Ακάθεκτοι οι ισχυροί, ο Φαλανιακός το «el clasico»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 14:05

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με νίκες προχώρησαν οι ισχυροί της βαθμολογίας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα, η Α.Ε. Κιλελέρ νίκησε με το εμφατικό 7-0 τον Κίσσαβο Συκουρίου, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε του Δαμασιακού με 4-1. Έτσι, οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι στο δημοτικό στάδιο των Φαρσάλων το προσεχές Σάββατο που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου.
Από κει και πέρα ο Φαλανιακός ήταν ο νικητής του πρώτου «el clasico» της χρονιάς, καθώς επιβλήθηκε του Σμόλικα με 2-0, ενώ το Μαυροβούνι συνέχισε την εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία του κερδίζοντας 4-0 τον Παναγροτικό.
Στις νίκες επέστρεψαν τόσο ο Οικονόμος Τσαριτσάνης όσο και το Μακρυχώρι που ξεπέρασαν τα εμπόδια του Ολύμπου Γόννων με 2-0 και της Δόξας Βλαχογιαννίου με 1-0, αντίστοιχα.
Στο Μελισσοχώρι, Αστέρας και Δήμητρα Γιάννουλης έμειναν στο 1-1, ενώ στα Δένδρα η Πελασγιώτιδα με δύο προσωπικά γκολ του Χριστώνη πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη με 2-1 επί του Τυρνάβου.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κιλελέρ-Συκούριο 7-0
Σμόλικας-Φαλανιακός 0-2
Μακρυχώρι-Βλαχογιάννι 1-0
Μελισσοχώρι-Δήμητρα Γιάνν. 1-1
Οικονόμος-Γόννοι 2-0
Αχιλλέας Φ.-Δαμασιακός 4-1
Μαυροβούνι-Παναγροτικός 4-0
Τύρναβος 2005-Πελασγιώτιδα 1-2
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/11, 15:00)
Αχιλλέας Φ.-Κιλελέρ
Συκούριο-Μακρυχώρι
Δαμασιακός-Οικονόμος
Βλαχογιάννι-Σμόλικας
Γόννοι-Μελισσοχώρι
Φαλανιακός-Μαυροβούνι
Δήμητρα Γιάνν.-Πελασγιώτιδα
Παναγροτικός-Τύρναβος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α.Ε. Κιλελέρ 16-0 15
Αχιλλέας Φ. 21-2 13
Φαλανιακός 6-2 12
Μαυροβούνι 11-2 11
Μελισσοχώρι 9-5 9
Οικονόμος 5-5 9
Δαμασιακός 9-6 7
Μακρυχώρι 6-10 6
Βλαχογιάννι 8-9 6
Σμόλικας 7-7 5
Συκούριο 5-14 4
Γόννοι 2-11 4
Πελασγιώτιδα 5-10 4
Παναγροτικός 11-14 4
Δήμητρα Γιάνν. 2-9 4
Τύρναβος 2-19 0
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΚΙΛΕΛΕΡ 7
ΣΥΚΟΥΡΙΟ 0
Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στο Κιλελέρ, όπου η ομώνυμη ομάδα συνέτριψε με το εμφατικό 7-0 τον Κίσσαβο Συκουρίου. Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από νωρίς, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, για να δώσουν στην επανάληψη διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Χατ-τρικ πέτυχε ο Αναγνώστης (56’, 58’, 87’), ενώ από δύο γκολ σημείωσαν οι Βαγενάς (18’, 20’) και Φασούλας (78’, 86’).
Στο 41’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κορδέλας των φιλοξενουμένων.
Διαιτητές: Κοντογιώργος, Γκαρέλης, Γκόγκος.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κ. Κατσάρας): Κουτσιρίμπας, Πανταζής, Μπαρούτας (60’ Φασούλας), Αντωνίου, Τσακίρης, Ντιντής (53’ Γκουγκουλιάς), Παπαγεωργίου (53’ Χατζησαββίδης), Χασομέρης (60’ Χατζηλιάδης), Αναγνώστης, Κουβελάς, Βαγενάς.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Χάμος, Λανάρας, Κορδέλας, Ντελής (65’ λ.τ. Μουρογιάννης), Τζιούρας (70’ λ.τ. Μέρκο), Κότσιας, Ραμάι (37’ λ.τ. Τζέκα), Κουλουκτσής, Αγγέλης, Λιόγκας (70’ Τριανταφύλλου).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. 4
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ 1
Με κεκτημένη ταχύτητα ο Αχιλλέας Φαρσάλων ξεπέρασε και το εμπόδιο του Δαμασιακού, κερδίζοντάς τον με 4-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και συγκεκριμένα στο 9’, όταν ο Μπλατσέρης εκτέλεσε κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Παπακωνσταντίνου έγραψε το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 28’, όταν ο Δούκας με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Σταυράκη και πέτυχε το 1-1.
Η αντίδραση του Αχιλλέα Φαρσάλων ήταν γρήγορη και στο 35’ ο Μπλατσέρης με σουτ μετά από ασίστ του Παπακωνσταντίνου έκανε το 2-1.
Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στην επανάληψη πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ και συγκεκριμένα στο 49’ με την κοντινή προβολή του Κουμπούρα και στο 55’ με τον Μακρή.
Στις καθυστερήσεις σημειώθηκαν ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Καρακάνος και Οικονόμου από τον Δαμασιακό και ο Κουμπούρας από τον Αχιλλέα Φαρσάλων.
Διαιτητές: Δημεράς, Νίκζας, Μπλιώνας.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Κ. Νεμπεγλέρας): Σταυράκης, Κούλπας, Κουμπούρας, Δημολιός, Καραμπούζης, Λάιος (70’ Χουσενάι), Γκαραλιάκος (60’ Αετόπουλος), Μπλατσέρης (90’ Γκόλτσιος), Μακρής, Παπακωνσταντίνου (60’ Πασσάς), Κερμελίδης (70’ Καραλούλης).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Φ. Πλίτσης): Γεωργούλας, Οικονόμου, Μπακαΐμης, Καρακάνος, Μουσιάρης Δ., Μουσιάρης Θ., Κυρατζής (57’ Δελιχάς), Κυριάκος (70’ Μπακαΐμης Χρ.), Δούκας, Τσιάλτας (57’ Τσιάγκος), Δημητρέλης.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ 0
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ 2
Ο Φαλανιακός ήταν ο νικητής του πρώτου φετινού «el clasico», καθώς επικράτησε του Σμόλικα με 2-0. Για ακόμα μία φορά ο μεγάλος σκόρερ Τσιάκος ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα στο 68’ (αξιοποίησε μακρινή μπαλιά του Γ. Πανταζή και εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή αδράνειας των Σκούπρα και Γραβάνη) γράφοντας το 0-1 και έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, την οποία σφράγισαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 72’ με την κεφαλιά του Παπαγεωργίου μετά από φάουλ του Τσιάκου.
Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες έπαιξαν με πάθος για τη νίκη και σίγουρα εάν η βροχή δεν χαλούσε τον αγωνιστικό χώρο (λόγω της ολισθηρότητας έγιναν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα), τότε το θέαμα θα ήταν ακόμα καλύτερο. Στο διά ταύτα ο Φαλανιακός αποδείχτηκε πιο ουσιαστικός, αξιοποιώντας την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και τις ικανότητες κάποιων παικτών του απέναντι σ’ έναν Σμόλικα που στο πρώτο μέρος κινήθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι το παιχνίδι κινήθηκε μέσα στα πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» χωρίς σκοπιμότητες.
Εκτός από τα δύο γκολ που επιτεύχθηκαν, αξιόλογες στιγμές για τον Σμόλικα είχαν οι Μπάκος (22’, 40’), Πατσής (49’) και Σκούπρας (54’), ενώ από τον Φαλανιακό οι Τσιάκος (27’, 45’, 80’) και Κυρίτσης (87’).
Διαιτητές: Τζήλος, Παπαγεωργίου, Σκριάπας.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ε. Τζιόλας): Γραβάνης, Πατσής, Γούτος, Σκούπρας, Τάφα, Κόκκινος (72’ Ντανίκας), Γκαλμπογκίνης, Νερπιέτρι, Μπάκος (65’ Βογιατζής), Χαζίζ (72’ Γκιόνα), Ντούρας (90’+1’ Ντανίκας Θ.).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Σκόμπας, Πάνου (90’+1’ Ευαγγελούλης), Στάμος, Κουρτεσιώτης, Καρακίτσιος (55’ Λυγούρας Β.), Πανταζής Γ., Κυρίτσης, Πανταζής Θ., (55’ Παπαγεωργίου), Τσιάκος (89’ Γκανάτσας), Αλατάς (55’ Ντανίκας).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 4
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ 0
Ακάθεκτο συνεχίζει την πορεία του το Μαυροβούνι, το οποίο επιβλήθηκε του Παναγροτικού με 4-0 και διατηρήθηκε στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Ακριβόπουλος με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 44’ με πανομοιότυπο τρόπο ο Ν. Μπατζέλας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ο έμπειρος Ακριβόπουλος «χτύπησε» ξανά στο 57’ με κοντινό πλασέ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 71’ ο Σπανός με κεφαλιά.
Παράπονα για τη διαιτησία του κ. Σκάρπα εξέφρασαν μετά το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι (βοηθοί: Ακρίβος, Ντελέζος Θ.).
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιαύκας): Ριζόπουλος, Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Σκαφιδάς (60’ Κουκούτσης), Μπάγκας Κ., Μπατζέλας Β., Μπατζέλας Ν., Μπέτσης (73’ Τατσέλος), Πράπας (73’ Θάνος), Ακριβόπουλος (73’ Εμμανουήλ), Φακίτσας (53’ Σπανός).
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Μάτος): Παπαγούλας, Σώκος, Μανακούσιος Θ. (70’ Περήφανος), Γεωργόπουλος (55’ Γκανάβας), Παπακώστας Ηλ. (46’ Ψαρούλης), Πετράκης Χρ., Μανακούσιος Δ., Γκουντίκας, Χριστοδούλου, Πετράκης Μ. (55’ Βύρλας, 70’ λ.τ. Πιτσίλκας), Ακρίβος.

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ 1
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ. 1
Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν στο Μελισσοχώρι ο τοπικός Αστέρας με τη Δήμητρα Γιάννουλης (1-1). Στο 36’ ο Νικόλι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο 55’ ο Νάστας ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Αστέρας, καθώς στο 63’ αποβλήθηκε ο Περδίκης.
Στα αξιοσημείωτα το ακυρωθέν τέρμα του Λόλα στο 81’.
Διαιτητές: Βασιλός, Τοπαλσάββας, Λιόλιος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Κουκούτσης, Σδράλης Β., Σδράλης Αθ., (60’ Καζάκος), Κολοβός, Αβδουλάς, Μπιρόλ, Βασιλειάδης (60’ Παραφέστας), Περδίκης, Νικόλι (60’ Γουργιώτης), Καραμάνος (85’ Αετόπουλος), Καφαντάρης.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Αχ. Μανάκας): Βιλανάκης, Αρσένης (58’ Λόλας), Ματσικόπουλος (46’ Γκαλγκανόπουλος), Αλατάς, Σαπάκος, Μπουκουβάλας, Καρβούνης, Μπαμπάλης, Καρέλας (83’ Ντελής), Νάστας, Αμπατζίδης (70’ Αθανασιάδης).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 2
ΓΟΝΝΟΙ 0
Τη δυναμική της έδρας του αξιοποίησε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επιβλήθηκε του ανταγωνιστικού Ολύμπου Γόννων με 2-0, ύστερα από ένα παιχνίδι που χάρισε αρκετές συγκινήσεις στους θεατές. Στα αξιοσημείωτα για τους νικητές καταγράφεται και η πρώτη φετινή συμμετοχή του πιο ηχηρού μεταγραφικού αποκτήματος, του Χρ. Αγρόδημου, που επέστρεψε ύστερα από εξήμισι χρόνια στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» και με την παρουσία του προσέδωσε ποιότητα στην ομάδα του.
Στο 8’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Ντούφας σέντραρε από αριστερά και ο Β. Ζαϊρές στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).
Στο 43’ εκτελώντας άψογα φάουλ από αριστερά ο Καρβούνης διαμόρφωσε το 2-0, ενώ τα χειρότερα για τους φιλοξενουμένους ήρθαν με την αποβολή αμέσως μετά του Μπουζούκα για εξύβριση. Στη φάση αυτήν εκφράστηκαν από πλευράς Γόννων ενστάσεις για το αν ο Αυλογιάρης ήταν σε θέση οφσάιντ και τυχόν με την κίνησή του επηρέασε τον τερματοφύλακα, κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διαιτητές.
Πρέπει να τονιστεί και η φάση fair play του 78’, όταν ο τερματοφύλακας Μουζακίτης βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του και ο Γεωργούλης αντί να διεκδικήσει την επίτευξη τέρματος σούταρε άουτ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλό του. Τέλος, σημειώνεται ότι από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες, αλλά ο διαιτητής κ. Δεδικούσης (που είχε βοηθούς τους κ. Ρουπέλα και Μπατζιανούλη) είχε αντίθετη άποψη και στις δύο περιπτώσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γ. Λυκοκώστας-Ν. Καραμήτσιος): Νούσιας, Μιφτάρι (70’ Γεωργούλης), Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Αλεξόπουλος, Καραμπίνας (60’ Αγρόδημος), Ντούφας (66’ Λαγιόκαπας), Πούτας, Κίτσιος, Καρβούνης (66’ Δ.Μουλτσιάς), Στ. Δραχαλίβας.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μουζακίτης, Μπουζούκας, Β. Ζαϊρές (46’ Τσούγιας), Αθ. Μπούμπουλης, Γκαμπέτας, Κολτσίδας (46’ Γαγάρας), Ε. Μπούμπουλης, Σερίφης (89’ Μπαλαούρας), Κόκρας (89’ Χατζηκρανιώτης), Μάντζαρης, Γ. Ζαϊρές.

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 1
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ 0
Θετικό πρόσημο είχε το ντεμπούτο του τεχνικού Κώστα Κολομητρούση στον πάγκο του Αετού Μακρυχωρίου, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη, αυτήν τη φορά με 1-0 επί της Δόξας Βλαχογιαννίου.
Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 29’ ο Νικολακούλης.
Διαιτητές: Ντελέζος Ι., Κοτούμπας, Μπουρονίκος.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κολομητρούσης): Τσικρίκης, Καμπούρας, Γραβάνης, Πέππας, Νικολακούλης, Χουτεσιώτης, Δεμίσης (63’ Σαμαράς), Μπλάντας, Τσαπατόρης, Χίσα (73’ Μητσογιάννης), Χοτάι (89’ Μπιτσαράς).
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χ. Νούσιας): Παπαϊωάννου, Παληγιάννης, Γκουροπίνος Δ. (85’ Παπανικολάου), Φράντζας, Κυπαρίσσης, Λάλλος, Γκουρομπίνος Μ. (46’ Πέτρου), Λάκης (60’ Νέτζο), Αλεξίου, Γελαλής (75’ Φακίτσας), Ιωαννίδης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 1
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ 2
Με πρωταγωνιστή τον Πάρη Χριστώνη η Πελασγιώτιδα πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση και μάλιστα εκτός έδρας, κερδίζοντας με 2-1 στο γήπεδο Δένδρων τον Τύρναβο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων υπέγραψε τη «χρυσή» νίκη της ομάδας του, καθώς στο 26’ βρήκε δίχτυα (ως τελικός αποδέκτης στην ενέργεια των Κουσιώρα, Γελαλή, Οσμάνι) και έγραψε το 0-1, ενώ στο 70’ με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με το πέναλτι του Λ. Τσατσελάρι (το κέρδισε ο Κατσαρός).
Διαιτητές: Φακής, Αναστασίου, Κοντογιάννης.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γ. Φτεριώτης): Τσούκας, Καρράς, Σιούτι (65’ Λάζος), Φούντας, Παπαγεωργίου (80’ Γαλάρας), Μπάκος, Μπαλκούρας, Κατσαρός, Τσέσμα (70’ Χατζούλης), Τσατσελάρι Ρ. (46’ Πέτρο), Τσατσελάρι Λ.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Παπαγιάννης, Τσιγγάνης, Ιορδανίδης (85’ Χατζής), Κουτσικούλης, Δάσιος Γ., Δάσιος Δ., Χριστώνης, Χριστοδουλάτος (46’ Καλούσης), Οσμάνι, Κουσιώρας (78’ Ντογκάνη, 85’ λ.τ. Ελιζόπουλος), Γελαλής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass