Δεύτερη νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2023 10:01

Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, έπειτα από τη νίκη του με σκορ 2-0 επί της Καλαμάτας στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι «ασπρόμαυροι», που είχαν επιβληθεί των Μεσσήνιων με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς, έφτασαν στη νέα νίκη χάρη σε δύο γρήγορα τέρματα του Μπράντον Τόμας (11’, 13’). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όλα δείχνουν πως θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πρώτο ματς για τους «16» είχε επιβληθεί με 3-0 του Βόλου στη Λεωφόρο.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).
Κίτρινες: Νάρεϊ – Μπενίτες.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης/72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (31’ Ρικάρντο), Μπράντον.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Βασιλόγιαννης), Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Κωνσταντινόπουλος).
*Διά... πυρός και σιδήρου η Λαμία νίκησε με 2-1 την Καλλιθέα στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» και με συνολικό σκορ 3-2 (μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Αθανάσιος Διάκος»), έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Μανούσος και Μαρτίνεθ έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα της Φθιώτιδας, με την Καλλιθέα να μειώνει με τον Νίλι, αλλά να μη βρίσκει γκολ ισοφάρισης για να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Στα προημιτελικά η Λαμία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος (2-2 το πρώτο παιχνίδι).
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).
Κίτρινες: Κολτσίδας, Λάσκαρης - Τσιλούλης, Μαρτίνεθ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79’ Ρέντζας), Μπουλούλης (80’ Δούμτσης), Σαντάνα (58’ Λάσκαρης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80’ Τσιντώνης).
ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58’ Γκοράνοβ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58’ Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68’ Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58’ Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79’ Γιακουμάκης), Μανούσος.
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται ήδη για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα προημιτελικά. Οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ έχουν στα υπέρ τους και το 2-0 επί της Καλαμάτας, αλλά και το ότι η ρεβάνς είναι στην Τούμπα. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν την παρθενική ήττα στη σεζόν, το 1-0 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας ως «εφόδιο» κόντρα στον ντεφορμέ Βόλο το 3-0 της Λεωφόρου.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τον Ολυμπιακό και τον Άρη που όλα δείχνουν πως θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι στη διοργάνωση. Αναλυτικά το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) και οι διαιτητές των αναμετρήσεων:
ΣΗΜΕΡΑ
Άγιος Νικόλαος - Απόλλων Παραλιμνίου (2-2): Κάτοικος, Τσολακίδης, Μαραθωνίτης.
Βόλος - Παναθηναϊκός(0-3): Αγγελάκης, Σινιοράκης, Βεργέτης.
ΑΕΚ - Κηφισιά (2-0) Ευαγγέλου, Απτοσόγλου, Κολλιακός.
Ατρόμητος - Ολυμπιακός (1-4) Τζοβάρας, Νικολακάκη, Κόλλιας.
Άρης - Λεβαδειακός (2-1): Τσετσίλας, Κούλα, Κωνσταντίνου.
ΑΥΡΙΟ
Απόλλων Πόντου - Πανερραϊκός (0-3) Ματσούκας, Τζιώτζιος, Καραγιάννης.
*Σε αυτήν τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δύο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.
*Υπενθυμίζεται πως τα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν ως εξής:
Νικητής Καλαμάτα-ΠΑΟΚ VS Παναθηναϊκός-Βόλος
Νικητής Ολυμπιακός-Ατρόμητος VS Λεβαδειακός-Άρης
Νικητής Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος VS Λαμία-Athens Kallithea FC
Νικητής Κηφισιά-ΑΕΚ VS Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου
Η ολοκλήρωση της πρώτης χειμερινής μεταγραφής του Α.Ο. Τρίκαλα, απ’ ό,τι φαίνεται είναι γεγονός και πρόκειται για τον πολύπειρο αμυντικό Νίκο Καρανίκα, που εδώ και καιρό είχε έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Παναγιώτη Μαντζανά.
Ωστόσο, χθες είχαμε την ολοκλήρωση της μεταγραφής, με τον παίκτη να λαμβάνει και την καθιερωμένη προκαταβολή και απομένει η ανακοίνωσή του από την ομάδα, ενώ θα δώσει κανονικά το «παρών» στην προπόνηση της Τετάρτης (σήμερα Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό).
Μετά τον Καρανίκα, σειρά παίρνει ο Νίκος Κρητικός, με τον έμπειρο μέσο να έχει συμφωνήσει και αυτός κατ’ αρχήν με τους κυανέρυθρους και εκτός απροόπτου η τριπλέτα των μεταγραφών θα ολοκληρωθεί με τον Σταύρο Βαταμίδη.
Να σημειωθεί ότι ο Καρανίκας θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Απόλλωνα Πάργας, ενώ για τους Κρητικό και Βαταμίδη θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου και εκείνοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass