Μελί και Ζαχαράκη ο Απόλλωνας

* Κέρδισε χθες στη Βέροια τη φερώνυμη ομάδα με 2-1

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 16:30

Ο Απόλλωνας Λάρισας, αν και δίνει μάχη στα δικαστήρια για να μην του αφαιρεθούν βαθμοί, αγωνιστικά δείχνει να τους κερδίζει και είναι όλο …ζάχαρη, αφού χθες με πρωταγωνιστή τον Ζαχαράκη, τον πρώην παίκτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, που πέτυχε δύο τέρματα, κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη στη Βέροια επί της φερώνυμης ομάδας με 2-1. Η λαρισινή ομάδα προηγήθηκε στο 16’ με τον Ζαχαράκη, ισοφαρίστηκε στο 60’ από τον Ιωάννου και διαμόρφωσε το τελικό 1-2 με τον Ζαχαράκη στο 83’. Βέβαια για να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» σημαντική ήταν και η συμβολή του Μελί που έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.


Αν δεν είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από τον Απόλλωνα Λάρισας, αυτήν τη στιγμή θα ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση με την ΑΕΛ και τον Μακεδονικό, αφού ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Β’ δεν έχει δικαίωμα ανόδου.
Από την άλλη, η Βέροια σίγουρα δεν είναι η περσινή ομάδα που έφτασε στα μπαράζ ανόδου και θα δώσει μάχη για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα 2 τη νέα χρονιά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Στο 3’ ο Μελί απέκρουσε σουτ του Μουχάλη και στη συνέχεια έκανε το ίδιο σε προβολή του Ιωάννου.
Στο 4’ σουτ του Ισαακίδη αποκρούουν οι αμυντικοί του Απόλλωνα, ενώ στο 8’ κεφαλιά του Φασίδη καταλήγει στην αγκαλιά του Μελί.
Στο 16’, μετά από αδράνεια στην άμυνα της Βέροιας, ο αφύλαχτος Ζαχαράκης με κοντινή προβολή κάνει το 0-1, «παγώνοντας» τους εξακόσιους περίπου θεατές που βρέθηκαν στη Βέροια.
Ο ίδιος παίκτης στο 22’ έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά απέκρουσε σε τετ-α-τετ ο Παπαδόπουλος.
Στη συνέχεια, η Βέροια είχε νέο μπαράζ ευκαιριών με τους Φασίδη (24’), Μαραγκό (25’), Παπαχρήστο (29’) που εξουδετέρωσε ο Μελί, ενώ στο 38’ σουτ του Ορφανίδη κατέληξε άουτ.
Η μόνη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα ήταν ένα γύρισμα του Λίταινα.
Στο 42’ ένα σουτ του Μπούζα εξουδετέρωσε ο Μελί και στο 44’ ο Ζαχαράκης ήταν πάλι πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα, όταν μετά από σέντρα του Λίταινα έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Βέροιας.
Στο δεύτερο μέρος η Βέροια συνέχισε να πιέζει, αλλά η πρώτη ευκαιρία ήταν του Απόλλωνα Λάρισας στο 53’, όταν σουτ του Ντ’ Αγκοστίνο μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Ορφανίδη για τους γηπεδούχους κατέληξε άουτ.
Τελικά στο 60’ ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Φασίδης γύρισε ωραία την μπάλα από δεξιά και ο Ιωάννου από το σημείο του πέναλτι με δυνατό σουτ κάνει το 1-1.
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αλλά ο Μελί ήταν ανίκητος, αφού στο 63’ απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Μπελεβώνη και στο 64’ μπλόκαρε σουτ του Ορφανίδη.
Στο 69’ μια μεγάλη φάση για τη Βέροια, αλλά και μια μεγάλη απόκρουση για τον Μελί. Ο Μπελεβώνης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Φασίδη, όμως ο Μελί έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 74’ ο Μαραγκός και ο Μπελεβώνης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μελί, ενώ στο 78’ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έσωσε το σουτ του Ιωάννου και στο 80’ το σουτ του Παπαχρήστου!
Αλλά στο 83’ ο Ζαχαράκης έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μαραγκός δεν μπόρεσε να τον ανακόψει, αυτός πέρασε και τον Παπαδόπουλο και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 1-2!
Τέλος, στο 90’+4’ ο Κοντρέρας λίγο έλειψε να κάνει το 1-3, αλλά έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Παπαχρήστος.
Συμπερασματικά η Βέροια είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Απόλλωνας είχε τον Μελί και τον Ζαχαράκη σε μεγάλη μέρα. Ο ένας έκοβε, ο άλλος εκτελούσε…
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιουματζίδη (Πέλλας) και των βοηθών Δέλλιου (Πέλλας) και Λιόντου (Ηπείρου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Μουχάλης, Παπαχρήστος, Στίκας, Μαραγκός, Μπούζας, Ισαακίδης (60’ Μπελεβώνης), Ορφανίδης (76’ Κατσούκης), Φασίδης, Μπουκουβάλας, Ιωάννου (82’ Περδίκης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μέλι, Λούκας, Σιατραβάνης, Σταματής (80’ Κοντρέρας), Γιαννίτσης, Λίταινας, Καλούσης (66’ Κοτσιανούλης), Χαλάτσης, Ντ’ Αγκοστίνο, Ποτόσογλου (70’ Μπεκιαρίδης), Ζαχαράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass