MOTOGP

Η τελευταία κρίσιμη μάχη

ΔΥΟ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 13:01

Φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος της σεζόν. Δύο αναβάτες, ένας τίτλος και μια απίστευτη χρονιά με σκαμπανεβάσματα, δράματα, συγκινήσεις, πτώσεις, νίκες και ήττες. 23 βαθμοί χωρίζουν τον Francesco Bagnaia από τον Fabio Quartararo και αυτό το γεγονός κάνει τα πράγματα ξεκάθαρα: το

μόνο που μπορεί να κάνει ο Quartararo είναι να κερδίσει. Εάν δεν το κάνει, ο Bagnaia δεν χρειάζεται καν να τερματίσει, αυτό είναι το πλεονέκτημά του, αλλά οι αγώνες μοτοσικλετών είναι απρόβλεπτοι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να κυματίσει η καρό σημαία (Ρωτήστε το 2006).
Στη μια πλευρά, ο Bagnaia έχει επτά νίκες και έχει ανατρέψει μια διαφορά 91 βαθμών. Έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ και πρόκειται να γίνει ο πρώτος αναβάτης της Ducati που κατακτά το στέμμα σε 15 χρόνια – κάτι που θα έφερνε, επίσης, στο εργοστάσιο της Μπολόνια το τριπλό στέμμα (Πρωτάθλημα Αναβατών, Ομάδων και Κατασκευαστών). Στην άλλη πλευρά, η σεζόν του Quartararo ήταν σε μεγάλο βαθμό μια μελέτη ως προς τη συνέπεια. Λίγα λάθη, μερικές εντυπωσιακές νίκες και, μέχρι πρόσφατα, ο μοναδικός αναβάτης που έδινε βαθμούς στην Yamaha στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Ένα σκληρό Grand Prix της Ταϊλάνδης και μετά η έλλειψη βαθμών στην Αυστραλία φαίνονταν να αλλάζουν τα πράγματα, αλλά ο El Diablo δεν είχε παραδοθεί ακόμη.
Η μάχη, όμως, για το Πρωτάθλημα δεν στέκεται μόνη της. Εκτυλίσσεται σε ένα πλέγμα από τους ταχύτερους αναβάτες και τις ταχύτερες μοτοσικλέτες στον κόσμο, οι οποίοι έχουν ο καθένας τους δικούς του στόχους. Στην Ducati το μήνυμα είναι πολύ απλό: Μη γίνετε ο λόγος για μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Και αυτό το μήνυμα περνά στο ένα τρίτο της σχάρας εκκίνησης: Jack Miller, Enea Bastianini, Johann Zarco, Jorge Martin, Marco Bezzecchi, Luca Marini και Fabio Di Giannantonio. Κάποιοι, όπως ο Zarco, έχουν ήδη πει ότι έχουν φροντίσει να μη δημιουργούν προβλήματα. Κάποιοι, όπως ο Martin, είπαν ότι αυτό δεν τους αφορά τόσο. Ο Miller ήταν ήδη ένας ήρωας της ομάδας, καθώς και ένας απίστευτος ομόσταυλος, είτε μέσα στην πίστα, είτε όταν έδινε συμβουλές στον Bagnaia για το πώς να αντιμετωπίσει το βρεγμένο. Ο Bastianini, εν τω μεταξύ, κοίταζε την κάμερα με τον υπαινιγμό του χαμόγελου και το φρύδι ανασηκωμένο, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πώς θα αντιμετωπίσει ο Ιταλός τον τελευταίο αγώνα. Η Ducati, από την πλευρά της, έχει δηλώσει ότι δεν έχει εκδώσει εντολές ομάδας ή κατασκευαστή πριν από αυτό το σημείο της μάχης. Ο Bagnaia δήλωσε, επίσης, ότι θέλει να κερδίσει με την αξία του, όχι με εντολή από πάνω. Και μέσα σε όλη τη συζήτηση, τα αποτελέσματα στην πραγματικότητα μιλούν από μόνα τους για τους αναβάτες της Ducati: οι νίκες του Miller και τα βάθρα μπροστά από τον Pecco, οι επιθέσεις του Bastianini προς τον συμπατριώτη του, δείχνουν αυτήν ακριβώς την απουσία εντολών. Η υποτιθέμενη «εντολή» συνοψίζεται σε ένα πράγμα: «Μην κάνεις τίποτα ανόητο» και αυτό είναι απλώς κοινή λογική. Σήμερα στις 15.00 οι αγώνες που θέλουμε να βλέπουμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass