Προσπάθησε φιλότιμα ο Ηρακλής Λάρισας

*ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ *ΓΝΩΡΙΣΕ, ΟΜΩΣ, ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (2-0)

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 15:17

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Νέα ήττα γνώρισε ο Ηρακλής Λάρισας, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στον Α’ Όμιλο της Super League και διεξήχθη χθες το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ.


Οι «κυανόλευκοι» παρότι προσπάθησαν φιλότιμα, δεν κατάφεραν να πάρουν έστω και έναν βαθμό, με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας, από την οποία και έχασαν με 2-0.
Ήταν η 3η ήττα που γνώρισε η λαρισινή ομάδα σε ισάριθμους αγώνες που έδωσε και πλέον χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψει και να ελπίζει πως θα πετύχει τον στόχο της παραμονή στην κατηγορία. Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 18ο λεπτό και ανήκε στον Ηρακλή Λάρισας. Ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, όμως, ο Γκέκας απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Επτά λεπτά μετά, στο 25’, ο Λεσάι σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκέκα, ενώ στο 41’ άνοιξε το σκορ.
Ο Στέργιος Δημόπουλος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα, στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη και έγινε έτσι το 1-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50ό λεπτό, ο Πρίκας σούταρε από μακρινή απόσταση, ο Βερνάρδος έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε ωραία, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουτζαβασίλη. Στο 52’ ο Κοζορώνης σούταρε εκτός περιοχής, όμως, ο γκολκίπερ του Ηρακλή απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ο Αλιατίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Νέα καλή στιγμή για την Αναγέννηση στο 70ό λεπτό, όταν ο Τσβετάνοφ βρέθηκε στην περιοχή, γύρισε ωραία την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Βερνάρδος έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικών και πέρασε κόρνερ. Στο 73ο λεπτό ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σκόνδρας έκανε το σουτ στην κίνηση, με τους αμυντικούς του Ηρακλή να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή. Η ομάδα της Καρδίτσας διπλασίασε τα τέρματά της στο 80ό λεπτό, όταν ο Ριέρα σέντραρε και ο Κλάους με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη (στο ξεκίνημα της φάσης δεν έχει δοθεί καθαρό φάουλ πάνω στον Καψάλη Σ.).
Στο 86’ ο Κοζορώνης σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Κουτζαβασίλη, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 89’, εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λαγός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη. Νέα ευκαιρία είχαν στο 90’, όταν ο Γιάκος έδωσε στον Κλάους (Αθανασιάδη), εκείνος πλάσαρε, όμως, ο Αγγελούλης έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα.
Γενικά μπορούμε να πούμε πως ο Ηρακλής που ήταν δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε ένα γκολ στο 41’και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε η αναμέτρηση.
Όσον αφορά την Αναγέννηση, ήταν μέτρια στο πρώτο ημίχρονο και καλύτερη στην επανάληψη, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.
Απλά η εμπειρία των παικτών της ήταν ένα συν παραπάνω και χωρίς να φορτσάρει πήρε αυτό που ήθελε και έκανε το 2x3.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ. Καλαντζή (Θεσσαλίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τον κ. Νταβέλα  (Μακεδονίας) και την κ. Παπαδοπούλου, από την Ενωση Μακεδονίας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Ηρακλή Λάρισας οι Καψάλης (33’), Τασιούλης (42’), Λεσάι (55’) και ο προπονητής Παναγιώτης Διλμπέρης, ενώ από την Αναγέννηση Καρδίτσας ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης (30’).
*Στο 56’σε σουτ του Συρεγγέλα η μπάλα φάνηκε πως βρήκε χέρι αμυντικού της Αναγέννησης μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής βρισκόταν κοντά στη φάση και διέταξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Δημόπουλος (45’ Αλιατίδης), Σκόνδρας, Πρίκας, Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα (90’ Μπάλλας), Βερνάρδος (88’ Γιάκος), Τσβετάνοφ (84’ Κάρδαρης), Ντονγκού (45’ Κλάους Αθανασιάδης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης, Χρήστος Χατζηλιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκαλίτσιος, Καψάλης (83’ Αγγελούλης), Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης (73’ Ευθυμιάδης), Αλτάνης, Τασιούλης (61’ Ζαφειρίου), Μπάτροβιτς, Συρεγγέλας, Δοδοντσάκης (61’ Χριστίδης), Λεσάι (83’ Σούμπαση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass