Δεκτή η ένσταση του ΝΟΛ-Exalco!

ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ WILD CARD ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 13:09

Του Σωτ. Κέλλα

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι μόνο στη Super League 2 και στη Γ’ εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου καθυστερούσαν οι αποφάσεις ενόψει των πρωταθλημάτων.

Τουλάχιστον στον χώρο του ποδοσφαίρου οι υποθέσεις αν δεν είχαν εκδικαστεί όλες, τα πρωταθλήματα δεν ξεκινούσαν.
Όμως υπάρχουν και χειρότερα… Αυτά που γίνονται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με τη νέα διοίκησή της. Να έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα και να εκδικάζονται ενστάσεις. Αυτό συνέβη με τον ΝΟΛ-Exalco που η αθλητική δικαστής τον δικαίωσε για την ένσταση που υπέβαλε κατά του Ηλυσιακού για τα πλέι οφ ανόδου και παρότι υπήρχε εκκρεμοδικία, η ΚΟΕ επικύρωσε τη βαθμολογία και ο Ηλυσιακός παίζει στην Α1 εθνική κατηγορία, ενώ ο ΝΟΛ Exalco στην Α2.
Βάσει του αριθμού απόφασης 166/2022 η αθλητική δικαστής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Ιωάννα Παπαδάκου, πρωτοδίκης, συνεδρίασε στην αίθουσα του Αθλητικού Δικαστηρίου, στο Μαρούσι Αττικής, στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΓΓΑ (οδός Α. Παπανδρέου αριθ. 37), και ειδικότερα στην αίθουσα «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ», παρουσία της γραμματέως Βασιλικής Μπαλτά, υπαλλήλου της ΓΓΑ στις 25-10-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00΄ για να δικάσει τις ενστάσεις του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ν.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ», το οποίο δεν παραστάθηκε, υπέβαλε, ωστόσο, το από 24-10-2022 υπόμνημα διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κατά του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.», το οποίο δεν παραστάθηκε, αν και κλητεύθηκε νόμιμα. Και η απόφαση καταπέλτης.
Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προπαρατιθέμενες διατάξεις, προκειμένου ο εν λόγω υδατοσφαιριστής να έχει νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής στους ανωτέρω αγώνες του Πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας ανδρών έπρεπε είτε να περιλαμβάνεται στον πίνακα συμμετοχής αθλητών που υπέβαλε το σωματείο «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.» 10 ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, κατ’ άρ. ε παρ. 3.3, 3.4 και 3.5. της Γενικής Προκήρυξης Υδατοσφαίρισης του 2021-2022, είτε, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι αντικατέστησε μη Έλληνα αθλητή, η μεταγραφή του να έχει ολοκληρωθεί έως την έναρξη της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος, που σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 ξεκίνησε στις 20-2-2022. Συνεπώς, δεδομένης της έκδοσης του δελτίου του μη Έλληνα αθλητή Woodhead Dylan στις 8-4-2022, ήτοι μετά και τον χρόνο έναρξης της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος, κατά τα προαναφερόμενα, δεν πληρούνται οι ως άνω νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης και συμμετοχής του, ούτως ώστε να θεωρηθεί ότι αυτός συμμετείχε νομίμως στους αγώνες που διεξήχθησαν στις 11 και 13-5-2022. Ειδικότερα, αφενός είναι χρονικά αδύνατον να είχε δηλωθεί εμπροθέσμως, 10 ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, εφόσον αποκτήθηκε μεταγενέστερα, αφετέρου, ακόμα και αληθούς υποτιθέμενου του ισχυρισμού ότι αυτός αντικατέστησε μη Έλληνα παίκτη και στην περίπτωση αυτή η μεταγραφή του δεν είχε ολοκληρωθεί έως την έναρξη της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος. Συνεπώς, εφόσον διαπιστώθηκε η αντικανονική συμμετοχή του ανωτέρω αθλητή, πρέπει, δεκτών γενομένων των υποβληθεισών ενστάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.1 περ. 1.5 της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ του 2021-2022, να μηδενιστεί το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.» στους συγκεκριμένους αγώνες και επιπλέον να του αφαιρεθούν τρεις (3) βαθμοί από τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της κατηγορίας Α2 ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Τέλος, λόγω της αποδοχής των κρινόμενων ενστάσεων πρέπει να διαταχθεί η επιστροφή των καταβληθέντων παραβόλων στο ενιστάμενο σωματείο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» (άρθρο 5§9 της Γενικής Προκήρυξης Διοργανώσεων Υδατοσφαίρισης Αγωνιστικής Περιόδου 2021-2022).
Για τους λόγους αυτούς δέχεται τις από 11-5-2022 και 13-5-2022 ενστάσεις του σωματείου «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» κατά του κύρους των αγώνων που διεξήχθησαν τις ανωτέρω ημερομηνίες στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο και το ανοιχτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, αντίστοιχα, για το Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης κατηγορίας Α2 Ανδρών.
Διατάσσει την επιστροφή των παραβόλων που καταβλήθηκαν κατά την υποβολή των κρινόμενων ενστάσεων στο σωματείο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ». ***
Για αντικανονική συμμετοχή και έκδοση δελτίου από την ΚΟΕ του ξένου παίκτη του Ηλυσιακού στα παιχνίδια των πλέι οφ ανόδου από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία η αθηναϊκή ομάδα τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή χάνοντας τον αγώνα απέναντι στη Λάρισα και -3 βαθμούς για το πρωτάθλημα 2021-2022 .
Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα της Α1 που έχει ξεκινήσει είναι στον αέρα, καθώς η ομάδα του Ηλυσιακού συμμετέχει σε αυτό αντικανονικά.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σίγουρα θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, αλλά αν χάσει και στο ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο την υπόθεση, πόσο νόμιμο θα είναι το φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας;
Ο,τι απόφαση και να πάρει το ΑΣΕΑΔ μιας και το πρωτάθλημα της Α1 βρίσκεται στην ένατη αγωνιστική, το σίγουρο είναι ότι το κύρος της Ομοσπονδίας έχει θιγεί και περιμένουμε την αντίδραση της όπως και την αντίδραση των υπευθύνων που πήραν όλες αυτές τις αποφάσεις.
Πλέον μια λύση είναι να ανέβουν ο ΝΟΛ-Exalco μαζί με την άλλη ομάδα που αδικήθηκε, τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών στην Α1 εθνική κατηγορία κάνοντας χρήση wild card και η άλλη είναι αν δεν γίνει αυτό τότε οι υπεύθυνοι του τμήματος πόλο πιθανόν να καταφύγουν σε μηνύσεις εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ για διαφυγόντα κέρδη από χορηγίες και από επιχορηγήσεις με τη μη συμμετοχή τους στην Α1 εθνική κατηγορία.
Στέλεχος της ομάδας πόλο μας έλεγε ότι η αδικία διορθώθηκε δικαστικά και περιμένει να γίνει το ίδιο και αγωνιστικά, ενώ σίγουρα δεν αποκλείεται να ζητήσουν να πάρει θέση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Λέτε για το λάθος της ΚΟΕ να υπάρξουν και παραιτήσεις;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass