Πρεμιέρα με ήττα για τον Απόλλωνα Λάρισας

ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Β’ 5-2 - ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΩΝ» - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2022 10:43 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Νοε 2022 18:36

«Ίσως φοβηθήκαμε για κάποιο λόγο μετά το 20’ το παιχνίδι, δεν κάναμε σωστή διαχείριση και βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας, ενώ έχουμε παίκτες με εμπειρία».

Τα λόγια του τεχνικού του Απόλλωνα Λάρισας, Βαγγέλη Μόρα, λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’, δείχνουν την εικόνα που είχε η λαρισινή ομάδα στην πρεμιέρα της Super League 2, όπου γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 5-2.
Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» στην Καισαριανή και οι παίκτες του Απόλλωνα, εκτός από μια φάση στο 44’, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου απειλητικοί μπροστά από την εστία του Χριστογεώργου και μάταια προσπαθούσαν να αναλάβουν τα ηνία του ματς, υποπίπτοντας σε πολλά λάθη.
Αντίθετα, οι «Πράσινοι» του Αγιώτη τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου εκτός από τα δύο τέρματα, απώλεσαν και μερικές ακόμη ευκαιρίες, μπήκαν ορεξάτοι και με μπροστάρηδες τους Ταβάρες, Αθανασακόπουλο και Ηλιάδη δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα των «κυανόλευκων».
Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας μπήκαν δυναμικά και κατάφεραν να μειώσουν στο 47’ με τον νεοεισελθόντα στο παιχνίδι, Γιώργο Ζαχαράκη, κάτι το οποίο τους βοήθησε ψυχολογικά για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και σε μία σέντρα του Τερεζίου στο 66’, ο Αυλωνίτης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του (3-1). Πέτυχαν και τέταρτο τέρμα με τον Ηλιάδη (70’), εκμεταλλευόμενοι δύο λεπτά νωρίτερα την αποβολή του Χατζή για διαμαρτυρία με δεύτερη κίτρινη, υποστηρίζοντας πως υπήρξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Σταματή, ο οποίος και βρέθηκε στο έδαφος.
Ο Απόλλωνας κατάφερε να μειώσει σε 4-1, με ωραία κεφαλιά του Χρήστου Καλούση στο 73’, ο οποίος πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Χριστογεώργου και έκανε το 4-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στο 90’ όμως ο Ανδρικόπουλος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι ο Σωτήρης Αντωνίου, συνεχάρη τους παίκτες του που έδειξαν σοβαρότητα και πειθαρχία, τονίζοντας πως είναι παιδιά στην ομάδα με πολύ ταλέντο και με υπομονή, τα οποία δουλεύοντας θα φτάσουν ψηλά.

 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
20’: Συνδυασμός Αλμπάνη-Ταβάρες και τελικός αποδέκτης ο Μαρτίνης, ο οποίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0.
24’: Ο Ταβάρες έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Μέλι να αποκρούει στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Αθανασακόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ.
26’: Ωραία πάσα του Ταβάρες στον Αθανασακόπουλο, ο οποίος μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννίτση και κατέληξε στα δίχτυα του Μέλι, πετυχαίνοντας το 2-0.
28’: Μακρινό σουτ του Βουτσά και ο Μέλι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
44’: Σέντρα του Γκαρσία με τον Αυλωνίτη να κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ και ο Χριστογεώργος να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
46’: Ο Ζαχαράκης σούταρε, αρχικά η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια με νέα προσπάθεια ανάγκασε τον Χριστογέωργο σε δύσκολη επέμβαση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
47’: Σέντρα από δεξιά του Χατζή, πετάγεται στην πορεία της μπάλας ο Ζαχαράκης με κοντινή προβολή μειώνει σε 2-1.
52’: Σουτ του Χατζή εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χριστογεώργου.
66’: Σέντρα του Τερεζίου από αριστερά και ο Αυλωνίτης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του και έγινε το 3-1.
67’: Ο Γκαρσία σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
69’: Διαγώνιο σουτ του Σιατραβάνη με την μπάλα να περνάει, κοντά στο δεξί «Γ» της εστίας του Χριστογεώργου.
71’: Με σουτ εκτός περιοχής ο Ηλιάδης στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέλι και σημειώνει το 4-1 για τους «πράσινους».
73’: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Σιατραβάνη, με τον Καλούση να νικάει στον αέρα τον Χριστογεώργου και να κάνει το 4-2, με εντυπωσιακή κεφαλιά.
89’: Απέναντι από τον Μέλι, ο Τερεζίου δεν κατάφερε να τον νικήσει, στέλνοντας την μπάλα στα πόδια του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
90’: Ωραία προσπάθεια του Ανδρικόπουλου από θέση πλάγια αριστερά και με πλασέ διαμορφώνει το τελικό 5-2.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Πουλόπουλος από την Ένωση Πειραιά, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Τιμολέοντα Γεωργακόπουλο (Πειραιά), Ισίδωρο Αρμακόλα (Κυκλάδων).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Παναθηναϊκό Β’ οι Αλμπάνης (16’), Μαρτίνης (56’), ενώ από τον Απόλλωνα Λάρισας οι Γιαννίτσης (30’), Λίταινας (39’), Κλιγγόπουλος (56’), ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χατζής στο 68’.
Η λαρισινή ομάδα διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 58′ ο Σταματής ανατράπηκε μέσα στην μικρή περιοχή, όμως ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση, ενώ στο 68′ υπήρξε δεύτερη περίπτωση πέναλτι του Σταματή που, ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει, σπρώχτηκε από πίσω.
Στη φάση αυτή υπήρξαν έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των «κυανόλευκων» διά του αρχηγού τους Κώστα Χατζή, τον οποίο ο Πειραιώτης διαιτητής κ. Πουλόπουλος τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Χριστογεώργος, Σιδεράς, Έμπο, Τουρκοχωρίτης (80’ Ανδρικόπουλος), Μαρτίνης, Βουτσάς, Ηλιάδης (76’ Σερπέζης), Κρυπαράκος (57’ Κρυπαράκος), Αθανασακόπουλος, Αλμπάνης (46’ Τερεζίου), Ταβάρες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μέλι, Κλιγγόπουλος, Γιαννίτσης, Φουρκιώτης (46’ Καλούσης), Αυλωνίτης (88’ Ποτόσογλου), Χατζής, Λίταινας, Αγκοστίνο (46’ Ζαχαράκης), Γκαρσία (76’ Ντουλγκέροφ), Σιατραβάνης, Σταματής (76’ Μπαλογιάννης).

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Βέροια-ΠΑΟΚ Β’    1-1
(95’ πέν. Μπουόλι-54’ Χατζηστραβός)
Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός     1-1
(81’ πέν. Σαΐντ-68’ Δρίτσας)
Απόλλων Π.-Διαγόρας    0-1
(73’ Αντεσίνα)
ΑΕΛ-Ηρακλής Λ.    3-0
(15’, 19’ Όγκμποε, 23’ Κ. Παπαγεωργίου)
Μακεδονικός-Νίκη    2-0
(43’ πέν., 80’ πέν. Τσουκάνης)
Ηρακλής-Αλμωπός    1-1
(85’ Τότσκα-26’ Πέττας)
Παναθηναϊκός Β’-Απόλλων Λ.    5-2 (20’ Μαρτίνης, 26’ Αθανασακόπουλος, 65’ αυτογκόλ Αυλωνίτης, 70’ Ηλιάδης, 90’Ανδρικόπουλος /47’ Ζαχαράκης, 73’ Καλούσης)
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1η αγωνιστική)
1. ΑΕΛ    3-0    3
2. Παναθηναϊκός Β’    5-2    3
3. Μακεδονικός    2-0    3
4. Διαγόρας    1-0    3
5. Πανσερραϊκός    1-1    1
6. Θεσπρωτός    1-1    1
7. Βέροια    1-1    1
8. ΠΑΟΚ Β’    1-1    1
10. Ηρακλής    1-1    1
11. Αλμωπός    1-1    1
12. Απόλλων Π.    0-1    0
13. Νίκη Βόλου    0-2    0
14. Ηρακλής Λ.    0-3    0
15. Αναγέννηση Κ.         – – –
16. Απόλλων Λ.    2-5    -30
* Η Αναγέννηση Κ. έχει κάνει το ρεπό της. *Από τον Απόλλωνα Λάρισας αφαιρούνται 30 βαθμοί.

 

Αφαίρεση 30 βαθμών από τον Απόλλωνα!

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της βαθμολογίας στον Α’ Όμιλο της Super League 2 που φέρει τον Απόλλωνα Λάρισας στο ...-30! Οι «Κυανόλευκοι» έχουν σε βάρος τους -9 β., από τον αθλητικό δικαστή, γιατί δεν πήραν το πιστοποιητικό (σ.σ. σήμερα θα κατατεθεί έφεση) και αφαίρεση 21 ακόμα πόντων για επτά ενεργοποιήσεις ποινών. Πρόκειται για ενεργοποιήσεις των Τασιούλη, Γκουντρουμπή, Γεωργακόπουλου, Μπάλλα, Γκόλια, Μπάμπη και Καρρίκι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ είχε διακανονίσει τις οφειλές και έχει δώσει κάποια ποσά, όμως πλέον οι διακανονισμοί δεν γίνονται δεκτοί και άπαντες πρέπει να εξοφληθούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Το ποσό που απαιτείται για την εξόφλησή τους είναι της τάξης των 50.000 ευρώ.
Εάν ως την Παρασκευή (11/11) δεν υπάρξει εξόφληση, τότε θα αφαιρεθούν 3 βαθμοί για κάθε περίπτωση. Και υπάρχει κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα.

 

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass