Η Λάρισα αγκάλιασε το σκάκι

ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 11:25

Η Λάρισα αγκάλιασε το σκάκι και τα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας (ιδρύθηκε το 1959) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που έγιναν σε αίθουσα συνεδρίων της ΔΕΥΑΛ.


Στα αγόρια νικητής αναδείχθηκε ο σκακιστής της Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, Μαγκαλάκης Στέφανος με 7,5/9 και ακολούθησαν ο Χαρτοφύλακας Σπύρος της Ευβοϊκής Ε.Σ. με 7/9 και ο Σταματίου Ροδόλφος του Φυσιολάτρη με 6,5/9.
Στα κορίτσια νικήτρια αναδείχθηκε η Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ της Ευβοϊκής ΕΣ με 7,5/9, δεύτερη η Τσαπάκη Ασημένια του ΟΦΗ με 6/9 και τρίτη η Αθανασίου Σουμελά της Ευβοϊκής ΕΣ με 6/9.
Να αναφέρουμε εδώ ότι με 6/9 στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν και οι αδερφές Αλεξανδρή, Δήμητρα και Βασιλική, αλλά υστερούσαν στα κριτήρια ισοβαθμίας.
Θετικά ήταν τα δείγματα των Λαρισαίων σκακιστών που δείχνουν ότι το άθλημα στη θεσσαλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε άνοδο.
Την καλύτερη (10η θέση) κατέλαβε ένας νέος παίκτης του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας, ο Γιώργος Μπουγάς μόλις 12 ετών, που μένει στον Βόλο αλλά ανήκει στον λαρισινό σύλλογο.
Απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένα από τα ισχυρά ταλέντα που βγαίνουν από τη Θεσσαλία τελευταία, κατάφερε να κάνει 5.5/9 και κέρδος 165 μονάδες ELO.
Την 20ή θέση κατέλαβε ο ‘’παλιός ‘’ πλέον της νεανικής ομάδας του συλλόγου Γιαννόπουλος Βασίλειος με 4.5/9 και κέρδος 90 μονάδες ELO.
Έδειξε τη διαρκή του άνοδο και σε αυτό το τουρνουά και με λίγη προσοχή παραπάνω μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Ο σύλλογος περιμένει από αυτόν πολλά στο μέλλον.
Την 27η θέση πήρε άλλη μία από τις νεανικές μεταγραφές του Σ.Σ.Λ, ο Βολιώτης Κούντριας Κοσμάς-Ιωάννης που πάλεψε σκληρά σε όλες τις παρτίδες και τελείωσε με 4/9 και κέρδος 27 μονάδες ELO.Το μέλλον του ανήκει και με σκληρή δουλειά θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα.
31ος τερμάτισε ο ‘’Τζεπέτο’’ Τσελέπης Ιωάννης. Ξεκίνησε δυναμικά το τουρνουά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και όταν έκανε μια σημαντική νίκη που τον τόνωσε ψυχολογικά, τον χτύπησε μία ίωση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το τουρνουά στους τελευταίους δύο γύρους. 2/6 για τελικά και ένα ΒΥΕ (3/7) και κέρδος 12 μονάδες ElO.
Ο Τζεπέτος είναι πεισματάρης και πιστεύουν όλοι ότι θα επανέλθει δυναμικά στα επόμενα τουρνουά μιας και μας έχει δείξει πόσο δυνατά μπορεί να παίξει. Η εξέλιξή του αναμένεται με ενδιαφέρον.
34η και 35η θέση πήραν ο Πετκάκης Οδυσσέας και ο Προβίδας Κωνσταντίνος. Δύο παιδιά που ξεκίνησαν το σκάκι εν μέσω covid και ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη η εξέλιξή τους λόγω έλλειψης δια ζώσης παρτίδων.
Πάλεψαν τις παρτίδες τους, πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και με δουλειά και πολλές παρτίδες ακόμα θα έρθει και η σκακιστική άνοδος.
Στα λαρισινά κορίτσια την καλύτερη θέση (18η) με πολύ καλή εμφάνιση πήρε η Φαρσαλινή Αγγελακοπούλου Ιωάννα που άφησε για λίγο το διάβασμα της Γ’ Λυκείου και μετείχε για να στηρίξει στο τουρνουά την ομάδα της χωρίς καμία προπόνηση! Το τελικό 4.5/9 και κέρδος 54 μονάδων ELO κρίνεται άκρως ικανοποιητικό.
Την 21η θέση κατέλαβε το ‘’τυπάκι’’ της ομάδας η Πετκάκη Δανάη που πάλεψε σκληρά όλες τις παρτίδες της και δείχνει καλά σημάδια για το μέλλον. Με σκληρή δουλειά η σκακιστική άνοδος είναι σίγουρη. Αποτέλεσμα 4/9 και κέρδος 32 μονάδες ELO. Σίγουρα θετικά μηνύματα.
Ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας ευχαριστεί τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη Απόστολο που έδωσε το «παρών» στην τελετή λήξης, τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δεληγιάννη Δημήτριο για την παρουσία του τόσο στην τελετή έναρξης, όσο και στην τελετή λήξης και φυσικά για τη συνολική του βοήθεια στην προώθηση του σκακιού στη Λάρισα, τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας κ. Τοζάρο Χρήστο για την παρουσία του στην τελετή λήξης, τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει, τη ΔΕΥΑ Λάρισας και τον διευθυντή κ. Σαββοργινάκη Δημήτριο για την παραχώρηση του συνεδριακού χώρου της, τους χορηγούς Όλυμπος - Αφοί Παπαγιάννη και το Las Ramblas_coffeebar.
Ευχαριστίες εκφράζονται για το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδος για την ευγενική παραχώρηση δώρων για τα μικρότερα παιδιά της διοργάνωσης, μολυβιών και γενικά για τη στήριξή του σε όλες τις διοργανώσεις πανελλήνιες ή μη.
Άξιο αναφοράς είναι το βραβείο ήθους που ήταν μία σκακιέρα που δόθηκε στον αθλητή Σουκαριέ Ζορζ για την αντιμετώπιση και τη στήριξη στον αντίπαλό του. Αυτές είναι οι όμορφες στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός και που θα πρέπει να τις θυμούνται όλοι.
Τέλος ο Σκακιστικός Σύλλογος Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, τους γονείς αυτών για την υπομονή τους και όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση με οποιονδήποτε τρόπο και να ζητήσει την κατανόηση για οποιαδήποτε λάθη που ίσως έγιναν κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε οργανωτικό κομμάτι ή σε αγωνιστικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass