Πρόκριση στα πέναλτι για τον Αχιλλέα Φαρσάλων με πρωταγωνιστή τον Σταυράκη

ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΠΟΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ «FAIR PLAY» - Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΜΟΛΙΚΑ - ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 12:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε μια αναμέτρηση που είχε γκολ, πέναλτι και αγωνία, ο Αχιλλέας Φαρσάλων κέρδισε το εισιτήριο για τη Γ’ Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ, κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Κιλελέρ με 3-1 στα πέναλτι (1-1 κ.α.), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Άγγελο Σταυράκη, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Κώστα Νεμπεγλέρα.

Με την ομάδα των Φαρσάλων έκανε χθες ντεμπούτο ο επιτελικός μέσος Λεονάρντο Τσατσελάρι, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Τύρναβο.
Στο πρώτο μέρος ο Αχιλλέας πατούσε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 15’ όταν ο Κερμελίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από όμορφη πάσα του Καραμπούζη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, όπως και στο 22’ με τον Καραλούλη. Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 38’ όταν ο Λάιος από τα αριστερά έκανε συρτή πάσα, η μπάλα κατέληξε στον Γκαραλιάκο, ο οποίος βρέθηκε σε απόσταση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.
Στο 40’ ο Βαγενάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Κουβελά, όμως σούταρε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αετόπουλου στο 42’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαραλιάκου.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αχιλλέας Φαρσάλων κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Κερμελίδης πάτησε περιοχή από τα δεξιά, «έσπασε» έξυπνα στον Παπακωνσταντίνου και αυτός με συρτό πλασέ νίκησε τον Κουτσιρίμπα (1-0).
Από το 65’ και μετά οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα ανέβασαν στροφές και στο 77’ ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση. Ο Μπαρούτας έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Τζέκα με κεφαλιά έγραψε το 1-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του αγώνα.

 

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Τη διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Αναλυτική η σειρά: Καραλούλης 0-0 (απέκρουσε ο Κουτσιρίμπας), Χασομέρης 0-1, Κερμελίδης 1-1, Αργύρης 1-1 (άουτ), Τσατσελάρι 2-1, Τζέκα 2-1 (απέκρουσε ο Σταυράκης), Λάιος 3-1, Πανταζής 3-1 (απέκρουσε ο Σταυράκης).
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αντωνίου, με βοηθούς τους κ. Μάνο και Δεδικούση.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Κ. Νεμπεγλέρας): Σταυράκης, Κούλπας, Χατζηλιάδης, Καραμπούζης, Αετόπουλος (89’ Γκόλτσιος), Λάιος, Γκαραλιάκος (57’ Τσατσελάρι), Καραλούλης, Παπακωνσταντίνου (74’ Φουρίκης), Πασσιάς, Κερμελίδης.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κ. Κατσαράς): Κουτσιρίμπας, Τσακίρης, Αντωνίου, Μπαρούτας, Πανταζής, Γκουγκουλιάς, Παπαγεωργίου (86’ Ντιντής), Χασομέρης, Αναγνώστης, Βαγενάς (63’ Φασούλας), Κουβελάς (57’ Τζέκα)
Γ. Γκαντέλος

 

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Συναρπαστικό (αλλά και με ένταση) φινάλε είχε το χθεσινό παιχνίδι στο Δαμάσι όπου ο Π.Ο. Ελασσόνας πήρε τη νίκη με 2-1, μετά από ανατροπή που επετεύχθη στις καθυστερήσεις, απέναντι στον Δαμασιακό που εξέφρασε πολλά παράπονα για το ότι οι φιλοξενούμενοι δεν τήρησαν το «fair play» στο νικητήριο γκολ που ξεκίνησε από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ενώ παράλληλα υποστήριξαν ότι ο παίκτης του Π.Ο.Ε. πήρε την μπάλα με το χέρι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στο παιχνίδι και προσωρινή διακοπή.
Ο Δαμασιακός που κοίταξε κατάματα τον κατά μία κατηγορία αντίπαλό του (μάλιστα ο τεχνικός των γηπεδούχων Φ. Πλίτσης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες) προηγήθηκε στο 21’ με τον Δημητρέλη με κοντινό πλασέ.
Με το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία κρίθηκαν τα πάντα.
Αρχικά ο Ιγγλέζος στο 70’ είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 81’ ο ίδιος παίκτης, μετά από κεφαλιά πάσα του Νταμπώση με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο 90’+3’ όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Νταμπώση, ο Κουκούλης πήρε την μπάλα και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (στο σημείο αυτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Οικονόμου).
Στο 90’+7’ ο Δαμασιακός άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Κυριάκος με φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Δεληγιάννη, με βοηθούς τους κ. Ρουπέλα και Κοντογιώργο.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Φ. Πλίτσης): Γεωργούλας, Μπακαΐμης Στ., Μουσιάρης Θ., Καρακάνος, Οικονόμου, Μουσιάρης Δ., Δεληχάς, Κυρατζής, Λέτσιος (94’ Μπακαΐμης Χρ.), Κυριάκος, Δημητρέλης (72’ Πέτρου).
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ε. Κολιός-Γ. Καλέτκης): Πέρπερας, Κακάμης, Νταμπώσης, Λαγός, Μπαγιώτας (46’ Περτζιόνι), Κοντοθανάσης, Καραγκούνης, Τσάτσος (73’ Κουκούλης), Κωστούλας, Καραμούλας (64’ Ιγγλέζος), Μουλτσιάς (34’ λ.τ. Γκαμπέτας).

 

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Το γκολ του Κόκκινου στο 36’ αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στον Σμόλικα Φαλάνης απέναντι στην κατά μία κατηγορία μικρότερη, αλλά ανταγωνιστική ΑΕΛ (0-1). Δυνατό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις δικές τους καλές στιγμές, χάνοντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι. Παρά τη διαφορά κατηγορίας η ΑΕΛ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και κοίταξε στα μάτια τον πιο έμπειρο αντίπαλό της.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 18’ με τον Ντερπιέτρι, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ στο 34’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουγκίδη ο Ράπτης έπιασε την κεφαλιά, για να διώξει προ της γραμμής ο Θ. Ντανίκας.
Τελικά στο 36’ σε μία ανύποπτη φάση ο έμπειρος Κόκκινος μετά από μπαλιά του Ζιώγα πρόλαβε με το κεφάλι την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και έγραψε το 0-1.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 50’ με τον Ντερπιέτρι και στο 89’ με τον Κουτσούμη, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλές στιγμές στο 60’ με τον Μπιώτη και στο 88’ με τον Μακρή, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βασιλός με βοηθούς τους κ. Δ. Κοτούμπα και Κακάνη.
ΑΕΛ (Χρ. Γκάτας): Κυριαζής, Μπόρος (76’ Φούντογλου), Γκουγκίδης, Καλαπανίδας, Ράπτης, Κατσάρας, Σαΐτης (65’ Τασίκας), Χαζιζάι (83’ Μακρής), Μπιώτης, Γκατής, Βελετάνης (83’ Νιάμας).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Παπανικολάου): Παπαγιάννης, Ρ. Ντανίκας, Θ. Ντανίκας, Πατσής, Γκιόνα, Γούτος, Νιερπιέτρι, Μπάκος (57’ Κουτσούμης), Κόκκινος (57’ Πόνηρος), Χαζίζι (83’ Λιάνος), Ζιώγας.

 

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Νίκη με ανατροπή για τη Δόξα Βλαχογιαννίου η οποία επικράτησε του Δασοχωρίου με 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 1ο κιόλας λεπτό εκμεταλλευόμενοι λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 22’ ο Νέτζο, ενώ στο 39’ ο Μ. Γκουρομπίνος έγραψε το 1-2 και έβαλε σε θέση οδηγού τη Δόξα.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 73’ ο Γελαλής, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη της ομάδας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δόξα ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς αλλαγή, ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι ομάδες όταν τα παιχνίδια είναι μεσοβδόμαδα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γρηγοριάδης, με βοηθούς τους κ. Ζαχαρό και Μπλιώνα.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χάρ. Νούσιας): Μιγδάνης, Παπανικολάου, Γκουρομπίνος Μ., Παληγιάννης, Κυπαρίσσης, Λάκης, Γελαλής, Φακίτσας, Γκουρομπίνος Δ., Νέτζο, Πέτρου.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Δαμασιακός-Π.Ο. Ελασσόνας    1-2
Δασοχώρι-Βλαχογιάννι    1-3
3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΛ-Σμόλικας    0-1
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αχιλλέας Φ.-Κιλελέρ    3-1 πέν. (1-1 α.α.)

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αργυροπούλι-Οικονόμος    1-2
Δασοχώρι-Βλαχογιάννι    1-3
Δρυμός-Ευαγγελισμός    0-4
Δαμασιακός-Π.Ο.Ε.    1-2
Αμπελωνιακός-Τύρναβος    0-7
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλήνη-Συκούριο    0-3
Αετόλοφος-Δωτιέας Αγιάς    1-7
Αιγάνη-Μακρυχώρι    1-0
Φιλοκτήτης-Μελισσοχώρι    0-1
Γλαύκη-Γόννοι    6-5 πέν. (1-1 κ.α.)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αμπελόκηποι -Πελασγιώτιδα    1-0
ΑΕΛ-Σμόλικας    0-1
Φαλανιακός – Δήμητρα Γιάνν.    4-3
πέν. (1-1 κ.α.)
Ανθούπολη – Λαρισαϊκός    5-2
*Προκρίθηκε άνευ αγώνα η Αστραπή ΝΠ.
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αχιλλέας Φ.-Κιλελέρ     3-1 πέν. (1-1 κ.α.)
Χαλκιάδες-Μαυροβούνι    0-2
Ναρθάκι-Τερψιθέα    1-3 πέν. (3-3 κ.α.)
Βούναινα-Άγ. Ανάργυροι    2-0
* Προκρίθηκε άνευ αγώνα ο Παναγροτικός.

 

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΦΑΣΗΣ
Στη Γ’ φάση του θεσμού συνεχίζουν οι εξής 20 ομάδες:
1ος Όμιλος: Οικονόμος, Βλαχογιάννι, Ευαγγελισμός, Π.Ο. Ελασσόνας, Τύρναβος
2ος Όμιλος: Συκούριο, Δωτιέας Αγιάς, Αιγάνη, Μελισσοχώρι, Γλαύκη
3ος Όμιλος: Αμπελόκηποι, Σμόλικας, Φαλανιακός, Ανθούπολη, Αστραπή Ν.Π.
4ος Όμιλος: Αχιλλέας Φ., Μαυροβούνι, Τερψιθέα, Βούναινα, Παναγροτικός
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τις επόμενες ημέρες (υπάρχει το ενδεχόμενο αύριο Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας).
Στη Γ’ φάση θα γίνει κλήρωση για το ποιες τρεις ομάδες σε κάθε Όμιλο θα προκριθούν άνευ αγώνα και ποιο θα είναι το ζευγάρι που θα αγωνιστεί, ούτως ώστε στη Δ’ φάση σε κάθε όμιλο να υπάρχουν τέσσερις ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass