήστο Χατζηλιάδη για την εικόνα του πρώτου μέρους

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2023 11:40

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Ένα λάθος που έγινε στο 40’, έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση των δύο Ηρακλειδέων χθες στο AEL FC ARENA , όπου ο «Γηραιός» της Θεσσαλονίκης επικράτησε του Ηρακλή Λάρισας με 3-0, σε αγώνα της 11ης ημέρας στον Α’ όμιλο της Super League 2.


Η λαρισινή ομάδα που παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της για 40’ και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία ίσως να υποτίμησε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τους «κυανόλευκους» της Λάρισας.
Στην επανάληψη το 0-1 που έγινε από τον Αλεξιτς στο 40’, επηρέασε τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι που ανέβασαν την απόδοσή τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχαν δύο ακόμη γκολ με τους Γιουπιτάνα (60’) και Κουντουριώτη (89’), φτάνοντας στην άνετη, όπως εξελίχθηκε τελικά ο αγώνας, επικράτηση.
Ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαγιάννης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουγκούδης, αριστερά ο Καμπέρης, σέντερ μπακ ο Γκαλίτσιος με τον Καψάλη, αμυντικά χαφ ο Μπόσιο και ο Τσιμίκας, πιο μπροστά οι Τασιούλης δεξιά, Χριστίδης αριστερά, δεκάρι ο Ζαφειρίου και σέντερ φορ ο Συρεγγέλας.
Από την άλλη πλευρά, ο Καρδιτσιώτης προπονητής του ΠΟΤ Ηρακλή Σάκης Τσιώλης, επέλεξε το σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Βελλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Πανάγου, αριστερά ο Βιτλής, σέντερ μπακ ήταν ο Κωστούλας με τον Χρουσιέλ, ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Νταμιάν Σίλβα, Πατράλης, πιο μπροστά τους οι Γιουπιτάνα δεξιά, Τότσκα αριστερά, δεκάρι ο Τόμας και σέντερ φορ ο Αλεξιτς. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Σάκης Τσιώλης άλλαζε τις θέσεις του Τόμας και του Γιουπιτάνα.
Στο 20’ ο καλός χθες Σπύρος Γκουγκούδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Όμηρο Συρεγγέλα να προσπαθεί να κάνει την προβολή και τον Βελλίδη να τον προλαβαίνει στην έξοδο, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα στο 22’, ο Πανάγου έκανε το σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Παπαγιάννη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Αμέσως μετά στο 23’ ο Καμπέρης απείλησε εκ νέου για τον Ηρακλή Λάρισας όταν βρήκε χώρο και έφτασε μέχρι τα όρια της περιοχής, με το σουτ του να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 31ο λεπτό ο Χριστίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Βελλίδη να διώχνει με γροθιές και τον Συρεγγέλα να σκοράρει στην επαναφορά. Το τέρμα ακυρώθηκε στη συνέχεια για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΟΤ Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι δεν απειλούνταν και προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ. Στο 32’ σε σουτ του Τασιούλη, η μπάλα κόντραρε στον Βιτλή και απομάκρυναν την μπάλα στη συνέχεια οι συμπαίκτες του. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 36’, μετά από πάσα του Συρεγγέλα, ο αρχηγός του Ηρακλή Λάρισας Σπύρος Ζαφειρίου βρέθηκε σε θέση βολής, όμως στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα κόντραρε στον Χρουσιέλ και εάν περνούσε, υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Βελλίδη.
Ο ΠΟΤ Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα στο 40’ κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δημιουργήσει καμία ουσιαστικά καλή φάση για γκολ.
Από λάθος του Μπόσιο στο ύψος της περιοχής, ο Άλεξιτς έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ στην αριστερή γωνιά του Παπαγιάννη, πέτυχε το 0-1 για τους «κυανόλευκους» της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο 45’, ο Καμπέρης έδιωξε την μπάλα προ του Τότσκα και απέτρεψε έτσι το 0-2.
Το 0-1 επηρέασε τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά τους παίκτες του Ηρακλή Λάρισας, με αποτέλεσμα στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς να πιέζουν για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να κλείνουν τον Ηρακλή στην περιοχή του.
Με τη συμπλήρωση λοιπόν μιας ώρας παιχνιδιού (60’), ο ΠΟΤ Ηρακλής έτρεξε στην κόντρα με τον Τόμας να περνάει για τον Γιουπιτάνα που με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2). Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έχασαν τη συνοχή τους, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να βρίσκει αρκετούς χώρους και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 61’ ο Πατράλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαγιάννη και στο 67’ σε σουτ του Τόμας, ο γκολκίπερ του Ηρακλή απέκρουσε την μπάλα.
Στο 71’ το σουτ του Γιουπιτάνα από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στο 80‘ σε σουτ του Κουντουριώτη η μπάλα έφυγε άουτ και στο 89’ ο Κουντουριώτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαγιάννη, πετυχαίνοντας το 0-3. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη να κρατάει την εμφάνιση του πρώτου μέρους, ενώ ο ΠΟΤ Ηρακλής του Σάκη Τσιώλη, ήταν εξαιρετικός στην επανάληψη και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.
Δεν απέφυγε κάποια λάθη ο διαιτητής κ.Τακίδης (Κιλκίς), ενώ αντίθετα καλοί ήταν οι δύο συνεργάτες του κ.κ. Τζιώτζιος, Καραγιάννης (Θράκης).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Καψάλης (24’), Γκουγκούδης (34’) – Χρουσιέλ, Σίλβα, Άλεξιτς (90’ +2).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Ζαφειρίου (69’ Μπάμης), Τσιμίκας (82’ Ευθυμιάδης), Μπόσιο (65’ Αλτάνης), Τασιουλής (82’ Σούμπαση), Καμπέρης, Συρεγγέλας, Καψάλης Σ., Χριστίδης (82’ Μπαλαμώτης).
ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης- Λάζαρος Κυριλλίδης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης (86’ Σιούτας ), Νταμιάν Σίλβα (87’ Σγουρής), Τότσκα (69’ Κουντουριώτης), Τόμας (82’ Δόρης), Αλεξιτς, Γιουπιτάνα (82’ Παπαστεριανός).
*Στο τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του ΠΟΤ Ηρακλή Σάκης Τσιώλης, συνεχάρη τον προπονητή του Ηρακλή Λάρισας Χρήστο Χατζηλιάδη, για την πολύ καλή εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος και γενικά για την προσπάθεια των νεαρών παικτών και το καθαρό παιχνίδι τους, χωρίς σκοπιμότητες και αντιαθλητικό τρόπο.
Ευχήθηκε δε τόσο στον ίδιο όσο και στον πρόεδρο Λάμπρο Ιωακείμ, η ομάδα να πετύχει τον στόχο της παραμονής, στην πρώτη της παρουσία στη Super League 2.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass