Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε εφιάλτη...

*Για τον Απόλλωνα Λάρισας που προηγήθηκε 1-0, αλλά έχασε από τη Νίκη Βόλου 4-1 *Πέναλτι απέκρουσε ο 18χρονος Μπακαρός και το σκορ άνοιξε ο Καλούσης *Εξελίξεις αναμένονται εντός των ημερών για τους «κυανόλευκους», που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2023 11:39

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Δύο διαφορετικά ημίχρονα είδαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ο αποδυναμωμένος Απόλλων Λάρισας στο πρώτο προηγήθηκε με 1-0, αλλά στην επανάληψη έχασε από την ανώτερη Νίκη Βόλου, με σκορ 4-1.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2 και για τη λαρισινή ομάδα το πρώτο μέρος ήταν ιδανικό, καθώς στο 24’ προηγήθηκε 1-0 με τον Καλούση, στο 40’ ο 18χρονος Κώστας Μπακαρός απέκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά, αλλά στην επανάληψη το όνειρο έγινε… εφιάλτης.
Αρχικά ο Γαβριηλίδης ισοφάρισε στο 49’ σε 1-1, ενώ στη συνέχεια ο Μιράντα έβαλε τη Νίκη μπροστά στο σκορ (1-2), στο 56’. Το 1-3 πέτυχε ο Ροχάνο στο 81’ και το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Γαβριηλίδης με δυνατό, μακρινό σουτ, στο 90’+4’.
Ήταν η 5η συνεχόμενη ήττα για τους «κυανόλευκους» και πληροφορίες κάνουν λόγο πως αναμένονται εξελίξεις εντός των ημερών, για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα σχέδια της διοίκησης, ποια είναι τα μεγάλα εμπόδια, τα οποία χρειάζεται να ξεπεραστούν και οφείλουμε να σεβαστούμε όλες τις ενέργειες που γίνονται, καθώς ο ιστορικός σύλλογος της Φιλιππούπολης βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.
Για να μη δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα, θα περιμένουμε επίσημα τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν και μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες στην ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα δείξουν αν η ομάδα έχει ελπίδες για να επιβιώσει ή αν έρθουν τα χειρότερα, που απευχόμαστε.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Βαγγέλης Στουρνάρας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.
Τερματοφύλακας έπαιξε ο Μπακαρός, δεξιά στην άμυνα ο Καλούσης, αριστερά ο Αυλωνίτης, σέντερ μπακ ήταν ο Ποτόσογλου και ο Κλιγγόπουλος, αμυντικά χαφ ο Χαλάτσης και ο Κοτσιανούλης, πιο μπροστά ο Μπαλογιάννης δεξιά, ο Ντουλγκέροφ αριστερά, δεκάρι ο Σιατραβάνης και σέντερ φορ ο Ζαχαράκης.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Νίκης Βόλου Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα του με σύστημα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς, δεξιά στην άμυνα ο Τοπαλίδης, αριστερά ο Δημητρίου, σέντερ μπακ ήταν ο Ανδρέου με τον Δεληζήση, αμυντικό χαφ ο Κυριακίδης, δύο οκτάρια ήταν ο Τσουκαλάς με τον Γαβριηλίδη, πιο μπροστά ο Μορέιρα αριστερά, ο Μιράντα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιαφά.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 17’ και ήταν για τη Νίκη Βόλου, όταν στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη ο Κλιγγόπουλος έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μπακαρού. Στην προηγούμενη φάση το σουτ του Μορέιρα μέσα από την περιοχή κόντραρε σε αμυντικό του Απόλλωνα.
Στο 20’ ο Αυλωνίτης έπεσε εντός περιοχής σε μαρκάρισμα του Μιράντα, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι και τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Όμως, στο 24’ οι «κυανόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Μπάγιτς και άνοιξαν το σκορ. Ο Σάββας Σιατραβάνης γέμισε στην περιοχή, ο Μπάγιτς φάνηκε ότι θα μπλοκάρει εύκολα στον αέρα και έπεσε πάνω στον Ανδρέου, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, με τον Χρήστο Καλούση που καιροφυλαχτούσε να τη σπρώχνει με το κεφάλι στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα, στο 27’, σε σουτ του Ανδρέου, απέκρουσε την μπάλα ο Ποτόσογλου σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μιράντα και στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη η μπάλα πέρασε άουτ.
Σε χλιαρό σουτ του Μπαλογιάννη στο 38’ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ο Μπάγιτς.
Και στο 40’, η Νίκη έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, καθώς μετά από συνεννόηση με τους βοηθούς του ο διαιτητής κ. Γιουματζίδης (Πέλλας) καταλόγισε πέναλτι υπέρ της βολιώτικης ομάδας, σε ανατροπή του Μιράντα από τον Κλιγγόπουλο, και ενώ αρχικά είχε δώσει φάουλ στη γραμμή. Ο Τσουκαλάς μετά από τρία λεπτά στο 43’ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μπακαρός έπεσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος πρώτου μέρους, αφού στο 45’ σε σέντρα του Σιατραβάνη από αριστερά, στο σουτ του Μπαλογιάννη, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς της Νίκης.
ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ
Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη και η Νίκη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με την είσοδο του Ροχάνο στη θέση του Μορέιρα έδειξε αμέσως τις προθέσεις της.
Στο 48’ σε σέντρα του Δημητρίου, στην κεφαλιά του Ροχάνο, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ντουλγκέροφ, αλλά αμέσως μετά στο 49’ έγινε το 1-1, μετά από σέντρα του Μιράντα και κεφαλιά του Γαβριηλίδη.
Η ανατροπή δεν άργησε, επίσης, να έρθει και συγκεκριμένα η Νίκη σκόραρε ξανά στο 56’, με τον Μπακαρό να μπερδεύεται με τον Αυλωνίτη και ο Μιράντα έσπρωξε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς τον κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια Απόλλωνα και στο 64’, από κόρνερ του Μιράντα, στην κεφαλιά του Ροχάνο, απέκρουσε πάνω στη γραμμή την μπάλα ο Αυλωνίτης.
Το ίδιο σκηνικό συνεχιζόταν και στο 67’, όταν σε σέντρα του Δημητρίου ο Ροχάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Από την πλευρά του Απόλλωνα, στο 79’ είχε μια πολύ καλή στιγμή, όταν σε δυνατό σουτ του Χουμόλι έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπάγιτς.
Και στο 81’ έγινε και το 1-3, με τον Μιράντα να εκτελεί το φάουλ, ο Γαβριηλίδης πέρασε στον Ροχάνο και αυτός με διπλή προσπάθεια πέτυχε το τρίτο γκολ της Νίκης.
Στο 85’ σε κοντινό σουτ του Σιατραβάνη απέκρουσε την μπάλα ο γκολκίπερ της Νίκης και τελικά στο 90’+4’, με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Γαβριηλίδης διαμόρφωσε το τελικό1-4.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής ήταν ο Μελέτης Γιουματζίδης (Πέλλας), ο οποίος κρίνεται για το αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε με καθυστέρηση σε βάρος του Απόλλωνα, μετά από συνεννόηση με τους επόπτες κι ενώ αρχικά είχε υποδείξει φάουλ. Συνεργάτες του ήταν οι κ. Τοροσιάδης και Τσεχελίδης (Μακεδονίας), που δεν είχαν προβλήματα και 4ος ο κ. Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Μπαλογιάννης (76’) και Τοπαλίδης (35’) και στο 40’, οι δύο γενικοί αρχηγοί  κ. Μπίζιος (Απόλλων Λάρισας) και Κουφογιώργος (Νίκη Βόλου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Στουρνάρας): Μπακαρός, Αυλωνίτης, Καλούσης, Ποτόσογλου, Κλιγγόπουλος (51’ λ.τ. Χουμόλι), Χαλάτσης, Κοτσιανούλης, Ντουλγκέροφ, Μπαλογιάννης (84’ Διβανές), Σιατραβάνης, Ζαχαράκης (73’ Νούσιος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Ανδρέου, Δεληζήσης, Τσουκαλάς (84’ Μέτσε), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (78’ Παναγιωτίδης), Μπρούνο Μορέιρα (46’ Ροχάνο), Μιράντα (84’ Κριμιζάς), Σιαφά (66’ Τζιώρας).
*Κι ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες και των δύο ομάδων παρέδωσαν μαθήματα φερ πλέι, καθώς είδαμε τον Μπάγιτς δύο φορές να προσπαθεί να βοηθήσει παίκτες του Απόλλωνα που ήταν πεσμένοι στο έδαφος, τον Μιράντα να δένει τα κορδόνια στο παπούτσι του Μπακαρού και τον γιατρό της Νίκης Βόλου να προσφέρει βοήθεια στο χέρι του Σιατραβάνη, στην κερκίδα ακούστηκαν και πάλι απαράδεκτα συνθήματα από φίλους της Νίκης Βόλου, σε βάρος των Λαρισαίων και της ΑΕΛ. Κάποιοι, ίσως, δεν γνωρίζουν πως είμαστε πλέον στο 2023 και τις δύο γειτονικές πόλεις ενώνουν πολλά και τις χωρίζουν πολύ λίγα. Τα συνθήματα υπέρ των ομάδων είναι απολύτως φυσιολογικά, όμως τα υβριστικά συνθήματα δεν δικαιολογούνται. Στο τέλος είδαμε, επίσης, πολύ όμορφες στιγμές, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον Στέλιο Βενετίδη να συζητάνε με τον Βαγγέλη Στουρνάρα, τους παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάσουν ευχές και τον ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Βαγγέλη Ανδρέου να συζητά με τον φροντιστή του γηπέδου, Παναγιώτη Δοξόπουλο, ευχόμενος ο Απόλλωνας -τη φανέλα του οποίου έχει φορέσει- να βρει τον δρόμο του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass