ΑΕΛ: Μπήκε σε πίεση…

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΗ ΑΤΥΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2023 11:15

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ ξεκίνησε ως ακλόνητο φαβορί στο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά τα τρία συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα τη φέρνουν πλέον σε δύσκολη θέση, αφού βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό και δύο πίσω από την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχουν και έναν αγώνα λιγότερο.

Πλησιάζουν και η Νίκη Βόλου με τον Μακεδονικό.
Τώρα, πλέον, η ΑΕΛ θα βρίσκεται με βαθμολογική πίεση για τα προσεχή παιχνίδια, ενώ ο προπονητής μίλησε για μεταγραφική ενίσχυση, που όμως μάλλον αργεί, όπως φαίνεται. Δεν υπάρχουν επιλογές, δεν υπάρχουν στόχοι που να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα, άγνωστο…
Η ουσία είναι πως ο Γιάννης Ταουσιάνης δήλωσε ότι η ομάδα χρειάζεται δεξί μπακ, σέντερ μπακ και σέντερ φορ. Σίγουρα με τρεις καλές προσθήκες η ομάδα θα βελτιωθεί, αλλά θα έπρεπε από νωρίς να είναι έτοιμο το μεταγραφικό πλάνο, αφού με βάση τους περιορισμούς που έχει η λαρισινή ομάδα οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες.
Δεν ξέρουμε αν η διοίκηση έχει στα χέρια της τις μεταγραφικές επιλογές, αλλά πρέπει να γίνει σύντομα. Ήδη πληροφορίες ανέφεραν για τον Θόδωρο Τσιριγώτη, ενώ φήμες χθες μιλούσαν για τον δεξί οπισθοφύλακα της ΑΕΚ Β’ Κώστα Σταμούλη, που έχει πέρασμα από τη Λαμία.
Ο Κώστας Σταμούλης είναι γεννημένος στις 29/10/2000 και αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ το 2014 και προηγούμενος σύλλογός του ήταν ο Αχαϊκός. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ το 2019 και το 2021 δόθηκε δανεικός για μισή σεζόν στη Λαμία. Έχει συμμετοχές σε αγώνες της Εθνικής Νέων. Έχει ύψος 1,73 και βάρος 67 κιλά.
Ο νεαρός μπακ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, υπογράφοντας μέχρι το 2023.
Επόμενος αντίπαλος είναι ο δυνατός και υπολογίσιμος Μακεδονικός που δείχνει μια συγκροτημένη ομάδα που κέρδισε χθες στη Βέροια με τη φερώνυμη ομάδα. Ο προπονητής σίγουρα θα έχει μια επιλογή επιπλέον αυτή του Θεοχάρη Ηλιάδη που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Γκοτζαμανίδης (πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΛ κατέθεσε έφεση για την ποινή των πέντε αγωνιστικών) και οι τραυματίες Όγκμποε και Μαξιμένκο. Δεν ξέρουμε αν αποθεραπευτεί ο Νικολιάς, ενώ σίγουρα θα έχουν περισσότερες δυνάμεις μετά την ίωση που τους ταλαιπωρούσε ο Αντράντα με τον Κούστα.
Η ΑΕΛ έχει πρόβλημα στην άμυνα (τρία συνεχόμενα παιχνίδια δέχεται από δύο γκολ), ενώ στην επίθεση έβαλε δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’ (2-2), που δείχνει ότι η επιθετική λειτουργία δεν ήταν άσχημη. Προχθές σκόραρε ένας αμυντικός, ο Καλουτσικίδης, ενώ ο Μαυριάς που είχε καιρό να αγωνιστεί το κατάφερε, έστω και με τη βοήθεια της τύχης.
Από δω και πέρα οι «βυσσινί» δεν έχουν πολλά περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, γιατί κινδυνεύουν και οι παίκτες να χάσουν την πίστη στον εαυτό τους, κάτι που θα τους δημιουργήσει ανασφάλεια στα επόμενα παιχνίδια.
Ευχάριστο είναι ότι είδαμε νέους παίκτες αγωνιζόμενους, τον Γλυνό και τον Γαρουφαλλιά, που μέχρι τώρα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Ο Γαρουφαλλιάς μέχρι τώρα είχε παίξει ένα παιχνίδι με έξι λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Γλυνός δεν είχε καμία. Ο Ζησούλης, επίσης, έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

 

ΤΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ
Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β’. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Μάρκος Νίνο και Σπύρος Γλυνός. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Γκοτζαμανίδης, για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, θα χάσει και τους αγώνες με Μακεδονικό (εκτός έδρας), Βέροια (εντός έδρας), Απόλλων Πόντου (εκτός έδρας) και Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός έδρας), ο Κώστας Πλέγας έφθασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό και θα χάσει τον εντός έδρας αγώνα με τη Βέροια, ενώ τέλος στο όριο με τρεις είναι ο Χάρης Θεοχάρης και ο Αμέτ Κοσσονού και την επόμενη φορά που θα αντικρίσουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ:
Κώστας Πλέγας    4
(θα εκτίσει με Βέροια)
Χάρης Ηλιάδης    3
Αμέτ Κοσσονού    3
Μάρκος Νίνο    2
Κώστας Παπαγεωργίου    1
Μάριος Όγκμποε    1
Γιώργος Μαϊδανός    1
Νίκος Γκοτζαμανίδης    1
Δημήτρης Θωμαΐδης    1
Κώστας Θεοδωρόπουλος    1
Πέτρος Καλουτσικίδης    1
Φαμπρίτσιο Πεντρόζο    1
Ηρακλής Γαρουφαλιάς    1
Σπύρος Γλυνός    1

 

ΧΡΗΜΑΤΑ
Τα πρώτα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ θα πάρουν οι ομάδες της Super League 2 (μπήκαν στον λογαριασμό της διοργανώτριας). Όπως είχε ειπωθεί και στο πρόσφατο Δ.Σ. της Λίγκας, η ΕΡΤ κατέβαλε την πρώτη δόση από τη συμφωνία.
Το μικτό ποσό είναι 1.243.720 ευρώ και με τις κρατήσεις (40.120 ευρώ υπέρ SL2, 10.030 ευρώ υπέρ ΕΠΟ, 100.300 ευρώ παρακράτηση φόρου), οι ΠΑΕ θα μοιραστούν 1.093.270 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως κάθε ΠΑΕ θα εισπράξει 36.442 ευρώ, ποσό που θα δώσει ανάσες, καθώς οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται σε οριακό σημείο.

 

Τρεις παίκτες…

Από την ΑΕΛ διέρρευσε χθες ότι πριν τον αγώνα με τη Βέροια στις 14 Ιανουαρίου θα αφιχθούν τρεις παίκτες, δύο ξένοι (Αργεντίνος, Ουρουγουανός) και ένας Έλληνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass