Η F1... ανεβαίνει στο Μεξικό

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2022 14:00

Η Formula 1 ανεβαίνει στο οροπέδιο του Μεξικού. Τι ρόλο θα παίξει το μεγάλο υψόμετρο; Θα κατορθώσει κάποιος να σπάσει το σερί νικών της Red Bull;


Στο οροπέδιο της πόλης του Μεξικού, στην πίστα που φέρει το όνομα των αδελφών Ricardo και Pedro Rodriguez, των δύο Μεξικανών αγωνιζομένων με την τραγική κατάληξη, ανηφορίζει η Formula 1 σήμερα.
Το υψόμετρο των 2.238 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, στο οποίο βρίσκεται η πίστα, μεταφράζεται στον πιο αραιό αέρα που συναντά η Formula 1 στη διάρκεια της σεζόν, και επομένως αυξημένες απαιτήσεις από τους ανθρώπους και τα μηχανήματα. Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ημέρας παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές θερμοκρασίας, ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες, παράγοντας που επίσης ενδέχεται να παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.
Καθώς στη Suzuka, λόγω βροχής, οι ομάδες δεν μπόρεσαν να δοκιμάσουν τα ελαστικά της Pirelli για το 2023, αποφασίστηκε να δοθούν εδώ 90 λεπτά στο FP2, όπως και στο Austin. Με τα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών Formula 1 2022 να έχουν ήδη κριθεί, υπέρ του Max Verstappen και της Red Bull, οι ομάδες πλέον επικεντρώνονται στην εξέλιξη των αυτοκινήτων του 2023. Αυτό το στοιχείο, θα δώσει άραγε τη δυνατότητα σε κάποια ομάδα να απειλήσει τη Red Bull, που προέρχεται από 8 συνεχόμενες νίκες; Ή η ομάδα του Christian Horner θα συνεχίσει φέτος ακάθεκτη, σπάζοντας τα ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1; Πάντως από τις 5 τελευταίες φορές που διοργανώθηκε αγώνας Formula 1 στο σιρκουί Hermanos Rodriguez, τις 3 νίκησε ο Max Verstappen και τις 2 ο Lewis Hamilton. Το Μεξικανικό Grand Prix σήμερα στις 10 το βράδυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass