Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2022 11:10

Με ανάμεικτα συναισθήματα...

Επιστροφή Κατσάρα στην Τσαριτσάνη

Το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του πορείας ο Κώστας Κατσάρας το έχει διανύσει ως τεχνικός του Οικονόμου Τσαριτσάνης, στον πάγκο του οποίου κάθισε επί συνολικά πέντε χρόνια, γευόμενος σημαντικές επιτυχίες στη Γ’ Εθνική, αλλά και τη χαρά της κατάκτησης του νταμπλ στον Νομό Λάρισας το 2018.


Το Σάββατο, όμως, βρέθηκε για δεύτερη φορά από τότε στον πάγκο των φιλοξενουμένων στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας», ως τεχνικός της Α.Ε. Κιλελέρ πλέον, και αποχώρησε με νίκη 3-1, ύστερα από ανατροπή του σκορ, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως νικηφόρα είχε λήξει γι’ αυτόν και η πρώτη φορά ως αντίπαλος του Οικονόμου, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2020-2021 (ο Αετός Μακρυχωρίου είχε επικρατήσει στην Τσαριτσάνη με 1-0).
Όσο για τα συναισθήματα του 47χρονου προπονητή στο συγκεκριμένο γήπεδο; Αναμφίβολα, ήταν ανάμεικτα...

 

Αλλάζει το κλίμα στον Δωτιέα Αγιάς

Χρ. Καπελιάνης: Εδωσα μεγάλο βάρος στην ψυχολογία

Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί ο Δωτιέας Αγιάς στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η παρουσία του τεχνικού Χρήστου Καπελιάνη επέδρασε θετικά στην ομάδα, η οποία στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει συγκομιδή 4 βαθμών και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια, καθώς βαθμολογικά βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της παραμονής. Τι ήταν αυτό που άλλαξε ο νέος τεχνικός;
«Βρήκα μία βάση στην ομάδα από τον προκάτοχό μου. Από την πλευρά μου έδωσα μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί τα παιδιά είναι νεαρής ηλικίας και έπρεπε να αντιστρέψουμε την εικόνα από τις βαριές ήττες που είχαν προηγηθεί» επισήμανε ο Χρήστος Καπελιάνης και πρόσθεσε τα εξής:
«Έκανα κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες και άλλαξα κάποια πράγματα στην προπόνηση και την τακτική. Πήραμε ισοπαλία με καλή εικόνα στην Ελασσόνα και ακολούθησε η νίκη επί του Εδεσσαϊκού, που ήταν πιστεύω η φυσική απόρροια όλων των ενεργειών που προανέφερα.
Είναι σημαντικό ότι η ομάδα πήρε νίκη, γιατί δεν άξιζε να χάνει τόσο εύκολα. Προσπαθούμε να κάνουμε τον Δωτιέα Αγιάς πιο ανταγωνιστικό, παρά το ότι η ομάδα είναι άπειρη. Ωστόσο, οι παίκτες έχουν όρεξη και διάθεση για δουλειά και θέλουν να εξελιχθούν.
Βαθμολογικά είμαστε μέσα στον στόχο μας. Με μία νίκη στη συνέχεια θα βρεθούμε ακόμα πιο ψηλά. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους».

 

Καμία αλλαγή στην κορυφή

Ο πίνακας των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ παραμένουν σταθερά οι Μπλατσέρι του Αχιλλέα Φαρσάλων και Κουβελάς της Α.Ε. Κιλελέρ που βρήκαν δίχτυα στα παιχνίδια των ομάδων τους το Σάββατο και έφτασαν τα 8 γκολ έκαστος. Σταθερά στη 2η θέση και ο Τσιάκος του Φαλανιακού με ένα γκολ λιγότερο.
Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ μετά από τις οκτώ αγωνιστικές στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ:
8 Γκολ: Μπλατσέρι (Αχιλλέας Φ.), Κουβελάς (Κιλελέρ).
7 Γκολ: Τσιάκος (Φαλανιακός).
5 Γκολ: Ραμάι (Συκούριο), Γκανάβας (Παναγροτικός), Γελαλής (Βλαχογιάννι).
4 Γκολ: Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.), Νικόλι (Μελισσοχώρι), Χριστοδούλου (Παναγροτικός), Αναγνώστης (Κιλελέρ).
3 Γκολ: Χασομέρης, Βαγενάς (Κιλελέρ), Κουμπούρας, Παπακωνσταντίνου (Αχιλλέας Φ.), Γκουντίκας, Μανακούσιος (Παναγροτικός), Ν. Μπατζέλας, Σπανός, Πράπας, Μπέτσης (Μαυροβούνι), Μάντζαρης (Γόννοι), Λ. Τσατσελάρι (Τύρναβος).

 

Διαμαρτυρία Α.Ο. Μαυροβουνίου

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε η διοίκηση του Α.Ο. Μαυροβουνίου για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα στο Συκούριο με τον Κίσσαβο. Αναλυτικά:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη φιλοξενία που είχαμε στο γήπεδο του Κισσάβου Συκουρίου από τους φίλους της τοπικής ομάδας, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος και χωρίς να έχουμε κάποια διένεξη μεταξύ μας. Άσχετα αν μας έβριζαν και μας ειρωνευόταν εμάς και τους παίχτες, δεν δώσαμε σημασία, γιατί λέμε ότι αυτά γίνονται, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό. Στο 70’ η μεγαλύτερη μερίδα φιλάθλων κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας, πετώντας ό,τι μπουκάλι νερού υπήρξε και κροτίδες. Πρέπει να εξαιρέσω μια μικρή ομάδα οπαδών του Συκουρίου, που αν τους μετρούσαμε έφτανε στη μία παλάμη του χεριού μας, προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, μας ανάγκασαν να καλέσουμε την Αστυνομία για φόβο της σωματικής μας ακεραιότητας.
Όσον αφορά τον αγώνα, πολλά παράπονα από τη διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη, γιατί στο 20’ δεν δίνει πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, ενώ στο 40’ δίνει πέναλτι στην ομάδα του Συκουρίου (εφεύρεση τράβηγμα φανέλας εκτός περιοχής), τιμωρεί άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας με κίτρινη λέγοντας ότι έκανε πέναλτι χωρίς να υπάρχει ανατροπή ποδοσφαιριστή, ενώ στο 65’ δεν δίνει πέναλτι στη διπλή ανατροπή ποδοσφαιριστών μας.
Απαράδεκτος ο επόπτης κ. Μίχος, ακύρωσε δύο γκολ, το πρώτο στο 75’, λέγοντας ότι είναι επιθετικό φάουλ διεκδικούμενη μπαλιά, στο 90’+5’ακύρωσε και δεύτερο γκολ για οφσάιντ, ενώ ο ποδοσφαιριστής μας έρχεται από πίσω, σε αυτό το σημείο η κ. Τσιοφλίκη σφυρίζει γρήγορα τη λήξη του αγώνα, γιατί εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος και φίλαθλοι της ομάδας του Συκουρίου, προπηλακίζοντας παίχτες, ενώ στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας να πάνε προς τα αποδυτήρια αρχίσανε να πετάνε μπουκάλια με νερό και κροτίδες που πέσανε πάνω τους, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρόεδρος της ομάδας βιαιοπραγεί σε βάρος ποδοσφαιριστή της ομάδος, ο οποίος σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του από τη στιγμή, που το γεγονός είναι γραμμένο στο φύλλο αγώνος, αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων η αποστολή της ομάδος μας αποχώρησε από το γήπεδο 18:40. Άψογος ο έτερος επόπτης κ. Μάνος».

 

Ηρθε και η κόρη

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο αρχηγός του Δαμασιακού Θοδωρής Τσάλτας. Όχι μόνο γιατί η ομάδα επέστρεψε στις νίκες (δύο στα δύο), αλλά και γιατί η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί και το πρώτο κοριτσάκι της οικογένειας (είχαν προηγηθεί δύο αγόρια). Τελικά, ήρθε και η κόρη για τον πανευτυχή μπαμπά. Ευχές για υγεία, μακροζωία και ευτυχία εξέφρασαν τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Δαμασιακού και φυσικά και το αθλητικό τμήμα της «Ε».

 

«Φιλικό διαζύγιο» με Γιάννη Βαΐτση

Σε «φιλικό διαζύγιο» με τον Γιάννη Βαΐτση προχώρησε η διοίκηση του Κεραυνού Δρυμού. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου γνωστοποίησε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Λαρισαίο προπονητή και πλέον είναι σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΛ (1ος Όμιλος). Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν ειλικρινούς ζήτησης ανάμεσα στη διοίκηση και στον προπονητή και πάντα μέσα σε φιλικό κλίμα, αποφασίστηκε η από κοινού λύση της συνεργασίας μεταξύ της ομάδας μας και του προπονητή Γιάννη Βαΐτση.  Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά του στο σύλλογό μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

 

Επιστροφή Μπρισίμη στον Μαχητή Τερψιθέας

Ο Βαγγέλης Μπρισίμης είναι από χθες ο νέος τεχνικός του Μαχητή Τερψιθέας, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα, στην οποία έχει θητεύσει στο μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του πορείας. «Ο Α.Ο. Μαχητής Τερψιθέας καλωσορίζει πίσω στην ομάδα τον Ευάγγελο Μπρισίμη. Ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Μαχητή επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια με νέες ιδέες, αλλά την ίδια αγάπη για την ομάδα. Καλή επιτυχία Βαγγέλη!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα

Πριν την έναρξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ στην Τσαριτσάνη ανάμεσα στον τοπικό Οικονόμο και την Α.Ε. Κιλελέρ, η φιλοξενούμενη ομάδα διά του αρχηγού της Αλέξανδρου Κουβελά κατέθεσε συμβολικά ανθοδέσμη στο σημείο του γηπέδου, όπου υπάρχει η προσωπογραφία του αξέχαστου Γιώργου Μητσιμπόνα.

 

Κ. Κολομητρούσης: Τα παιδιά προσπαθούν

Η τελευταία νίκη με 3-0 επί του Σμόλικα Φαλάνης έδειξε ότι ο Αετός Μακρυχωρίου έχει ακόμα πολλά να… «πει» στο φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Ο Κώστας Κολομητρούσης στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» προσπαθεί να οργανώσει τα πράγματα και κυρίως να δώσει την απαιτούμενη ψυχολογική στήριξη στους παίκτες. «Τα παιδιά προσπαθούν. Δεν έχουμε πλήρες ρόστερ. Έχουμε πολλές ελλείψεις, αλλά θα κάνουμε προσθήκες τον Ιανουάριο. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιριστές. Έχουν φιλοδοξίες. Δεν το βάζουμε κάτω. Μετά τη νίκη επί του Σμόλικα ανέβηκε η ψυχολογία μας. Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και με το Μαυροβούνι θα είμαστε καλύτεροι.
Εκτιμώ την προσπάθεια των παιδιών και παρά το ότι είμαστε αδύναμοι πιστεύω ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν» σχολίασε ο τεχνικός του Αετού Μακρυχωρίου.

 

Αιχμηρή ανακοίνωση του Τοξότη Λάρισας

Για την ακαταλληλότητα του Θεσσαλικού - Αναμένεται και ένσταση

Αιχμηρή ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του Θεσσαλικού εξέδωσε ο Τοξότης Λάρισας με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα Χαραυγή-Τοξότης για το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΛ.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ντράπηκε και η… ντροπή το απόγευμα της Κυριακής 11-12-2022 στο γήπεδο του Θεσσαλικού. Από τη μία η εμμονή της διοίκησης της γηπεδούχου Α.Σ. Χαραυγής και ειδικότερα του ιθύνοντα νου αυτής να πραγματοποιηθεί σώνει και ντε το παιχνίδι με την ομάδα μας σε έναν αγωνιστικό χώρο άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και από την άλλη η επιπόλαιη και ανεύθυνη στάση του διαιτητή που δεν βρήκε λόγο να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι και έκρινε κατάλληλο το τερέν.
Κύριοι της ΕΠΣΛ σας καλέσαμε να δείτε από κοντά μια κατάσταση σε γήπεδο της πόλης. Ουδείς ενδιαφέρθηκε… Είναι η δεύτερη φορά που μπαίνουμε με το ζόρι σε ακατάλληλο γήπεδο (μετά την περσινή παρωδία στο γήπεδο του Στομίου). Το ότι είχαμε μόνο θλάσεις και όχι τίποτα περισσότερο σε κάποιον από τους ήρωες ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είναι μόνο θέμα τύχης. Είναι πέρα από κάθε λογική. Αγγίζει την ηλιθιότητα να διεξάγονται τέτοια παιχνίδια. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι δεν θα υπάρξει επόμενη και ας τιμωρηθούμε που δεν θα ξανασυμμετέχουμε σε άλλη παρόμοια διακωμώδηση του αθλήματος.
Υ.Γ. 1: Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πώς ένας καθηγητής Φυσικής Αγωγής με «διεθνή καριέρα», που εκτός από πρόεδρος και προπονητής αγωνίζεται βασικός (!!!!) στα 50+, δεν είναι ο πρώτος που θα έκανε το απόλυτο λογικό: Να συμβάλει στο να μην ξεκινήσει ποτέ ένα τέτοιο παιχνίδι. Ωραίο αθλητισμό υπηρετείτε, κύριε καθηγητά…
Υ.Γ. 2: Κύριε διαιτητά, με όλο τον σεβασμό, το παιδί σας θα το επιτρέπατε να μπει σ’ αυτόν τον βούρκο. Αλήθεια τώρα…».
*Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Τοξότη αναμένεται να υποβάλει ένσταση για την ακαταλληλότητα του γηπέδου Θεσσαλικού στην ΕΠΣΛ.

 

Απόλυτη επιτυχία στη σχολή διαιτησίας

Απόλυτη επιτυχία σημειώθηκε στις εξετάσεις της σχολής διαιτησίας της ΕΔ/ΕΠΣΛ, καθώς και οι 22 εξεταζόμενοι πέρασαν επιτυχώς τις γραπτές δοκιμασίες. Τα ονόματα των επιτυχόντων: Αλεξίου Αθανάσιος, Αντύπας Δημήτριος, Γεροβασίλης Κωνσταντίνος, Γκαραβέλα Ελευθερία, Γούσια Μαργαρίτα, Καπρουσιούτης Ζήσης, Καραγεώργος Νικόλαος, Καραθάνου Ελένη, Καραλής Παναγιώτης, Κολοβός Γεώργιος, Κυριάκης Βάιος, Μανουλιά Χριστίνα, Μίτης Αθανάσιος, Μπόλος Στέφανος, Νικολόπουλος Χρήστος, Ντελής Ιωάννης – Ευστάθιος, Πουρουτίδης Χρήστος, Τάταρης Νικόλαος, Τσακνάκης Κωνσταντίνος, Τσούντσουρας Σταύρος – Αλέξανδρος, Υφαντόπουλος Στέφανος, Χατζήνας Αθανάσιος.
Η Ε.Δ. συγχαίρει τους νέους διαιτητές της ΕΠΣΛ και τους εύχεται καλή δύναμη με υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass