Φιλικό της Εθνικής στη Μάλτα

*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2024

Δημοσίευση: 17 Νοε 2022 14:30

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ανδρών δοκιμάζει τις δυνάμεις της σήμερα στη Μάλτα (19:00), στον πρώτο φιλικό αγώνα της «γαλανόλευκης» στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του EURO 2024 και πρώτο με αντίπαλο τη νησιωτική χώρα.


Αυτό θα είναι και το πρώτο φιλικό για την ελληνική ομάδα με αντίπαλο τη Μάλτα, καθώς μέχρι τώρα οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί μόνο σε επίσημα ματς. Μάλιστα και οι δέκα αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με τη Μάλτα ήταν για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Η Μάλτα έχει νικήσει μία φορά, το 1975, σε ένα παιχνίδι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, μας στέρησε την πρόκριση στα τελικά του 1976. Ήταν η μοναδική ήττα στον όμιλο με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και κόστισε τον αποκλεισμό, στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην κορυφή. Πέρα από αυτήν την ήττα, η Εθνική έχει επτά νίκες, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες. Τα γκολ είναι 22-5 υπέρ της Ελλάδας. Τα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είχαν δοθεί πριν από έντεκα χρόνια, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012. Στις 26/03/2011 στο γήπεδο «Τα-Κάλι» η Ελλάδα είχε επικρατήσει με το οριακό 0-1, χάρη μάλιστα σε κεφαλιά του Τοροσίδη στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στο 84’ είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Εντός έδρας, στις 04/06/2011, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Ελλάδα είχε επικρατήσει 3-1 (8’ σουτ Φετφατζίδης, 26’ κεφαλιά Παπαδόπουλος, 63’ σουτ Φετφατζίδης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass