Αρχίζει η δράση στην Euroleague

* ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΪΣΠΑΝΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2022 20:15

Με νέο πρόσωπο στον προεδρικό θώκο της διοργάνωσης τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τις Παρτιζάν, Βαλένθια και Βίρτους Μπολόνια να αντικαθιστούν τις ρωσικές ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν, οι οποίες έμειναν εκτός λόγω εισβολής στην Ουκρανία, αρχίζει σήμερα ο... μαραθώνιος της κανονικής περιόδου στην Euroleague για τη σεζόν 2022-23.


Μετά από 22 συναπτά έτη, ως CEO και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ο Τζόρντι Μπερτομέου (καταψηφίστηκε από τους συλλόγους-μετόχους η ανανέωσή του) αποχώρησε από την προεδρία και παρέδωσε... τα κλειδιά του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος στον παλαίμαχο διεθνή Σέρβο και γνώριμο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος καλείται να φέρει αέρα... ανανέωσης στη διοργάνωση. Την ίδια στιγμή, η Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και η Βαλένθια επιστρέφουν στην Euroleague, καθώς τους δόθηκε κάρτα ελευθέρας (wild card), καλύπτοντας τις θέσεις των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιταλοί και οι Σέρβοι επιστρέφουν στη διοργάνωση μετά το 2008 και το 2014, αντίστοιχα. Παράλληλα, η κάτοχος του τίτλου του EuroCup Βίρτους Μπολόνια παίρνει τη θέση της Ούνιξ Καζάν. Η Ισπανία, μάλιστα, θα είναι η μόνη χώρα που θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις ομάδες τη σεζόν 2022-23 (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Μπασκόνια).
Για έβδομη διαδοχική αγωνιστική περίοδο, η κανονική περίοδος της Euroleague θα πραγματοποιηθεί σε μορφή πρωταθλήματος δύο γύρων με τη συμμετοχή 18 ομάδων (ανοίγει αυλαία σήμερα 6/10/2022 και κλείνει στις 14/4/2023). Οι οκτώ πρώτες της κανονικής διάρκειας προκρίνονται στα πλέι οφ σε σειρά Best of 5 (τρεις νίκες), με τις ομάδες της πρώτης τετράδας να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Αμέσως μετά ακολουθεί το Final 4, στο τέλος Μαΐου.
*Με ελληνοϊσπανικά ντέρμπι, θα αρχίσει η φετινή σεζόν της Euroleague. Στην πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα στο ΟΑΚΑ (21:00), ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνισθεί αύριο εκτός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα (21:30).
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
21:00 Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης
Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις Κάουνας
Μπάγερν - Φενέρμπαχτσε
Βαλένθια - Μπασκόνια
ΑΥΡΙΟ
Αναντολού Εφές - Ερυθρός Αστέρας
Άλμπα Βερολίνου - Παρτίζαν
Βίρτους Μπολόνια - Μονακό
21:30 Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass