Με το ζόρι…1-0

Η ΑΕΛ κέρδισε τη Βέροια με γκολ του Πεντρόσο (25’)

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2023 11:08

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Η ΑΕΛ με το ζόρι κέρδισε χθες στο …εργοτάξιο (τα έργα δεν τελείωσαν ακόμα) του Αλκαζάρ τη Βέροια με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Πεντρόσο στο 25’ στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 και παραμένει τρεις βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό, που κέρδισε με το ίδιο σκορ στη Ρόδο τον Διαγόρα.

Η λαρισινή ομάδα έχει από τον βασικό της αντίπαλο έναν αγώνα περισσότερο. Και όπως είπε και ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννης Ταουσιάνης, ο βασικός αντίπαλος των «βυσσινί» είναι ο Πανσερραϊκός που ενισχύεται σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο, ενώ η ΑΕΛ σίγουρα έχει προβλήματα. Χθες δήλωσε ο προπονητής ότι αποκτήθηκαν δύο παίκτες (Νούνιες, Κόλα), σίγουροι θεωρούνται άλλοι δύο (Γερολέμου, Μπάμπης) και από κει και πέρα δεν γνωρίζει…
Η λαρισινή ομάδα χθες είχε σε όλο τον αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού, πέτυχε ένα γκολ, αλλά δεν δημιούργησε πολλές τελικές προσπάθειες. Στο 78’ λίγο έλειψε να έχουμε επανάληψη του αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟ Β 2-2 όταν ο Θεοδωρόπουλος έκανε εκπληκτική προσπάθεια σε σουτ του Μπελεβώνη.
Και ήταν η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενουμένων που κέρδισαν ένα και μοναδικό κόρνερ στο 90’+2, που έφερε ταραχή και τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην άμυνα της ΑΕΛ, αλλά χωρίς να συμβεί το απρόοπτο…
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πρέπει να «καθαρίζει» αυτά τα παιχνίδια νωρίς και να μην διακινδυνεύει να χάσει βαθμούς στο τέλος. Χθες έπαιξε φορ ο Κούστα, ο Όγκμποε ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, ενώ ο Πεντρόσο χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά σε αυτή τη θέση. Χρήσιμη η αλλαγή του Τσουμάνη που κράτησε υποδειγματικά την μπάλα στο τέλος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με την αναμενόμενη αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Μακεδονικό ξεκίνησε η ΑΕΛ, αφού ο Μαξιμένκο πήρε τη θέση του τιμωρημένου Πλέγα.
Ο Γιάννης Ταουσιάνης ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Κοσσονού (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Θωμαΐδη και πιο μπροστά τους: Αντράντα, Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ στην επίθεση τους: Μαυριά (δεξιά), Κούστα, Πεντρόσο (αριστερά).
Η ομάδα της Βέροιας ξεκίνησε με 4-2-3-1, αφού ο νέος τεχνικός Σπύρος Μπαξεβάνος χρησιμοποίησε τον Βενετικίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Ντουμάνη (δεξιά), Στίκα, Περδίκη (σέντερ μπακ), Κολλαρά (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπλέτσα και Μασούρα, ενώ πιο μπροστά τους: Μπουκουβάλα (δεξιά), Μπελεβώνη, Μπουόλι (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ιωάννου.

 

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ…
Το πρώτο σουτ του αγώνα το έκανε η Βέροια με τον Μπελεβώνη στο 2’ έξω από τη μεγάλη περιοχή που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος. Από κει και πέρα η ΑΕΛ κυριάρχησε, αλλά χωρίς να δημιουργεί φάσεις.
Μια σέντρα-σουτ του Καλουτσικίδη στο 8’ κατέληξε άουτ και στο 25’ με ένα σουτ του Πεντρόσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγινε το 1-0, που θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ πρόσεχε τα μετόπισθεν, αλλά ήταν ακίνδυνη μπροστά… Μια φορά μόνο ο Κούστα βρέθηκε μόνος προ του Βενετικίδη. Δεν έκανε καλό κοντρόλ και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Βέροιας.
Ο προπονητής της Βέροιας μπήκε πρώτος στο παιχνίδι των αλλαγών, αλλά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα. Στο 64’ ο Αντράντα έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ από το σημείο του πέναλτι ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
Η Βέροια κάπου σε εκείνο το σημείο μη έχοντας να χάσει τίποτα αρχίζει και δείχνει απειλητική. Στο 68’ ο Ελευθεριάδης σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ, για να απαντήσει η ΑΕΛ στο 75’ όταν ο Μιλτιάδης έδωσε μπαλιά στον Νίνο και αυτός μέσα από τη μεγάλη περιοχή με σουτ στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βέροιας.
Στο 78’ ήταν η ώρα του Θεοδωρόπουλου όταν ο Μπελεβώνης κάνει ένα καταπληκτικό σουτ και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ κάνει μια εξίσου εκπληκτική απόκρουση, κρατώντας το μηδέν.
Ο κύκλος των φάσεων έκλεισε με ένα σουτ στο 83’ του Μιλτιάδη που έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από δεξί κάθετο δοκάρι του Βενετικίδη.
Από κει και πέρα δεν υπήρχε φάση αλλά άγχος από την ΑΕΛ να κρατήσει τη νίκη που φαινόταν σε κάθε προσπάθεια.
Το 1-0 ήταν δίκαιο και οι τρεις βαθμοί κάλυψαν κάθε αδυναμία…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ήταν ο Κοσσονού που έκανε πολύ καλή δουλειά. Ο Θεοδωρόπουλος αλάνθαστος, ο Καλουτσικίδης δεν πήγε άσχημα, όπως και τα δύο σέντερ μπακ Ηλιάδης και Μαξιμένκο. Από τον Θωμαΐδη περιμένουμε περισσότερα, όπως και από τον Κ. Παπαγεωργίου. Ο Αντράντα δεν ήταν άσχημος, είχε και μια ωραία προσπάθεια.
Ο Μαυριάς στο πρώτο μέρος πολύ καλός, όταν έπεσε είχε πτώση όλη η ομάδα. Ο Πεντρόσο σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ ο Κούστα καλός στο πρώτο μέρος. Από τις αλλαγές φάνηκαν ο Μιλτιάδης και ο Τσουμάνης.
Από τη Βέροια καλύτεροι οι: Μπουκουβάλας, Μπελεβώνης, Στίκας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αγχωμένος ήταν ο διαιτητής Τομάρας από τον Σύνδεσμο Θράκης αφού είχε την παρουσία του αρχιδιαιτητή Μπένετ. Δεν έκανε κανένα λάθος ούτε βέβαια υπήρξε κάποια αμφισβητούμενη φάση. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Σακκάς (Θεσσαλίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κοσσονού, Μαυριάς, Τσουμάνης, Μασούρας, Μπουκουβάλας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου (86’ Τσουμάνης), Αντράντα (70’ Μιλτιάδης), Πεντρόσο, Μαυριάς (59’ Νικολιάς), Κούστα (70’ Νίνο).
ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Μπλέτσας (56’ Ελευθεριάδης), Στίκας, Περδίκης (79’ Ισαακίδης), Μασούρας, Κολλαράς, Μπουόλι, Ιωάννου (46’ Γιουκούδης), Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ:
Δύο συν έναν παίκτες

«Η διάθεση και η πρόθεσή μας είναι να ενισχυθούμε με ακόμα δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή και ίσως κι έναν ακόμα μεσοεπιθετικό». Αυτή ήταν η απάντηση του τεχνικού της ΑΕΛ Γιάννη Ταουσιάνη όταν ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά της ομάδας, ενώ για το παιχνίδι με τη Βέροια είπε τα εξής: «Ήταν μία αγχωτική νίκη, έτσι γίνεται όταν το σκορ είναι ρευστό, αλλά ήταν νίκη και εμείς αφενός θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο και μία ομάδα που θα μας χορταίνει με ποδόσφαιρο, σαφώς, αφετέρου οφείλουμε να αποκτήσουμε και παθολογική αρρώστια με τις νίκες, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία της ΑΕΛ, οι στόχοι της και η δυναμική της. Οπότε σαφώς είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί που αποκτήσαμε σήμερα, σ’ ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο είδαμε σε ικανοποιητικό ποσοστό την εφαρμογή πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα. Να δημιουργούμε επιθέσεις, να τις χτίζουμε, να έχουμε ηρεμία, υπομονή και συγκέντρωση σε πλάνο επιθετικό που δουλεύουμε όλο αυτόν τον καιρό, το διάστημα που είμαστε με τα παιδιά κι αν είχαμε έτσι λίγο καλύτερες λύσεις στο επιθετικό τρίο, σ’ αυτό το διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ίσως να είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αντίστοιχη. Ενδόμυχα, γιατί έτσι μόνο μπορώ να το μεταφράσω, αισθάνομαι ότι είχαμε μία πίεση, που δεν μας άφησε να είμαστε το ίδιο ήρεμοι, το ίδιο ψύχραιμοι στο παιχνίδι μας και μπήκαμε περισσότερο σ’ ένα αγχωτικό, περισσότερο σ’ ένα άναρχο παιχνίδι. Και από αυτό το δεύτερο ημίχρονο, το μόνο που μπορώ να κρατήσω και το οποίο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, είναι η θέληση που έχουνε τα παιδιά και το πάθος και η αποφασιστικότητα, τουλάχιστον να κερδίσουνε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια, εκτός από τους ποδοσφαιριστές, γιατί δείχνουν σαν νοοτροπία πολύ θετικά πράγματα, να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος μας στήριξε πάρα πολύ σήμερα. Την αισθανθήκαμε τη στήριξη του κόσμου και την έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη. Είναι μία αμφίδρομη σχέση αυτή, της ομάδας και του κόσμου. Ξέρω ότι θέλουν χαρές από την ομάδα κι εμείς θέλουμε τη στήριξή τους, όπως έγινε σήμερα για να ανταποδώσουμε χαρές. Γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα χρέος απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε επιπλέον. Έχουμε τώρα μπροστά μας το ρεπό, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και νομίζω ότι έρχονται και καλύτερες μέρες γιατί έχουμε επιστροφές κάποιων ποδοσφαιριστών, καθώς και προσθήκες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε σ’ αυτές τις μέρες εξοικείωση με τους παίκτες και καλύτερο ρυθμό. Αυτά».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ:
Θέλεις τέτοιες διαιτησίες…

«Νομίζω το είδατε και εσείς, δεν υπήρχε παράπονο από κανέναν. Πραγματικά θέλεις τέτοιες διαιτησίες, όχι μόνο εκτός έδρας, αλλά και στην έδρα σου. Να ζητάμε το φυσιολογικό για κάποιους άλλους, αυτό που δεν είναι φυσιολογικό εδώ στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές υπάρχουν τα παράπονα. Εμείς νομίζω θέλουμε τέτοιες πραγματικά διαιτησίες. Να πούμε ότι δεν έγιναν και κάποιες φάσεις αμφισβητούμενες. Παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και αυτό, να δεις και εκεί πέρα την απόφαση που παίρνει ένας διαιτητής. Πραγματικά εγώ δίνω συγχαρητήρια στην τριάδα αυτή για τη σημερινή τους απόδοση».
Αυτή ήταν η απάντηση του τεχνικού της Βέροιας Σπύρου Μπαξεβάνου σχετικά με τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα, παρουσία του αρχιδιαιτητή κ. Μπένετ.
Για το παιχνίδι είπε: «Εντάξει δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, η οποία έχει σαν στόχο τον πρωταθλητισμό, μία ομάδα που είχε και την αύρα από το προηγούμενο παιχνίδι, από την εκτός έδρας νίκη. Ήθελε οπωσδήποτε το αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα το θέλαμε και εμείς. Νομίζω δίκαια κέρδισε η ομάδα της ΑΕΛ. Ήταν ένα παιχνίδι που γενικά νομίζω, μέχρι τη στιγμή που μπήκε το γκολ, δεν κινδυνεύσαμε, αν και η ΑΕΛ είχε την άκαρπη υπεροχή. Νομίζω είχε μια τελική σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, για το δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω φοβηθήκαμε, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα λίγο στα πόδια μας, να δώσουμε λίγο περισσότερες ανάσες, να πάμε να διεκδικήσουμε πράγματα μπροστά στην επίθεση. Τη στιγμή που κερδίζαμε την μπάλα, τη χάναμε γρήγορα, δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση να την κρατήσουμε. Νομίζω αυτό άλλαξε λίγο στο δεύτερο. Ηρέμησαν λίγο τα παιδιά στο ημίχρονο. Είπαμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πρέπει να παίξουμε. Νομίζω είναι ένα κομμάτι στο οποίο θέλουμε να έχουμε ηρεμία σαν ομάδα και να προσπαθήσουμε να το βάλουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τη στιγμή μας. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΛ, δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας πρέπει να πάμε να το κερδίσουμε για να αρχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass