Πάτησε ξανά κορυφή η ΑΕΛ

*ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΓΚΜΠΟΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 1-0 *ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» *ΔΙΕΚΟΠΗ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ 45’ *ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2022 14:15

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Φωτ.: Κων. Τσάντζος

«Καθάρισε το παιχνίδι για να έχουμε μέλλον» είπε ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ, Παναγιώτης Γκουτσίδης, την παραμονή του αγώνα στον σέντερ της λαρισινής ομάδας, σε μια προσπάθεια ψυχολογικής τόνωσης στον Ελληνονιγηριανό παίκτη (μητέρα Ελληνίδα, πατέρας Νιγηριανός), και αυτός το έκανε πράξη στο 37’, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ που έκρινε τη συνάντηση ΑΕΛ-Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.
Η λαρισινή ομάδα έπαιξε αγχωμένα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μετά την κριτική που δέχτηκε για την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ με 1-0, αλλά η ουσία είναι ότι μετά τη χθεσινή επιτυχία πάτησε ξανά κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και δείχνει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο. Η Νίκη Βόλου, που ξεκίνησε και αυτή ως φαβορί, βυθίστηκε σε εσωστρέφεια, αφού τις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν έχει νίκη.
Παραφωνία τα επεισόδια στο 45’ μεταξύ φιλάθλων της ΑΕΛ και του πάγκου της Νίκης Βόλου, όπου ο αγώνας διακόπηκε για τρία λεπτά και πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από μια ενέργεια του Σιαφά που καθόταν στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας, ενώ ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για μπουκάλια που δέχτηκε ο πάγκος. Μονός καβγάς δεν γίνεται αν δεν προηγηθεί κάτι… Και ο Σιαφά, όπως μάθαμε, προέβη σε μια ενέργεια που εξόργισε τους φιλάθλους της λαρισινής ομάδας…
Αγωνιστικά η ΑΕΛ πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης στο παιχνίδι και χρειάζεται ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Δικαιολογία θεμιτή ότι είχε ουσιαστικά δικαίωμα για τρεις μεταγραφές την καλοκαιρινή περίοδο όπου απέκτησε τους: Πλέγα, Θωμαΐδη, Πεντρόσο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη και ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Θανάσης Παπαγεωργίου, σέντερ μπάκ Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης και αριστερά ο Μαϊδανός. Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Θωμαΐδης, με τους Πλέγα και Κ. Παπαγεωργίου να βρίσκονται πιο μπροστά. Στην τριάδα της επίθεσης δεξιά ο Νικολιάς, αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή ο Όγκμποε.
Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τη Νίκη Βόλου με σχηματισμό 3-5-2. Ο Μπάγιτς κάτω απo τα δοκάρια με τρεις κεντρικούς αμυντικούς τους: Γρομητσάρη (δεξιά), Δεληζήση και Ανδρέου (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Κάσσος, ο Μέτσε με τον Κυριακίδη αμυντικά χαφ και αριστερά ο Παναγιωτίδης. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Μιράντα και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Ροχάνο και Μιλούνοβιτς.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και, στο 2’, σουτ του Μιλούνοβιτς εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος. Ο Μαϊδανός, που πήρε τη θέση του Κοσσονού στην αρχική ενδεκάδα, έκανε στο 11’ το πρώτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για την ΑΕΛ που απέκρουσε ο Μπάγιτς.
Στο 20’ η Νίκη Βόλου χάνει νέα ευκαιρία με τον Μιλούνοβιτς (κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής καταλήγει άουτ), αλλά στο 21’ οι «βυσσινί» χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν από δεξιά σέντρα του Όγκμποε, ο Πεντρόσο κάνει τακουνάκι, αλλά μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
Μιλούνοβιτς και Όγκμποε συνεχίζουν τον χορό των χαμένων ευκαιριών, με τον πρώτο στο 27’ να έχει ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που καταλήγει άουτ και ο δεύτερος μια κεφαλιά που είχε την ίδια κατάληξη στο 29’.
Και στο 37’ γίνεται το 1-0 όταν από σέντρα του Θωμαΐδη, ο Πεντρόσο τροφοδοτεί τον Όγκμποε που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 1-0.
Η ομάδα του Βόλου αντέδρασε και έχασε μαζεμένες ευκαιρίες… Στο 41’ σουτ του Μιράντα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος, στο 42’ ο Μιλούνοβιτς σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει εκ νέου ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, ενώ στο 43’ από σέντρα του Κάσσου ο Μιράντα πιάνει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Το παιχνίδι στο 45’ έχει μια διακοπή για τρία λεπτά και στο 45’+2’ ένα πολύ καλό σουτ του Πλέγα, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο Μπάγιτς.
ΤΟ ΕΣΩΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στο δίλεπτο 48’-49’ ο Κάσσος νικήθηκε δύο φορές, ενώ πλησίασε στην ισοφάριση για λογαριασμό της βολιώτικης ομάδας. Στο 48’ ο Γκοτζαμανίδης αποκρούει πριν ο Κάσσος βρει την μπάλα και στο 49’ γίνεται η απόκρουση του αγώνα, όταν ο παίκτης της Νίκης Βόλου βρίσκεται μόνος προ του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας και τελικά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
Στο 52’ σε πάσα του Νικολιά, παραλήπτης γίνεται ο Κώστας Παπαγεωργίου που σουτάρει και αποκρούει ο Μπάγιτς και απομακρύνει στη συνέχεια ο Γρομητσάρης.
Ο ρυθμός του αγώνα πέφτει, οι προπονητές κάνουν αλλαγές και οι παίκτες της ΑΕΛ δείχνουν προβλήματα με κράμπες, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Γκοτζαμανίδη.
Και στο 86’ έχουμε μια ακόμα ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου, όταν ο Σιαφά κάνει σέντρα από δεξιά και ο Ροχάνο μόνος μέσα στη μικρή περιοχή δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 90’+4’, σε σουτ του Γαβριηλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που η μπάλα κατέληξε άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ήταν ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι και κράτησε το μηδέν. Θα πρέπει από τώρα να ανανεωθεί το συμβόλαιό του… Από την άμυνα της ΑΕΛ καλύτερος ήταν ο Μαϊδανός, που μάλλον θα μονιμοποιηθεί αντί του Κοσσονού. Γκοτζαμανίδης και Ηλιάδης είχαν καλές στιγμές, αλλά και άσχημες. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μέτριος.
Ο Θωμαΐδης έκανε καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όπως και ο Πλέγας. Και οι δύο δεν πήγαν καλά στο δεύτερο μέρος… Τα ίδια ισχύουν και για τον Κώστα Παπαγεωρίου.
Ο Νικολιάς μέχρι το 60’ ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, ενώ ο Όγκμποε έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι και μπράβο του. Πολύ καλός και ο Πεντρόσο.
Από τις αλλαγές, έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Γαρουφαλιά που ήταν καλός, ενώ οι υπόλοιποι έδειξαν διάθεση με πιο δυναμική αυτή του νεαρού Τσουμάνη.
Από τη Νίκη Βόλου στο πρώτο μέρος καλύτερος ο Μιλούνοβιτς, ενώ και οι Μπάγιτς, Σιαφά ήταν στους καλύτερους του αγώνα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αν ο διαιτητής Λεωνίδας του Συνδέσμου Τρικάλων έκανε σαν λογιστής τόσα λάθη όσα έκανε και σαν διαιτητής, τότε θα είχε πρόβλημα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ένας διαιτητής μπορεί να κάνει πολλά λάθη και τελικά να αξιολογηθεί και την επόμενη χρονιά… Δυστυχώς του ξέφυγε ο πειθαρχικός έλεγχος από την αρχή και ήταν τυχερός από την εξέλιξη του αγώνα. Πολύ άσχημη η διαιτησία του.
Ο βοηθός Μανασής (Τρικάλων) έδειξε σιγουριά για τις υποδείξεις των οφσάιντ (όπως στο 31’ σε ακυρωθέν γκολ της ΑΕΛ, ενώ χωρίς προβλήματα ο Τσεχελίδης (Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κ. Παπαγεωργίου, Όγκμποε, Μαϊδανός, Γρομητσάρης, Ροχάνο και Δεληζήσης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Αθ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79’ Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Πλέγας (84’ Γαρουφαλιάς), Κ. Παπαγεωργίου (75’ Αντράντα), Θωμαΐδης, Όγκμποε, Πεντρόσο, Νικολιάς (85’ Τσουμάνης).
Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Δεληζήσης, Ανδρέου (57’ Μορέιρα), Γρομητσάρης, Μέτσε (67’ Γαβριηλίδης), Κυριακίδης (67’ Τσουκαλάς), Μιράντα, Μιλούνοβιτς (57’ Σιαφά), Ροχάνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass